Kycklinggryta med Curry

21 januari, 2011

Anna Halléns bok LCHF -Husmanskost har sååååå många goda recept helt i min smak! I går provade vi detta receptet som alla i hushållet fullkomligen sörplade  sig! Jag serverade blomkålsris till.

4-6 portioner

600g kycklingfilé
2 röda paprikor
2 gula lökar
5 msk smör att steka i
3 msk curry
1 msk paprikapulver


5 dl vispgrädde
2 dl fet creme fraiche
2 msk koncentrerad apelsinjuice
2 msk soya
2 krm svartpeppar

Gör så här
Skär kycklingfiléerna i bitar. Skölj och kärna ur paprikan skär i bitar. Skala och skär löken i klyftor. Bryn kycklingen i smöret tillsätt paprika, lök, curry och paprikapulver och låt fräsa ca 3 min. Tillsätt grädde, creme fraiche, apelsinjuice, soya och peppar. Servera med blomkålsris.

40 kommentarer
0

40 kommentarer

Liz 1 februari, 2011 - 16:31

Den kokboken beställde jag idag!! 😀 …hoppas, hoppas den passar oss också!

Svara
Jill 26 januari, 2011 - 19:06

Mums, vad gott det här var! Hade dock ingen kyckling hemma, men jag tog fläskfilé istället och det blev också superdupergott! 🙂

Svara
Katti 25 januari, 2011 - 20:03

Det här var supersmarrigt. Jag pillade itu en grillad kyckling och hade i grytan (utan skinnet dock) och det var helt ljuvligt för gommen. Nu har jag flera middagar räddade. Toppen! Tack för receptet och din inspirerande sida. Nu när mannen tittar på handbolls-VM ska jag gå igång och baka LCHF-brödet. Tjingeling. xxx

Svara
1 2 3

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.