Kycklingfilé med valnöts och grönmögelostfyllning

4 maj, 2012

I går gjorde jag en sådan god kycklingrätt! Receptet hittade jag i nya Elle Mat & Vin. Det var smakrikt och fräscht utan att för den skull innehålla massa grädde etc.
Jag har givetvis ändrat lite i receptet 😉

4 kycklingfiléer
salt och peppar
1 msk dijonsenap
0,5 – 1 dl skalade valnötter (grovhackade)
50 g grönmögelost (gärna st agur, smulad)
50 g fetaost


2 msk färsk timjan

2 påsar bladspenat (ca 200 gr.)
1 ask cocktailtomater (halverade)
3 schalottenlök (hackad eller strimlad)
0,5 dl grädde

Salta och peppra kycklingen och hetta upp lite smör i panna (jag hade både kokosfett och smör). Stek dem på ganska hög värme så de snabbt får snygg yta. OBS, de ska bara få yta, inte bli gemomstrkta. Ta upp till skärbräda och skär en ficka i kycklingfiléerna, bred dijon på insidan av kycklingfiléerna. Blanda ost, timjan och nötter och fyll kycklingen med. Peta i tandpetare för att hålla ihop. Stek klart kycklingen i ugnen (ca 200 gr.ader).

Fräs bladspenat, lök och cocktailtomater. Salta och peppra och häll på grädden. Fördela röran på tallrikarna eller fat och läggklycklingen ovanpå. Gärna skivad och utan tandpetare.

20120504-075432.jpg


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Pamsan 4 maj, 2012 - 08:42

Det ser så himla gott ut. Pju, då vet jag vad det blir till middag imorgon. 🙂

Svara
Anna 4 maj, 2012 - 08:37

Härligt, middagen är räddad!
Jag är lite less just nu – har inte kunnat springa lika mycket som förut och vikten går bara uppåt. Jag är tillbaka i godisträsket (maten går bra, äter inte lchf men mycket få kolhydrater i vanliga kosten) och vet inte hur jag ska göra. Strikt LCHF funkar inte för mig, men jag vet faktiskt inte hur jag ska komma ur den här spiralen. +3.5 kg sen årsskiftet ungefär, helt i onödan. Har du några tips? Eller bara lite pepp på vägen? …
Tack för alla fina recept, oavsett LCHF eller ej så får jag alltid enormt mycket inspiration.

trevlig helg!
/a

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.