Kycklingburgare med currymayo

av Åse

I går blev det en såååå god middag här! Barnen ville ha sina burgare i pitabröd och jag och Daniel tog dem i salladsblad.
Majjon blev så god så den kunde jag äta med sked! =)

6 burgare
600 gram kycklingfärs
1 ägg
1,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
lite grönsaksfond (eller annan fond)

Forma till biffar och stek i smör, ca 5 minuter på varje sida.

Currymayo
1 ägg
2 dl neutral rapsolja
1-2 tsk dijonsenap
1 msk citronjuice (koncentrat går bra)
3-4 tsk curry (smaka av! jag gillar mycket curry!)
1 tsk sambal oelek
salt, vitpeppar

Blanda alla ingredienserna (utom curryn) i en hög bringare för stavmixer
Sätt ner stavmixern i botten och kör i gång, vicka lite på stavmixern tills du fått en fin tjock majonnäs!
Smaka av och mixa ner curryn, smaka av tills rätt smak uppnåtts.

Servera med en god cheddar, stekt bacon, gurka och tomat eller dina favorittillbehör!

;

Till efterätt blev det en ruta av denna chokladen som jag fått prova!
Den finns på Xylitol.nu och den är sötad med xylitol – eller björksocker som det också heter!
Björksocker är en naturlig produkt och här kan ni läsa mer om det. Xylitol har mycket liten påverkan på blodsockret, och insulin används inte för att bryta ner det.

Det var ett gott choklad! (ja vi säger ETT choklad i Skåne! 🙂 Personligen köper jag hellre ett 72%-85% vanligt choklad och tar en bit men det finns dem som inte vill/kan ha vanligt socker alls och då kan jag rekommendera detta.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

16 kommentarer

Ulrika Lindell 10 maj, 2017 - 14:45

Hej, när det står ett ägg, menas då egentligen bara en äggula? Har testat och mitt blir bara ett blask….?

Svara
Åse 10 maj, 2017 - 17:47

Det menas ett helt ägg 🙂 alla varor måste vara kylskåpskalla.

Svara
Måndagstipset: ERA bästa recept på naturlig mat! « Om du var mina träningstajts – hade du varit svettig nu 19 november, 2012 - 16:41

[…] Lägg slutligen ett lock på burgaren bestående av ytterligare ett romansalladsblad och servera omgående! …och 56 kilos currymajo: […]

Svara
Johanna 20 juni, 2012 - 14:30

Har du någon koll på senapssorter utan socker?

Svara
Björn 16 juni, 2012 - 19:18

Inte för att vara den som är den, men det heter ju ”En god choklad” inte ett gott choklad 🙂

Svara
Åse 16 juni, 2012 - 20:35

Nej i Skåne säger vi ETT choklad och därmed ett GOTT choklad 🙂
http://www.sprakradet.se/13385

Svara
Anna Hansson - barnboksförfattare 15 juni, 2012 - 20:15

Kycklingburgaren såg jättegod ut!! 🙂

Svara
Gabriella 15 juni, 2012 - 12:09

Hej Åse!

Måste bara börja med att tacka för allt du delar med dig av. Blir så inspirerad av din fina sida och dina goda recept. Den är toppen. Jag började med lchf efter påsk för att gå ner i vikt. Och aldrig trodde jag att det skulle gå så lätt och bra. Jag äter sååå god mat!!! Men nu är jag alldeles strax nere på mina 56 kg 😉 Jag hade tänkt att köra lchf tills jag nått min målvikt, och sen börja äta som ”vanligt” igen. MEN jag har aldrig mått så bra som jag gör nu!! Jag är så mycket piggare, magen är lugn, och mitt humör(som kunde svänga regält förut) är jämt 😉 Helt enkelt så mår jag toppenbra!!! Hur jag för att behålla min vikt, och fortsätta med lchf? Tack på förhand!! Nu ska jag kika bland dina recept, och planera helgens mat 🙂
Mvh Gabriella

Svara
Åse 15 juni, 2012 - 12:15

Härligt Grattis!!

Du fortsätter med LCHF som plattform och adderar till den mängd kh som du mår bra av – det kan innebära att du antingen fortsätter som vanligt men unnar dig sådant du inte unnat dig av som viktminskare (mer nötter, bär, rotfrukter, kanske någon skiva surdegsbröd etc)

Lycka till!!

Svara
Gabriella 16 juni, 2012 - 10:41

Tack för svaret 🙂

Svara
Malin Henriksson 15 juni, 2012 - 12:08

Låter ju supergott, det får bli detta på söndag för idag blue det grillspett. Köpte nya numret av mat och hälsa igår :)) ska testa din bea oxå, problemet är att jag inte har nån stavmixer för den gick sönder. Kan man ta elvisp ist tror du? Eller har du nån annan bra lösning? Trevlig fredag 🙂
/ Malin

Svara
Åse 15 juni, 2012 - 12:15

Ojoj det vågar jag inte säga faktiskt.. prova!!! Trevlig helg!!

Svara
Kristina 15 juni, 2012 - 09:32

Men vad gott det ser ut och den currymajon kommer jag absolut prova.
Jag har en till fråga till dig ang detta med PF. Jag jobbar ju enbarnt natt. Har aldrig varit ngn storätare på natten. Kanske ätit ngt ägg, turkisk yougurt med bär, kesella med bär etc. Men tänket måste ju bli detsamma även fast jag liksom är vaken över natten. Jag har egentligen inget behov av att äta på natten, kan räcka att dricka lite kaffe eller te. Så säg att jag äter ngt innan jag åker till jobbet ca 21 så äter jag sen efter kl 13. Sover kanske fram till 14 men efter det kan jag äta.
Måste funka, eller?
Ha en trevlig helg. Kram

Svara
Åse 15 juni, 2012 - 10:24

Fungerar! NÄR du äter när det kommer till PF är inte relevant utan hur länge du fastar.

Svara
catya 15 juni, 2012 - 09:26

Nämen sedär. Nu har du styrt upp kvällens middag då jag är ensam med barnen. 🙂

Svara
Åse 15 juni, 2012 - 10:25

Härligt! Smaklig spis!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.