Kyckling med gräddkokt brysselkål

26 augusti, 2020

hej hej på er!

Lillörda’ idag! vad äter ni för gott ikväll?
Här blir det THE FLÄSKFILÉGRYTA – stora dottern kommer em på middag.

Rotade lite i arkivet och hittade den här godingen från 2010.
Älskar brysselkål!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares icon

Kyckling med gräddkokt brysselkål


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4 1x
Scale

Ingredienser

4 kycklingfiléer
4 schalottenlökar
1 vitlöksklyfta
1 msk smör
550 g  fryst brysselkål
13 tsk Curry
1 msk konc. kycklingfond
Salt, peppar
2 1/2 dl grädde
1 paket bacon
3 msk pinjenötter


Instruktioner

Skiva kycklingfiléerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp en panna med smör och bryn kycklingen, löken och brysselkålen. Tillsätt curry, fond och grädde och låt koka ihop i 5 minuter. Skiva bacon tunt och bryn i stekpanna tillsammans med pinjenötter. Låt rinna av på hushållspapper, toppa sedan kycklinggrytan och servera.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


4 kommentarer

Linda andersson 30 augusti, 2020 - 12:42

Hej
Hur är kolhydrat mängden i denna rätt:)
Mvh linda

Svara
Pia 27 augusti, 2020 - 10:38

Hej, lägger du i brysselkålen fryst?

Svara
Åse 27 augusti, 2020 - 13:12

Ja det kan du göra men jag brukar halvtina först.

Svara
Petra K 27 augusti, 2020 - 07:08

Alltså ääälsk på gräddstuvad kål generellt! Jädrans så gott det såg ut! DET ska jag testa nån gång här framöver. Gjorde för övrigt din paprikasoppa härom dagen och den fick stort beröm. Jag börjar tro att just soppa är min specialité……*L* Misslyckas sällan eller aldrig, inte ens när jag svänger ihop något hittepå själv.

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.