32,5K
Vi drack vårt favoritvin till; Baron de Ley!
Alltid magiskt gott!
Hej raringar!
Hoppas ni har en fin fredag!
Här började dagen med drygt 5 km löpning/pw och jag har nu slått rekordet i uthållighet och hastighet och jag ser fram emot nästa löprunda! Såååå kul! Har alltid velat kunna springa minst 5 km och nu ska det banne mig bli av!
Lite öm i musklerna runt höften men jag har foamrollat lite nu så hoppas jag att jag inte får ont.
I går åt vi magiskt gott! Detta måste ni prova!
Vi drack vårt favoritvin till; Baron de Ley!
Alltid magiskt gott!
Parmesangratinerad Fänkål hade vi som tillbehör men det är även gott med allt från pasta till ugnsrostad potatis till en god sallad!
Ta det ni gillar och mår bra av!
Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås
- Portioner: 6
Ingredienser
- 1 kilo kycklingfilé
- 1 stor gul lök
- 5 vitlöksklyftor
- smör att steka i
- 2,5 dl grovhackade champinjoner
- 6 dl grädde
- 2 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
- 2–3 tsk torkad rosmarin
- 6 hackade soltorkade tomater
- Skal och saft av 1 citron
- 2 dl svarta kalamataoliver
- 1 knippe persilja
- 2 dl riven parmesan
Instruktioner
- Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
- Stek dem i två omgångar i stekpanna i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
- Lägg över i stor gryta.
- Fräs finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp i samma panna som kycklingen stektes i, tillsätt eventuellt mer smör.
- Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.
Ha en fin fredag! ❤️
Reklamlänkar till Ellos
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
55 kommentarer
Smarrigt
Sååå gött gjort den så många gånger . Till fest o till vardag. Ris el rotfrukter i ugn , pasta el som en soppa. God vilket som.
Sjukt gott, gjort detta ett par gånger nu 😀
Vad kul att höra! 😍
Ni får ju fan skriva att man ska fräsa lök och svamp separat, inte alls tydligt i nuvarande instruktion.
Oj! Herr / Fru Upprörd! Ber så ödmjukast om ursäkt! Hoppas inte jag fördärvade hela fredagen för Er?
Herr Fru Upprörd
Litet tips. Läs hela receptet, dvs också momenten innan tillagning.
OM du hade gjort det hade du noterat vad som stod under moment 4.
Tack än en gång Åse för fina recept, som du delat med dig under åren.
Jätte gott
Hjälp vad serverade ni till ?
Var frågan till Pia eller till mig?
Hej, gjorde denna rätt igår och sååå god den blev!! Blev så uppskattat av mina gäster som genast ville ha receptet👍😊
Vad roligt att det smakade! Tack för feedback =)
Älskar detta receptet! Kan man förbereda allt och värma på igen innan man rör ner det sista? Ska ha bjudning med många på fredag och tänkte göra denna!
Javisst! Inga problem! =)
Supergott! Lade till lite rött vin som fick koka in några minuter ihop med kycklingen och buljongtärningarna innan grädden kom i grytan. Det här blir helt klart en ”bjudmiddag” framöver hos oss! Tack för ditt goda recept 😊
Fantastiskt god🤩
Denna gör vi ikväll!
Mums kul att du gillar!
[…] tillbehöret är så magiskt gott! Väldigt gott till fisk men som ni ser i den HÄR rätten så passar det perfekt där […]
Hej
Det är många fina recept du har, men varför inte möjlighet att skriva ut dom?
Jag kan inte springa mellan köket och datorn hela tiden.
Som jag skrivit i två veckor nu så har bloggen bytt plattform och det är massor av funktioner som inte fungerar längre. Jag kommer byta tillbaka till egen plattform i veckan och då kommer alla funktioner fungera igen.
Äter inte kött så bytte ut kycklingen mot Oumph vilket funkade jättebra, smakade hur bra som helst! Ett recept jag definitivt ska göra flera gånger!
Fantaskiskt gott som alla andra recept vi prövat👍🏻Jättemånga hälsningar från Finland och tusen tack 🇫🇮
Det var jättegott!
Galet god! Tack <3
Finns originalreceptet på ”KYCKLING I KRÄMIG CITRON, ROSMARIN OCH- VITLÖKSSÅS” kvar någonstans? Jag hittar bara det uppdaterade receptet på ”Citron- och Persiljekyckling”.
Japp 🙂 finns på bloggen
Hmmm. Alla länkar leder till ”Citron- och Persiljekyckling”. Jag skulle verkligen vilja ha originalreceptet.
Det är originalreceptet, inget är förändrat det är bara titeln i receptet som heter annorlunda.
Nä nu ser jag hur du menar! Det var ju märkligt att det receptkortet ersatts med det andra! Ska se om jag kan hitta originalet.
Nu är det tillbaka!
Tack!
Så lite så! Bra jag uppmärksammades på det!
[…] går gjorde vi en variant på min goda kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås – en lite nerbantad version + lite extra i =) Har en sådan fin rosmarin i köksfönstret så […]
Fick smaka denna hos en kompis idag, magiskt gott!! Ska definitivt laga den hemma snart! 😀
Vadv roligt att höra!!
Oj så gott! Oliverna är pricken över i. Hade en ”svampallergiker” på besök så jag skippade svampen. Blir kul att testa MED svamp nästa gång. Tack för en toppenmiddag!
Härligt att höra! =)
Hej! Har precis hittat din blogg och ska köpa din ena bok med LCHF-recept! Och den här kycklinggrytan ska jag testa till kvällens middag, den ser ljuvligt god ut!
Vi testade denna i helgen, supergott. Uppskattades av hela familjen 🙂
Såååå gott!
Barnen uppskattade också detta!
Men, när ska de soltorkade tomaterna i? Om jag inte helt missar det i receptet, står det inte. Jag la i dem tillsammans med citronskal och persilja och det.
Tack för fantastisk inspiration och så många fantastiska recept!
Både dina böcker och bloggen är en guldgruva när det gäller god mat!
Hej! Det kan du lägga i tillsammans med vitlöken etc – jag har uppdaterat receptet =) Kul att alla gillade det!
Och underbart att recepten uppskattas! <3
Åh vad smarrigt detta ser ut. Älskar kyckling:)
Tack för all mat o livsnjutarinspo!
Jag är också stel i höfterna och får lätt ont efter löpning om jag slarvar m stretch. I sommar har jag testat Yin-yoga via Yogobe och det är så himla skönt och ger bra resultat – inget ont nu!
Kan tipsa om Johanna Anderssons pass Global Yoga Yin för löpare m fokus på höfter. Jag har varit helt antiyoga men är nu såld och kör dagligen:-)
Kram kram
Tack för tips! =)
Ser ju fantastiskt gott ut. Måste testas!
Gjorde denna ikväll – Gode gud vad ågott!!! Vad duktig du är på att göra goda recept.
Måste bara fråga dig om grädden i dina recept. Kör du vispgrädde?
Tack för härlig matinsiration!
Kram Malin H
Tack! Yes, det gör jag 🙂
FÖRMODLIGEN EN JÄTTEDUM FRÅGA, MEN ANVÄNDER DU URKÄNADE OLIVER?!
Japp 🙂
Hjälp hur gjorde du färnkålen? Vill göra nuuuu?
Jag vill också gå kickstart ?
Kram
Stina
Bara koka mjuk i lättsaltat vatten sedan på med riven ost och gratinera i ugn =)
Hej Åse:) När ska citronskalet i?
tillsammans med oliverna! =)
Fänkålen ser väldigt god ut, (som alla bilder du delar med dig). Kör du fänkålen en stund i ugnen innan du lägger på osten eller kör du på den direkt?
Ser supergott ut! Måste testa detta 🙂 Håller precis som du på att jobba upp löpningen, ska springa Tjejmilen i september så jag har inget val. Har just lärt mig att intervaller är grejen, så jag varvar 5-6 km löprundor med intervaller på 400 m eller 800 m och går mellan. Jobbigt, men jag hoppas att det ska ge resultat.
Igår skulle jag gå in och anmäla mig till kostrådgivningen Kickstart du skulle köra igång i augusti men såg att den var fullbokad. Kommer du att köra någon mer sådan omgång snart igen?
Ha det fint!