2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
2–3 tsk torkad rosmarin
6 hackade soltorkade tomater
Skal och saft av 1 citron
2 dl svarta kalamataoliver
1 knippe persilja
2 dl riven parmesan
Instruktioner
Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
Stek dem i två omgångar i stekpanna i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
Lägg över i stor gryta.
Fräs finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp i samma panna som kycklingen stektes i, tillsätt eventuellt mer smör.
Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.