Skriv ut

Kyckling i krämig citron, rosmarin och- vitlökssås

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • 1 kilo kycklingfilé
  • 1 stor gul lök
  • 5 vitlöksklyftor
  • smör att steka i
  • 2,5 dl grovhackade champinjoner
  • 6 dl grädde
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 kycklingbuljongtärningar eller 3-4 msk koncentrerad kycklingfond
  • 23 tsk torkad rosmarin
  • 6 hackade soltorkade tomater
  • Skal och saft av 1 citron
  • 2 dl svarta kalamataoliver
  • 1 knippe persilja
  • 2 dl riven parmesan

Instruktioner

  1. Skär kycklingfiléerna i tre delar på längden.
  2. Stek dem i en stor gryta i smör tills de fått lite färg, salta och peppra.
  3. Lägg i finhackad gul lök och finhackad vitlök tillsammans med grovhackad svamp, tillsätt eventuellt mer smör.
  4. Lägg över lök- och svampfräset i grytan. Häll på grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Rör ner oliver, hackad persilja, citronskal och riven parmesan inann servering.