7,4K
För det är samma som mina glas som kommer från Borett!
Det är väl det underbara med hösten? Att man får gotta in sig i hemmet med tända ljus och bara mysa??
Till middag i gårkväll blev det kycklingfilé med svampsås och kålrotspommes och det var så himla gott! Kycklingen hade fått gå klart på 150 grader och sedan legat ett tag under folie så den var såååå saftig! Svampsåsen var spetsad med konjak och dijon och kålrotspommesen ja… vem behöver riktig pommes när man kan göra kålrotspommes?
4 kycklingfiléer
4 msk kinesisk soja
4 msk rapsolja
salt, peppar
250 g färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
salt, peppar
500 g kålrot (4,6 g kolhydrater per 100 g)
kokosfett eller rapsolja att fritera i
salt
Finputsa kycklingfiléen och lägg i påse med marinaden. Låt ligga ett tag i kylskåp. Lägg sedan i ugnsform på 150 grader och sätt in en ugnstermometer och låt den gå till 73 grader. Ta sedan ut och lägg ett folie över i 10 minuter.
Kålroten skärs i stavar (skala först) och kokas i lättsaltat vatten i 10 minuter, friteras sedan i olja tills den är gyllenbrun, låt rinna av på hushållspapper och salta.
Stek svampen och häll sedan på grädde, creme fraiche och smaksättarna och låt allt puttra ihop i fem minuter.
Servera! Jag hade lite sockefri lingonsylt som var riktigt gott till svampen och kålroten! Höstiga smaker!
Skön tisdag på er! Jag ska tända lite ljus och få lite jobbat! KRAMAR! ❤ ❤
Morning! Vilken skön morgon jag haft! En sådan där, där vi är tid, inget gnäll och allt bara flyter på. Tända ljus och lugn och ro! Sånt gillar jag!
Roligt att ni gillar vintipsen! (ja en del gillar det ju inte men så är det i en blogg! Take it or leave it), Jag blir ju också tipsad eftersom jag får prova viner jag annars antagligen inte fått prova, kul! Så win-win!
I går var jag nere på lilla Bohaget här i Helsingborg, en helt fantastisk affär som har alla underbara märken som jag älskar. Bl.a Lisbeth Dahls ljuskrona! Den är så himla fin och skulle bli perfekt över vårt matbord!!
Jag köpte lite nya ljuslyktor och blev glad när jag hittade denna!
För det är samma som mina glas som kommer från Borett!
Det är väl det underbara med hösten? Att man får gotta in sig i hemmet med tända ljus och bara mysa??
Till middag i gårkväll blev det kycklingfilé med svampsås och kålrotspommes och det var så himla gott! Kycklingen hade fått gå klart på 150 grader och sedan legat ett tag under folie så den var såååå saftig! Svampsåsen var spetsad med konjak och dijon och kålrotspommesen ja… vem behöver riktig pommes när man kan göra kålrotspommes?
4 kycklingfiléer
4 msk kinesisk soja
4 msk rapsolja
salt, peppar
250 g färska champinjoner
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
2 msk konjak
2 tsk dijonsenap
1 msk kalvfond
salt, peppar
500 g kålrot (4,6 g kolhydrater per 100 g)
kokosfett eller rapsolja att fritera i
salt
Finputsa kycklingfiléen och lägg i påse med marinaden. Låt ligga ett tag i kylskåp. Lägg sedan i ugnsform på 150 grader och sätt in en ugnstermometer och låt den gå till 73 grader. Ta sedan ut och lägg ett folie över i 10 minuter.
Kålroten skärs i stavar (skala först) och kokas i lättsaltat vatten i 10 minuter, friteras sedan i olja tills den är gyllenbrun, låt rinna av på hushållspapper och salta.
Stek svampen och häll sedan på grädde, creme fraiche och smaksättarna och låt allt puttra ihop i fem minuter.
Servera! Jag hade lite sockefri lingonsylt som var riktigt gott till svampen och kålroten! Höstiga smaker!
Skön tisdag på er! Jag ska tända lite ljus och få lite jobbat! KRAMAR! ❤ ❤
46 kommentarer
[…] är ett ypperligt substitut för potatis! Jag använder kålrot till Jansson eller så gör jag kålrotspommes Kålroten innehåller 1/3 så mycket kolhydrater/stärkelse som potatisen och är givetvis full av […]
[…] ett ypperligt substitut för potatis! Jag använder kålrot till Jansson eller så gör jag kålrotspommes Kålroten innehåller 1/3 så mycket kolhydrater/stärkelse som potatisen och är givetvis full av […]
[…] recept kommer ifrån 56kilo.se! kålrotspommesen var helt underbar, kändes precis som vanliga pommes men smaken var annorlunda. […]
Helt fantastiskt gott!! mums. avbröt ätandet lite kort för att skriva här. Tillbaka till maten! 🙂
Hej Åse! Tack för en så otroligt inspirerande blogg 🙂
Jag har gått på LCHF i snart två månader och var riktigt less på att alltid äta samma mat i brist på idéer och fantasi. Sen hittade jag hit och nu är det mycket roligare 🙂
Jag undrar vart har du köpt dina fina tallrikar?
Kram Linda
Hej! Vad bra!! =) De är från Mateus =)
Jag hade ingen aning om att kålrot var ok, jag älskar ju kålrot! Det blir ICA imorgon!
[…] till min glädje upptäckt att kålrot bara har 4,6 kolhydrater per 100 g, så i helgen gjorde vi Åses kålrotspommes. Till dem hade hon gjort en god och enkel kyckling i ugn som marinerades i olja och […]
Tusen tack för receptet. Det var gudomligt gott
Vi hade den igår till fredagsmiddag. Stor succé. Alla älskade den, speciellt såsen. stort tack.
Vad kul!! tack för återknytning!
Vilka goda pommes de blev! Du är en otroligt stor inspirationskälla för mig! Har gjort ett flertal av dina recept och har helt kommit in i lchf-tanken och mår så bra! Tack för att du delar med dig:)
Enligt Shapeup är det 6 g kolhydrat / 100 g
Hej Åse! Jag undrar vad som stämmer….på vissa ställen står det att kålrot innehåller 6,4g/100g och på andra ställen läser jag 4,6. Vad är rätt?
Mvh Karin
Hej Karin! Hur det än är så kan jag garantera dig att de där två kolhydraterna inte gör någon som helst skillnad i din kropp, kroppen är inte så noga på gram hit eller dit. Men jag går efter Fineli.fi och den säger 4,6: https://www.fineli.fi/food.php?foodid=303&lang=sv
Ok tack så mycket! 🙂
Sen måste jag bara fråga dig vart du köpt din rosa dunjacka? Den är såå fin!! Vad är det för märke?
Kommer ett shoppinginlägg nu! =)
Åh det här var bland det godaste jag har ätit! Mums!! Kycklingen blev ju jättesaftig, kålrotspommes var supergott (inte alls svårt att fritera i en kastrull ju!) och svampsåsen blev helt gudomlig med lite cognac i =))) Även killarna, 9 och 11 år, tyckte det var gott. Det får bli nästa bjudrätt när några vänner vill ha mat!
Hurra!! Kul det smakade!!! =))
Mina pommes blev inte direkt krispiga, snarare degiga….:( Fast jag friterade på hög värme, bruna blev de dock, hur länge friterade du dina? Friterade du i gryta eller i fritös?
Jag friterar i kastrull på 3/4 effekt.
Hej, testade receptet igår, blev super!!
Skall dock fritera ”pommesarna” någon minut längre nästa gång.
Tack för tipset!
Kram Camilla
hejsan
supertrevvlig blogg du har ! Med inspirerande inlägg, både mat o lite inredning !
Så fina bilder. Har en nyfiken fråga eftersom jag jobbar med min vikt själv, hur lång är du till dina 56 kilo ?
Jag är 1.63! =)
Jaaa det måste absolut testas älskar kål och ibland kan saknaden av krispig ugnsbakad klyftpotatis komma över mig. Saknar inte vad som händer i kroppen efter att ätit dem men ja du vet…den där krispiga känslan :). Kan kålrot ersätta den vore det en fröjd! Tack för att du sprider så mkt ljus och inspiration!
Åh ser så otroligt gott ut!! Hur friterar man? Hur friterar man kålroten? Tack för svaret:)
Underbara tallrikar! Var har du köpt dem?
Hej! De är från Mateus! (märket)
Såg det här receptet på Pinterest och tänkte på dig:-) tror inte jag sett dig testa detta än?
https://www.anediblemosaic.com/?p=10576
Tack! Såg spänannde ut!! =))
Ja allt du gör blir ju bara så bra… Tack för tips om att sätta flera värmeljus på en bricka… Blev ju jättefint…
O all mat ska vi inte prata om… Underbara du, o mycket bra med lite vintips…
Irene
Det bästa med hösten är alla ljus, vi har haft tänt en massa hela dagen, är hemma med lillkillen som varit lite dålig. Nu är det snart dax att åka och handla till kalaset för mannen som fyller 34 år imorgon, lite att pyssla med. Tror minsann att jag får jobba hemifrån imorgon med ; )
Ha en mysig kväll, kram kram
Hej!
Åh vad jag är glad att jag hittat hit till din inspirerande blogg!
En liten fråga, äter hela din familj LCHF?
Ärdet ok om små barn gör det?
Kram
Yenzan
Friterad kålrot låter ju jättegott. Synd att jag avskyr att hantera varma saker… får se om min man vill hantera den heta olja istället. 🙂
Nu har jag kollat på dina filmer med Fontana. Vad härligt ni verkade ha på resan och vad goda maträtter du lagade. Roligt att både du och Victoria fick åka tillsammans. 🙂
Åh så gott det ser ut! Jag var och tittade på ljuslyktor också -jätte fina. Det har regnat hela natten och idag så det kommer blir mysigt att tända ljus ikväll. Kram
Åh det ska jag minsann testa att fritera till helgen, undrar om barnen märker någon skillnad?
Önskar dig en fin dag ♥
Hoppas inte det! =))
Å det ser jättegott ut! Tror du man kan göra kolrotspommes bra i ugnen? Har ju ingen fritös 🙁
Jag har inte heller fritös! =) Jag friterar dem i kastrull! =)) Men du kan säkert göra dem i ugnen men då blir de inte lika frasiga.
Kålrotspommes låter ju himla spännande, måste testas! Gillar verkligen din blogg, hittar massa goda lågkolhydratrecept som jag testar 🙂
Åh så GOTT!! Jag ska testa detta till helgen <3 Spännande att se om 3,5 åringen där hemma gillar alternativa pommes! Vore klockrent isåntfall.
Härligt gott det ser ut med ”pommes”, ska absolut prova detta.
Mysigt att kunna tända upp lite ljus på morron…
Här i Västerbotten är det fullt skitväder just nu, ett snöblandat regn håller på att dra sig norrut, så idag myser man inne vid brasan som sprakar för fullt….
Ha en fin fortsatt dag….
Kålrotspommes ska jag definitivt prova! 🙂 Undrar över lingonsylten – kan man hitta sockerfri i butik eller är det hemmagjord?
Jag köper Önos sockerfria, den innehåller aspartam så är man känslig mot det eller inte vill äta så är ju inte det ett alternativ. Annars kan man ju koka upp lingon och söta med en sötningskälla som man själv väljer.
Tack för svar. 🙂
Och tack för all inspiration och smarriga recept! Önskar Dig en härligt dag!