Kyckling i krämig jordnötssås med curry och mango

19 november, 2019

God morgon fina läsare!

En bra grej med att ha befunnit sig i en annan tidszon är att jag går och lägger mig tidigare och vaknar därmed tidigare sedan jag kom hem =)
Jag får mer gjort om dagarna (är otroligt svårstartad så jag behöver tid haha)
I morse vaknade jag vid 5.30 och var utsövd. Har hunnit med två maskiner tvätt och sorterat densamma hehe

Fick mitt paket från Svenskt Tenn igår, finfina adventsaker – ska visa er mer sedan!
Lite nytt till mitt Önsketräd och Alice kunde inte hålla sig så hon klädde det snabbt 💖

Ljuvligt söta ljushållare!

Och så en ny ängel 🌟
Tycker det är så fint i juletider.

Igår bjöd jag hit Michelle och Jeff, jag har ju varit borta mycket och ska iväg igen så då får man passa på när det finns möjlighet!

– Vad är du sugen på? frågade jag tidigare igår
– Något med kyckling och curry!

Och det fick hon =)

Så mysigt att höra & se barnen / tonåringarna / de unga vuxna har roligt ihop! Det värmer ett mammahjärta!

Jag stekte upp minutfiléer (dvs tvådelade kycklingfiléer) snabbt och lade i ugnsform.
Sedan kokade jag ihop en krämig jordnötssås med mangochutney och curry och hällde över. SÅ GOTT!

In i ugnen på 225 gr i ca 15 minuter! (De är förstekta så ska bara gå klart i ugnen) Snabbt och enkelt!

Min mamma kom förbi också och fick sig lite mat 💋

Lite blomkålsris passar perfekt till! Även ris till de som föredrar det.

Har blivit akut sugen på julskinka med majonnäs och senap så jag måste bege mig till Maxi strax hehe

Här kommer receptet!

Skriv ut

Kyckling i krämig jordnötssås med curry och mango

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

1200 g tvådelade kycklingfiléer
1 gul lök, finhackad
3 vitlöksklyftor
smör att steka i
4 dl creme fraiche
5 dl grädde
1 dl jordnötssmör, utan socker
1 dl mango chutney (mitt recept finns HÄR)
0,5 dl chilisås
2 msk tomatpuré
13 tsk sambal oelek
3 msk curry
2 tsk paprikapulver
lite soja
1 tärning kycklingbuljong eller motsvarande konc. kycklingfond
Salt, peppar
8 körsbärstomater, halverade
1 dl salta cashewnötter


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader.
Stek kycklingfiléerna på hög värme i smö, salta och peppra lite. Lägg i form.
Fräs lök, vitlök, curry och paprikapulver med lite mer smör i samma panna. Lägg i creme fraiche, grädde, jordnötssmör och de övriga ingredienserna till såsen. Koka ihop och smaka av. Häll över kycklingen, lägg på tomathalvorna och cashewnötter. Sätt in i ugnen i ca 15-20 minuter.


 

9 kommentarer

Charlotta 20 november, 2019 - 18:34

Superdupergott, perfekt tips till vardagsmiddag ikväll. Tack för det! 🙂

Svara
Anna 20 november, 2019 - 11:06

Ps. Glömde fråga; kan man göra din chutney på frusen mango?

Svara
Åse 21 november, 2019 - 07:26

Absolut! =)

Svara
Anna 20 november, 2019 - 10:36

Ska lagas asap!! Tack för alla fina recept!! Du sprider verkligen ljus å värme!!/Anna

Svara
ÅsaS 19 november, 2019 - 20:50

Bröderna Nilssons äppelrökta julskinka, med skånsk senap, är nåt jag äter var och varannan dag numera! Love it! Men lär vara less på allt vad julskinka heter redan innan julafton..

Svara
Malin E 19 november, 2019 - 17:35

Älsk på gratänger som går fort 👍👍
Julskinka amen åhh vad gott, måste skriva upp på handlelistan 😍😍

Svara
Åse 19 november, 2019 - 19:05

Visst är det så! Älskart!😍
Julskinka for the win, slurp! KRAM

Svara
Sanna 19 november, 2019 - 11:21

Låter som ”håll-käften-gott” 😍😍😍 Måste testa!!! Jag äter julskinka hela dagarna nu. Sååå gott på sesam-knäckis med avokado. Deluxe cravings! Köper Mor Matildas kokta julskinka 😍❤️ Ha en fin dag gullet! Kramar 🥰

Svara
Åse 19 november, 2019 - 11:27

Åh smarr!! Är det Wilmas sesam knäcke eller har du annat tips? Pöss! 🥰

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.