Kyckling i krämig ajvarsås i Crockpot

av Åse

Hej på er alla och HAPPY LILLÖRDA’!

Jaha vad hände med de här dagarna? De bara försvann!
Jag hann aldrig checka in till er igår som jag tänkt för Michelle oh Lilla Millie kom över 🥹
Jag ska dela med mig av gårdagen som ägnades 100% åt vår stora familj! Så härligt ♥️

Jag bjöd Michelle, mamma och Samone på den här favoriten! Faktiskt aldrig gjort den i Crockpot förr men det går lika bra att göra på spisen.

Champinjoner, lök och vitlök får fräsa i lite matfett.

Man kan välja antingen kycklingfilé eller kycklinglårfilé, jag är ju generellt mer glad för kycklinglårfilé för det blir saftigare.
Men det är en smaksak så klart.
Stek kycklingen i samma gryta (i mitt fall crockpot grytan) och krydda med salt, peppar och paprika. Var lite försiktig med saltet för såsen innehåller feta som ju är salt.

Såsen vispas ihop och hälls sedan över kycklingen.

Sätt crockpotten på 2-3 timmar på LÅG. (1-1,5 timme på HÖG) för kycklingfiléer (4-5 timmar för kycklinglårfiléer)

En så god och färggrann kycklinggryta, ni måste prova!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i krämig ajvarsås i Crockpot


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

800 g kycklingfilé /lårfilé
salt, peppar, paprika
200 g champinjoner
1 gul lök
23 vitlöksklyftor
340 g ajvar (ca) – gärna stark (blir inte starkt)
2 dl creme fraiche
150 g fetaost
1 påse färsk bladspenat (70 g)
salt & peppar


Instruktioner

Skiva svampen. Skala och finhacka löken och vitlöken.
Halvera tomaterna.
Skär kycklingen i 2-3 cm stora bitar. Stek i lite matfett runt om så den får färg. Lägg på tallrik.
Stek svamp och lök/vitlök i matfett i samma panna som kycklingen i några minuter. Lägg över i Crockpot.
Vispa ihop ajvar relish, crème fraiche, fetaost och lite peppar,
Häll över kyckling och lökfräset.
Sätt cockpoten på 2-3 timmar på LÅG för kycklingfilé (4-5 timmar för kycklinglårfilé)
Efter halva tiden, rör ner bladspenat och tomater.
Servera med valfritt tillbehör.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Gitte Svensson 23 september, 2024 - 11:52

Hej! Tack för dina goda recept! Hur länge ska den koka då jag inte har en crocpot?

Svara
Åse 23 september, 2024 - 12:09

Hej! Det räcker med ca 15 minuter!

Svara
Annie 29 augusti, 2024 - 18:24

Ser väldigt gott ut att ha i matlådan till jobbet. Men om man inte har en crockpot – hur gör man då m tillagningen?

Svara
Malin 29 augusti, 2024 - 13:51

Det ser verkligen jättegott ut! Det ska jag laga i helgen. Tack för dina recept och inspiration. 🙏❤️

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.