Kyckling i Chipotlesås och ekologisk prosecco

av Åse

Hej hej från luften ✈️
Nu är vi på väg! Underbart! ?☀️
Här kommer veckans vintips!
För några veckor sedan hade vi mamma på besök och jag bjöd på ett ekologiskt Prosecco från Ca’ Montinis till maten. Så gott!
Till heta rätter väljer jag oftast ett vitt vin med lite sötma (enda gången jag dricker vin som är lite fruktigare) och denna Proseccon passade bra till kycklingrätten jag serverade.
Vi gillar ekologiskt! För både miljö och kropp!
Vinet produceras i Valpolicellaområdet, dvs mitt i Amaronedistriktet och det är just Amarone som familjen Pizzolos är kända för.
Fruktig doft med inslag av citrus, torr men fruktig smak. En utmärkt prosecco!
Vi gillade den ??
 
012A5163


Jag svängde ihop en snabb kycklingrätt som var UNDERBAR.
Jag älskar kyckling, jag älskar bacon, jag älskar kokosmjölk och jag älskar saltgurka – så jag älskade detta! Haha!
012A5168
Jag serverade stekt vitkål till men äter man ris så är det nog supergott till! Jag ska prova nästa kväll jag ökar upp kolhydraterna!
Här kommer receptet 🙂
Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling i Chipotlesås (Mejerifri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

  • 1 kg kycklingfile
  • 5 dl kokosmjölk (gärna extra creamy)
  • 1 kycklingbuljongtärning
  • 1 msk chipotle paste
  • 0,5 msk sambal oelek
  • 1 gul paprika
  • 1 dl skivad saltgurka
  • 1 paket bacon
  • salt, peppar

Instruktioner

  1. Skär/Klipp baconet. Skär ner kycklingen och paprikan i mindre bitar och stek tillsammans med baconbitarna.
  2. Blanda ner alla ingredienserna utom saltgurkan. Låt puttra i ca 10 minuter, rör ner saltgurkan och smaka av med salt och peppar.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 6

012A5175
Vinet kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Linda 20 september, 2015 - 10:42

Hej!
Har nyss upptäckt din blogg och gläds över alla braiga recept!
Men jag undrar, den 12 juli skrev du ett inlägg om Swiss Skin Renewal och i det inlägget utlovades utvärdering efter en månads användning. Jag är väldigt intresserad av en sådan, kommer den?
Ha det så gott och tack för alla fina recept!

Svara
Åse 20 september, 2015 - 11:46

Hej! Den kommer =)

Svara
Ulrika 16 september, 2015 - 11:39

Låter jättegott, men blir det inte himla starkt med både chipotlepaste och sambal?

Svara
Åse 16 september, 2015 - 12:41

Nej 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.