I torsdags kom syster och småtjejerna över och myste!
Jag gjorde den hä smarriga salladen som jag tänkte dela med mig av.
Tjejerna smått sugna på vår mat! hihi

Pussgurkorna!

Skriv ut

Kyckling, Bacon- och Avocadosallad med senapsvinegrette
Ingredienser
- 4 kycklinglårfiléer
- 1 msk soja
- 1 msk olivolja
- 1 tsk timjan
- salt, peppar
- Bladsallad i påse
- 8 små tomater i olika färger
- 1/2 rödlök
- 1 paket bacon
- 1 avokado
Senapsvinegrette
- 3 msk olivolja
- 2 msk balsamvinäger, vit
- 1/2–1 msk dijonsenap eller sötstark senap
- 1/2 tsk salt
- 1/2 tsk peppar
- 1/2 tsk torkad timjan
Instruktioner
- Lägg kycklinglårfiléerna i påse med soja, olivolja, timjan, salt & peppar.
- Låt marinera minst 30 minut. er gärna några timmar. Stek eller grilla dem sedan. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
- Blanda vinegretten.
- Skär baconet i 2 cm skivor och stek knapriga.
- Blanda vinegretten med salladen och läg upp på tallrik. Fördela kyckling, bacon och skivad avokado ovanpå. Servera.
Näringsinnehåll
- Portioner: 2
Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.
3 kommentarer
Hej!
Jag är nyfiken på vilken bacon du köper:) Jag hittar bara bacon med E-nummer och tillsatser.
Vänligen Cassy
Bacon innehåller tyvärr massor av skräp!
Tulip har minst en ämnen