Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kyckling, Bacon- och Avocadosallad med senapsvinegrette


  • Författare: åse falkman fredrikson

Ingredienser

  • 4 kycklinglårfiléer
  • 1 msk soja
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk timjan
  • salt, peppar
  • Bladsallad i påse
  • 8 små tomater i olika färger
  • 1/2 rödlök
  • 1 paket bacon
  • 1 avokado

Senapsvinegrette

  • 3 msk olivolja
  • 2 msk balsamvinäger, vit
  • 1/21 msk dijonsenap eller sötstark senap
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk peppar
  • 1/2 tsk torkad timjan

Instruktioner

  1. Lägg kycklinglårfiléerna i påse med soja, olivolja, timjan, salt & peppar.
  2. Låt marinera minst 30 minut. er gärna några timmar. Stek eller grilla dem sedan. Låt vila under aluminiumfolie i minst 10 minuter. Skär sedan upp i skivor.
  3. Blanda vinegretten.
  4. Skär baconet i 2 cm skivor och stek knapriga.
  5. Blanda vinegretten med salladen och läg upp på tallrik. Fördela kyckling, bacon och skivad avokado ovanpå. Servera.

Näringsinnehåll

  • Portioner: 2