Kryddiga biffar med ajvarröra

19 maj, 2020

Hej hej!

Jag väntar in solen för en skön promenad, just nu ser jag den titta fram lite då och då. Annat var det i morse..
Kallare än vanligt – jo man tackar! Suck! Vill ha SOL!

Dessa biffarna blev så saftiga och goda! Älskar kryddor som dessa.

Finhackad lök, vitlök och vitkål fick fräsa i lite kokosolja och med kryddorna.

Ner med fräset i nötfärs och ägg och sedan är det bara att forma biffar och steka. Doften! YUMMIE!

Lite ugnsrostade grönsaker och mandelpotatis till det.

Min vanliga vitlökssås som barnen i princip kräver till allt hehe och så en snabb röra på ajvar, yoghurt och lite riven vitlök.

Ett enkelt recept som jag hoppas att ni gillar!

Skriv ut

Kryddiga biffar med ajvarröra

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 dl vitkål, finhackad
2 msk kokosolja/smör att steka i
3 tsk paprikapulver
4 tsk torkad koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
800 g nötfärs
2 ägg
2 tsk salt

Ajvarröra:
1 dl ajvar stark
1 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven


Instruktioner

Fräs lök, vitlök och vitkål i matfettet. Rör ner kryddorna. Fräs allt tills lökfräset mjuknat.
Blanda med nötfärs, salt och ägg till en smet.
Stek biffarna tills de fått fin färg och är klara.
Blanda ihop ingredienserna till ajvarröran.


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


2 kommentarer

Johanna Grahn 19 maj, 2020 - 16:30

Åh ajvar är ju så gott!

Svara
Lyckas vara Lycklig 19 maj, 2020 - 16:21

Kul med vitkål i smeten, det är ju så gott 🙂 Men svårt att få till i vardagen tycker jag… Finns ju massor med gott man kan göra med vitkål (stuvad vitkål och hemlagade köttbullar, mmmm) men för egen del blir den ofta liggande när jag väl köpt ett vitkålshuvud. Det här måste provas!

Trevlig kväll <3
//Caroline

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.