Skriv ut

Kryddiga biffar med ajvarröra

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6-8 1x

Scale

Ingredienser

1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 dl vitkål, finhackad
2 msk kokosolja/smör att steka i
3 tsk paprikapulver
4 tsk torkad koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
800 g nötfärs
2 ägg
2 tsk salt

Ajvarröra:
1 dl ajvar stark
1 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven


Instruktioner

Fräs lök, vitlök och vitkål i matfettet. Rör ner kryddorna. Fräs allt tills lökfräset mjuknat.
Blanda med nötfärs, salt och ägg till en smet.
Stek biffarna tills de fått fin färg och är klara.
Blanda ihop ingredienserna till ajvarröran.