Hej hej!
Jag väntar in solen för en skön promenad, just nu ser jag den titta fram lite då och då. Annat var det i morse..
Kallare än vanligt – jo man tackar! Suck! Vill ha SOL!
Dessa biffarna blev så saftiga och goda! Älskar kryddor som dessa.
Finhackad lök, vitlök och vitkål fick fräsa i lite kokosolja och med kryddorna.
Ner med fräset i nötfärs och ägg och sedan är det bara att forma biffar och steka. Doften! YUMMIE!
Lite ugnsrostade grönsaker och mandelpotatis till det.
Min vanliga vitlökssås som barnen i princip kräver till allt hehe och så en snabb röra på ajvar, yoghurt och lite riven vitlök.
Ett enkelt recept som jag hoppas att ni gillar!
Skriv utKryddiga biffar med ajvarröra
- Portioner: 6-8
Ingredienser
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackad
2 dl vitkål, finhackad
2 msk kokosolja/smör att steka i
3 tsk paprikapulver
4 tsk torkad koriander
2 tsk spiskummin
2 tsk sambal oelek
800 g nötfärs
2 ägg
2 tsk salt
Ajvarröra:
1 dl ajvar stark
1 dl grekisk/turkisk yoghurt
1 vitlöksklyfta, riven
Instruktioner
Fräs lök, vitlök och vitkål i matfettet. Rör ner kryddorna. Fräs allt tills lökfräset mjuknat.
Blanda med nötfärs, salt och ägg till en smet.
Stek biffarna tills de fått fin färg och är klara.
Blanda ihop ingredienserna till ajvarröran.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
4 kommentarer
Det smakade jättegott!
Vad roligt att höra Monica!
Åh ajvar är ju så gott!
Kul med vitkål i smeten, det är ju så gott 🙂 Men svårt att få till i vardagen tycker jag… Finns ju massor med gott man kan göra med vitkål (stuvad vitkål och hemlagade köttbullar, mmmm) men för egen del blir den ofta liggande när jag väl köpt ett vitkålshuvud. Det här måste provas!
Trevlig kväll <3
//Caroline