God eftermiddag!
Det är inte mycket med mig idag, jag vet inte ens vad vi ska äta ikväll – det kanske får bli hämtmat!
Önskar dock att jag hade den här godingen att smaska på!
Receptet är från LCHF Fisk & Grönt som ju inte säljs längre – detta är SÅ smarrigt! Jag och Daniel hade detta till förplock för några veckor sedan när vi hade gäster.
Det är även gott att servera med parmesankräm som jag gjorde HÄR
Här kommer receptet! KRAM
Skriv utKronärtskocka med vispat citronsmör
- Portioner: 4
Ingredienser
4 kronärtskockor
1 citron
2 tsk salt
Citronsmör:
200 gr. kallt smör
1 stor citron
(saft och rivet skal)
flingsalt
Bryt bort de nedersta hårda bladen närmast stjälken. Bryt sedan stjälken på flera ställen och vricka så att du får bort den med trådarna.
Skär eventuellt bort lite mer av bottnen på skockorna så att de sedan kan stå plant.
Skölj skockorna noga och lägg i kastrull.
Fyll på med vatten, de ska täcka skockorna helt.
Pressa saften av 1 citron. Salta.
Lägg på ett lock som håller skockorna nere under vatten.
Koka skockorna i ca 40 – 50 minuter.
Förbered nu citronsmöret.
Smält 50 g av smöret och skär resten i tärningar. Häll det smälta smöret i en skål och vispa med elvisp.
Vispa ner det tärnade smöret, lite i taget.
Vispa tills det är vitt och fluffigt.
Smaksätt med citronsaft och rivet skal. Smaka av med salt.
När du kan dra av ett blad lättfrån skockorna så är de klara.
Ta upp med hålslev och låt vattnet rinna av genom att lägga dem upp och ner på
hushållspapper.
Om det blir smör över kan man klicka ut det på plastfolie, rulla till en korv och lägga i kylskåpet så har man ett gott aromsmör till fisken sedan.
STARTA 2025 STARKT!
Min kod 56KILO ger 20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)
2 kommentarer
Hej!
Den boken hade jag velat köpa. Vet du om den kommer säljas igen? Perfekt för oss som bara äter grönt + fisk😊
Tyvärr inte men jag TROR jag har något x som ligger. Maila [email protected]