Krämig kycklinggratäng med spenat och mozzarella

av Åse

Jag vaknade tvärt av att min Fitbit burrade så jag stängde av den med två fingerknackningar.
Insåg snabbt att det ju var telefonen som ringde (den är kopplad till den)  kl var 10:21.
Flög upp! Det var DHL som ringde för att leverera min nya matta och den ville jag inte missa!
Såg ingenting på höger öga och jag var helt väck! JÄKLA FÖRKYLNING! Ögoninflammation på höger öga och rösten bär knappt. Trött som en 90-åring och halsen är tjock och svullen. Måtte det ge sig snart! Träning får utebli och vi ska ha gäster till helgen så jag hoppas det snart ger sig! Baddar ögat med silvervatten och pimpar även min ACV dryck med silver.

Nåja!

I går svängde jag ihop det här!

Tog lite av vad jag hade i kyl och frys.
Mina kids älskar spenatsoppa, inte bladspenat i bitar men hackad spenat!

Gratängen klar för ugn!

Klar! Snabblagad rätt med mycket smak!
Junis kompis Alba (Min väninna Rebeccas dotter) sov över och hon tog liiiiiiiiite kyckling.
”Åh detta var jättegott! Har mamma receptet? Finns det i din bok?” Gullunge!
”Jag gillar egentligen inte spenat men detta nådde en helt annan nivå”
Som jag skrattade!
Juni kontrade med: ”Vad du pratar vuxiska” 😂😂😂

kycklinggratäng med spenat

Jag serverade bönpasta till de som ville ha (Jag och Noel) – övriga ville ha spaghetti.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kycklinggratäng med spenat och mozzarella


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
1 vitlök solo (alt 3 vitlöksklyftor)
2 tsk lökpulver (färsk lök går bra: 1 gul lök)
1 paket bacon
450 g hackad fryst spenat
salt, peppar
3 msk röd pesto (soltorkade tomater)
1 tsk sambal oelek
45 dl grädde
2 påsar mozzarella á 125 g
Smör eller kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingfiléen i skivor och sedan dela öven dem, alternativt köp färdigskivade minutskivor (Kronfågel)
Klipp eller skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en panna med matfett och lägg i kyckling, bacon och riven vitlök.
Låt allt fräsa ihop tills kyckling och bacon fått fin färg. Rör ner den frysta hackade spenaten, röd pesto, sambal och grädde. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer röd pesto.
Lägg kycklingröran i en ugnsform och lägg ner hackad färsk mozarella. Blanda runt lite så mozzarellan inte bara ligger överst. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Swervera med valfritt tillbehör! Gott med pasta / bönpasta eller med grillade grönsaker.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

15 kommentarer

Laila 27 september, 2018 - 10:33

Detta var sååå gott, tyckte vi allihop!
Men det är ju ingen överraskning när det är du som skapat receptet 🙂
/Laila

Svara
Åse 27 september, 2018 - 10:34

Tack snälla!
Kul det smakade!

Svara
Camillapa 26 juni, 2018 - 17:36

Åh, Åse, vilket otroligt fint omslag, och vad vacker du är!🌼 Måste säga att den tillhör en av de finaste böckerna jag har sett! Så glad att du gjorde en bok till. Ser fram emot den med spänning!😍

Svara
Åse 26 juni, 2018 - 17:56

Åh raring! Tack! Känns fantastiskt! Bästa omdömet är att en av de som arbetat med boken gått ner 8 kilo sedan hon började jobba med den i april och har lagt om sin livsstil och var helt salig 🌸💕 Värmde mitt hjärta!

Svara
Camillapa 26 juni, 2018 - 18:05

Wow, ja det är ju bästa betyget!👏 Nu är boken förbeställd, så nu får jag vänta liite till😇 Ha en fantastisk, fin dag!😉

Svara
Anita 26 juni, 2018 - 16:11

Usch vad tråkigt att bli sjuk när man varit ute och rest .
Du får krya på dig . Ska nu göra kycklingratängen

Svara
Hanna 26 juni, 2018 - 14:48

Krya på dig! Hemma min andra vecka med halsfluss och inte förrän nu bär rösten och jag har kunnat börja äta igen…

Svara
Åse 26 juni, 2018 - 15:15

Nämen fyyy, krya!!

Svara
Hanna 26 juni, 2018 - 15:33

Tack! Fick avbryta min resa och komma hem så det var lite segt 🙁

Svara
ÅsaS 26 juni, 2018 - 14:32

😂 Åh vad jag sitter här och fnissar åt tjejernas kommentarer. Så ärliga och härliga! Oftast är deras beröm och gillande det som gläder oss vuxna mest.

Vilket skit du dragit på dig då! Hoppas jag slipper halsont/förkylning när jag väl kommer hem, med tanke på stundande flygresa. Allt som oftast kommer det surt efter.

Nä, nu kallar poolen och solen igen!
Kram, och krya på dig! 💕

Svara
Åse 26 juni, 2018 - 15:11

Haha ja men visst är det så, de är ju mest svårflirtade! haha!

Ja usch jag drar på mig sånt här varannan gång jag flyger utomlands typ och det blir alltid som värst då! Ska faen ta och flyga med munskydd nästa gång haha! Och vi som ska flyga igen nästa fredag!! Ghaaaaaa! Får preppa med massa!

Svara
ÅsaS 26 juni, 2018 - 15:24

Skönt att veta att det står en flaska silver och väntar i skåpet hemma. Börjar med en kur så fort vi kommer hem, tror jag. I förebyggande syfte.. Munskydd vore ju nåt. Precis som japanerna. Och de verkar ju pigga, friska och så blir de ju äldre än många andra länder/kulturer, har jag för mig..

Förresten, såg att din nya bok går att förbeställa på adlibris. Kan man kanske köpa ett signat ex direkt från dig? 😊

Svara
Åse 26 juni, 2018 - 15:31

Haha ja precis!!

Ja senare kommer man kunna göra det men Adlibris släpper först och till lägre pris =)

KRAM!

Svara
Camillapa 26 juni, 2018 - 17:11

Meeen, din filur, det har fu inte berättat, att din bok är ute!😜 Och här har jag suttit och väntat, och väntat, och väntat!💗
Grattis

Åse 26 juni, 2018 - 17:12

Haha näääää kommer vecka 33 😆💕 Går att förbeställa hos Adlibris nu dock! KRAM!

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.