Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Krämig kycklinggratäng med spenat och mozzarella


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

5 från 1 betyg

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 kilo kycklingfilé
1 vitlök solo (alt 3 vitlöksklyftor)
2 tsk lökpulver (färsk lök går bra: 1 gul lök)
1 paket bacon
450 g hackad fryst spenat
salt, peppar
3 msk röd pesto (soltorkade tomater)
1 tsk sambal oelek
45 dl grädde
2 påsar mozzarella á 125 g
Smör eller kokosolja utan smak att steka i


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Skär kycklingfiléen i skivor och sedan dela öven dem, alternativt köp färdigskivade minutskivor (Kronfågel)
Klipp eller skär baconet i mindre bitar. Hetta upp en panna med matfett och lägg i kyckling, bacon och riven vitlök.
Låt allt fräsa ihop tills kyckling och bacon fått fin färg. Rör ner den frysta hackade spenaten, röd pesto, sambal och grädde. Smaka av med salt och peppar och eventuellt mer röd pesto.
Lägg kycklingröran i en ugnsform och lägg ner hackad färsk mozarella. Blanda runt lite så mozzarellan inte bara ligger överst. Sätt in i ugnen i ca 20 minuter.
Swervera med valfritt tillbehör! Gott med pasta / bönpasta eller med grillade grönsaker.