Korv med Bröd LCHF style

av Åse

Hej igen!

Nu är vi solmätta, solvarma och smått mosiga och hemma igen!

Lajvet är verkligen att bo nära havet och stranden! Tycker jag som i princip föddes på stranden! Våren, Sommaren 73 var en riktig kanonsommar och mamma var nere med min storasyster och mig i magen varenda dag. Hon brukar berätta att de brukade ha ett par som låg nära dem på stranden och när mamma var nere 2 dagar efter jag var född så frågade de häpet:

– Men var har du magen???
– Hon ligger där i vagnen! och där låg jag med myggnät och sussade.

Har sådana starka minnen av hur jag, mamma och syrran brukade åka ner tidigt, tidigt om somrarna – säkert redan vid 8.
Ljudet av vågor och måsskri och hur man låg med en handduk över sig för klart det var för kallt på stranden klockan 8! haha! Tokmorsa!!
Spaghetti och köttfärssås i en beige / orange mattermos och hur ofantligt gott det var!


Mami några år innan jag kom. Jag gillar badmössan! hehe

Nåja nu ska vi inte prata om när jag var liten!
Fredag i går och så klart lite extra gott!
Charkbricka och rosé först 👌🏻

Jag var sååå sugen på korv med bröd! – Det låter tokigt men det är typ bland det godaste jag vet! Massa senap på och tillbehör – slurp! Vanligt bröd skippar jag ju helst och definitivt nu när jag äter strikt men jag sörjer inte det – de falska surdegsfrallorna är ju perfekt som bröd!

YUM!

Korv med bröd och topping: Stark senap + Skagenröra med rostad lök, spetskålscoleslaw och så friterade vaxbönor!

korv med bröd lchf

MUMS!!!
Jag köpte slaktarkorv, två olika smaker – de är låga i kolhydrater och har hög kötthalt!

Friterade vaxbönor, så gott! Har ni provat??

Coleslawn gjorde jag som jag brukar men på spetskål och så hade jag 2 st slicade rostade parikafiléer i – blir sååååå gott med det i!

I kväll blir det middag på stan! Mysigt! Får passa på och njuta av hela familjen nu innan jag och Daniel drar på tisdag!
Njut av kvällen vänner! ❤️

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

26 kommentarer

IZH 18 oktober, 2018 - 15:21

Wow sicken snygg mami! Har inte inte varit inne här på ett tag och ska baka ikapp lite av dina nya bröd- och frallor.

Svara
Tina 2 juli, 2018 - 19:27

Hej Åse. Har bakat dina surdegsbröd flera ggr nu och dom är supergoda.
Min fråga är om man inte har Fiberhusk hemma, finns det något annat man
isf kan ta och blir det isf samma mängd som i 1 dl fiberhusk??

Svara
Åse 2 juli, 2018 - 19:29

Hej! Nej man måste ha pulvriserade psylliumfröskal, jag kan tyvärr inte rekommendera ngt annat.

Svara
Nina 11 juni, 2018 - 18:09

Åååå, friterade vaxbönor är ju så gott.
Vilket bra tips med rostad paprika i coleslaw, det måste jag testa så fort senaste omgången är uppäten – gör coleslaw ofta nu när vitkålen är ny!
Sen måste jag få hålla med flera andra här – så fina glas!!!

Svara
Katri 10 juni, 2018 - 10:51

Hur tillagar du friterade vaxbönor? När jag provade fritera blev de inte alls goda och de såg inte aptitliga ut heller. Har du nåt bra tips för dina vaxbönor ser gudomliga ut.

Svara
Åse 10 juni, 2018 - 10:53

Bara friterar dem i fritös som om de vore pommes. Inget magiskt trick 🙂

Svara
Hanna 10 juni, 2018 - 08:32

Åh, vart kommer glasen ifrån? (de vid charkbrickan)

Svara
Åse 10 juni, 2018 - 13:44

Hej! De kommer härifrån! Orrefors Difference Mature

Svara
Carina 9 juni, 2018 - 22:58

När du gör falska surdegsbrödet till korvbröd, använder du ändå brödkryddan då? Och 10 st då också eller blir det annat antal då?

Svara
Marie Person 9 juni, 2018 - 20:25

Hej, ser gott ut som vanligt!😜Ska bjuda vänner en kväll på grillad korv med darttävling. Kommer att sno dina recept rakt av! Fortsatt trevlig helg!
Marie

Svara
Ingela Persson 9 juni, 2018 - 17:39

Det var så roligt att höra när du var liten ,skönt att ha en så bra badplats nära.Vi bor ju jämt bredvid Sjön Vänern,så det är nära.
Men liksom med dig åkte vi varje sommar hela familjen lite längre till Västkusten salt vatten så gott.Varje sommar starta mitt fösta levnadsår.Så mycket gott ni sak äta du har surbröd till korven.Vi har slutat med gluten jag nyss min vuxna son ett par år.Han har inte brytt sig om bröd men saknar korvbröd.Hur är det med surdegsbröd när det gäller gluten? Lika mycket saknar Vi baguetter och pitabröd. Åse känner mig lite piggare nu än när jag klaga för ett bra tag sen,Kan kanske vara att jag är utan gluten.
Tack för allt bra du har i mat och tips Ha det gott 🤗💞

Svara
Elisabeth 9 juni, 2018 - 17:10

Vilken snygg mamma både då o nu🤗 Lite nyfiken du behöver absolut inte svara men undrar över din far, som sagt du behöver inte svara om du inte vill.

Svara
Åse 9 juni, 2018 - 17:21

Ingen fara! Min mamma och pappa var gifta i 25 år tills jag var 21 år. Men sedan jag var tonåring inte så närvarande och engagerad. Jag och mina systrar har alltid varit väldigt nära min mamma för hon har dragit ett oerhört stort lass och alltid prioriterat och stöttat oss, vi gör detsamma mot henne.
Min pappa har 5 barn och 22 barnbarn och kan nog namnet på 4 av barnbarnen. Det får tala för sig 🤔 Han lever och finns i vår stad men jag och mina systrar har ingen kontakt med honom sedan 10 år tillbaka.

Svara
ÅsaS 10 juni, 2018 - 09:34

Det gör mig ledsen att höra, men kan själv relatera till det, gällande svärmor. Lämnade barn och barnbarn för 10-12 år sedan och flyttade tillbaka till sitt barndomsland.. Ett telefonsamtal lite då och då, men de blir väldigt korta och knapphändiga. Barnbarnen har slutat fråga efter henne, och det ser jag som hennes förlust. Däremot har de en mormor som bryr sig, och är närvarande, även om hon själv har en tung tid bakom och framför sig.
❤️

Svara
Åse 10 juni, 2018 - 18:10

Jamen så tråkigt Åsa! Förstår inte hur man kan välja bort sina barn!? Det är mig oförsvarligt!
KRAMAR! (och även till din mamam som verkar ha det tufft) 💖

Svara
Elisabeth 9 juni, 2018 - 18:40

Tack för svar. Det märks ni står nära din mamma, va rädda om varandra… min mor dog i februari en stor förlust för hela familjen alltid varit den som hållt ihop alla! Nu är jag äldst o ska göra detsamma.

Svara
Åse 9 juni, 2018 - 20:23

❤️❤️❤️ det kommer du göra med bravur är jag säker på.

Svara
Christina Vide Svensson 9 juni, 2018 - 17:07

De glasen du serverar rosévinet i….. så underbar form på dom. Är det möjligtvis Difference från Kosta Boda?

Svara
Åse 9 juni, 2018 - 17:22

Hej! Yes visade dem för några inlägg sedan! Fast de är från Orrefors 🤩

Svara
Susanne 10 juni, 2018 - 07:07

Skulle precis skriva och fråga😉 Såååååååå lyxiga!

Svara
Åse 10 juni, 2018 - 13:44

LÖV them!!!

Svara
Peggy 9 juni, 2018 - 16:42

Kör du bönorna i en fritös? Ser ju väldigt gott ut🙂

Svara
Åse 9 juni, 2018 - 16:43

Yes! 😍

Svara
Helena 9 juni, 2018 - 16:27

Kul med foto från förr . Själv har jag nästan inga då enligt släkten var jag alltid arg eller var kameran i sönder ..

Svara
Åse 9 juni, 2018 - 16:29

Nääääääää! Vad trist!!!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.