Nu har vi och barnen precis ätit en laddning kokosplättar! Det var mumsigt tyckte de! Man märker att vetemjöl triggar till att äta mer för mina barn brukar alltid äta sig blå på vanliga plättar men nu nöjde de sig med mycket mindre, fast alla tyckte det var jättegott och ingen skillnad i smak eller konsistens mot vanliga.
Jag serverade kardemummagrädde till!
Detta blir 8-9 mellanstora pannkakor
5 ägg
4 dl gammeldags mjölk *
4 dl vispgrädde
1/2 dl Aman Prana kokosmjöl
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
1 krm salt
*Man kan byta ut mjölken mot grädde eller byta ut de två dl mjölk mot hälften grädde/hälften vatten
Jag tycker det blir bäst med mjölk.
Vispa äggen och vispa sedan ner alla ingredienser, låt svälla 10 minuter innan du gräddar i mycket smör eller kokosfett! GOTT och blir perfekt varenda gång!
Jag kör några varv med stavmixern också för att försäkra mig att det inte finns några klumpar i.
OBS! Till detta receptet blir det bäst med en liten/mellanstor stekpanna eller att man gör mindre pannkakor, smeten håller ihop dåligt med en stor.
Stek på svag till medelstark värme och låt varje sida gräddas i ca 4 minuter.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
67 kommentarer
Hej,
De pannkakor är mina absoluta favoriter. Kan man använda smeten för ugnsbakad pannkaka?
Alma
[…] Här hittar du receptet på kokosplättar. Jag tror att jag norpade receptet här eller om det var i någon tidning, kommer tyvärr inte ihåg. Men Åse recept är enkla och goda så där hämtar jag ofta inspiration. […]
De hör receptet går tyvärr inte att använda. Bara att slänga….slöseri 5, ägg och 8 dl mjölk åt skogen.
Lät de dra längre men inget hjälpte. Jag som var så sugen på plättar. Vad gör jag för fel? Följer receptet
Hej Kicki, det är tråkigt att du misslyckades med receptet – receptet är det dock inget fel på.
Använde du Aman Prana Kokosmjöl och Lindroos Fiberhusk? Det framgår inte vad du upplevde för problem med smeten?
Använder du en bra stekpanna, gärna teflon även om det egentligen är ett sämre hälsoval men det fungerar bäst att steka i tycker jag.
Jag har inget emot vetemjöl i begränsning, men du sa något där som du har en poäng i…att pannkakor med vetemjöl ( jag använder själv fullkornsvetemjöl och har även tänkt att prova dinkel) äter man gärna i massor!
Bra tankeställare! 😉 Jag ska prova dessa och se hur de äts i mängd härhemma! 😀
[…] barnens mellis efter skolan idag så blev det bananpannkakor, jag provade även en variant på mina kokospannkakor fast utan mejeri. Kanske något till lördagsfrullen!? […]
Varför är det alltid så mycket ägg i LCHF-pannkakor. Min dotter är inte så förtjust i det. Det blir ju mer som omelett. Kan man minska ner på äggen och ersätta med nåt annat?
Jag är också på jakt efter ett pannkaksrecept med mindre ägg eftersom min sambo inte fixar konsistensen på omelett, ugnspannkaka etc. Har inte hittat något han kan med ännu så tar gärna emot tips 🙂
Bananpannkaka? Har ingen äggsmak/konsistens =)
Tack för det snabba svaret och tipset 🙂 Tyvärr är.de två enda saker han inte fixar äggkonsistens och varma bananer 😛 Annars hade det varit perfekt. Får försöka experimentera med kokos- och mandelmassa 🙂
[…] sjövilda barns sockerrushar så det kändes som ett vettigt alternativ. Plättsmetsreceptet enligt detta. Och så vispgrädde med minsta tänkbara mängd vaniljsocker i och rårörda jordgubbar utan […]
[…] Har lagat riktigt god LCHF mat idag till både Isan och mig. Isan äter ju välling både morgon och kväll för er som är rädd att hon inte ska få i sig några kolhydrater alls, men i övrigt har hon ätit som jag idag. Till lunch gjorde jag pannkakor på kokosmjöl från 56. kilo och det receptet hittar du här:https://56kilo.se/kokospannkakor-plattar-lchf/ […]
[…] har hittat ett jättebra recept på 56 kilo:s Kokospannkakor som jag har modifierat om så de blev […]
[…] är riktigt gott det. Gärna med någon slags ost i. En annan favorit är LCHF-pannkakor i olika former! Share this:TwitterFacebookLike this:GillaBli först att gilla denna post. Ägg ← Previous […]
Tack för ett super bra recept! Har innan gjort med mandelmjöl, men dem mådde jag illa av efter två stycken, dessa kunde man äta 3-4 st av utan att man varken mådde illa eller kände någon större skillnad mot helt vanliga pannkakor. Ett måste numera 🙂
[…] gäng kokospannkakor stekta, stora sonen är ledig idag och detta blir frukost (en del av […]
Hej,
jag provade även att lägga i ca 0.5 dl bakepro för jag ville få upp protein-halten.
Det som hände då var att smeten inte blev lika fast som utan, dvs den flyter bättre, en fördel tycker jag .
mvh kristoffer
Går det att göra ugnspannkaka på detta recept tro?
Hej! Jag har inte provat. Här på bloggen finns annars ett fantastiskt gott recept på ugnspannkaka.
Hej. Jag har provat och det blev jättegott. Jag använde en mindre ugnsform så den blev lite tjockare. Nästa gång ska jag använda en större.
Hej vad bra att det smakade! prova mindre form nästa gång! =)
Hej! Menar du 8 dl mjölk och grädde allt som allt??eller menade du 4 dl som man sen väljer om man vill ha grädde el mjöl?
Kram Anna
8 dl allt som allt 🙂
Som jag trodde men då är jag ledsen att säga det men det funka inte alls. Jag brukar göra efter Anna Hallens recept på kokospannkaka fast med lite fuberhusk i oxå. Jag älskar dina recept annars men denna bara fastna i pannan. Jag fick knäcka i 3 ägg till och rädda smeten. Tack ändå för en kanon blogg med en massa insperation. Kram
Vad synd! Detta är Annas recept fast med kokosnötmjöl istället för flingor. Stekte du i mkt fett på låg värme??
Ja det gjorde jag men funkade inte. Jag har gjort efter hennes recept flera gånger, den ur nya boken lchf för kvinnor. Betydligt mer ägg förhållandevis mot mjölk/grädde än det du skrev. Anna är: 2-3 ägg 1 dl grädde. 1.5 msk kokosmjöl. 1 krm vanilj. Jag brukar även ha i ca. 0.5 msk fiber hudk för jag rycker den håller ihop smeten bra. Idag skulle jag göra större sats och tänkte att jag skulle testa ditt eftersom man fick så mycket mer smet på bara 5 ägg… trodde jag. Men gick inte. Men jag knäckte bara i fler ägg så blev det bra. 🙂
Oj vad stavfel. Inte lätt att trycka på rätt småknappar på iphonen med en liten på armen. Hoppas du ändå hängde med på vad jag skrev.
Jaaaaa konstigt :)) mina pannisar blir perfekta 😉
Bra för dig. Funderar fortfarande på hur du lyckas med det. 🙂 Här hemma stod bi två och försökte vända de där jäkla pannkakorna. 🙂 De första blev äggröra. Fast det var gott det med. Vet du jag har tänkt på en grej som jag inte har testat än men som jag tror skulle vara gott. Kanske du har testat eller vet någon dom gjort. Nämligen att byta ut grädde/mjölk mot kokosmjölk istället. Borde ju bli himmelska pannkakor om man älskar kokos som jag. 😛
Du glömde inte fiberhusken?? Hade färdig kokosnötmjöl? 4 dl gammelmjölk, 4 dl 40% grädde?
Ang kokosmjölken! Tror anna har ett recept på sin blogg med det! 🙂
Jo men jag använde rätt grejer men jag står ändå fast vid att smeten blir betydligt mer lätthanterlig mer fler ägg till den stora mängden mjölk och grädde. 🙂 Ska kolla Annas blogg ang kokosmjölken. Tack för tipset. Hittar jag det inte ska jag testa ändå. Borde funka och bli super gott. Hoppas du haft en bra utbl dag!!!
Hej! Försökte också att göra dessa pannkakor och fick äggröra första gången precis som du. Förstod inte hur man fick till perfekta plättar – förrän en kompis som nyligen börjat på LCHF skickade mig ett annat recept med fiberhusk där hon skrev att smeten måste svälla i 15-20 miuter innan man börjar grädda. Det gjorde hela skillnaden för min smet. (Jag gjorde dock detta recept igen eftersom jag tyckte att det lät godare! men lät smeten svälla först!) Du kanske har prövat detta redan men om du inte gjort det, testa!
Ja! Man ska alltid låta fiberhusk svälla en bra stund! Ledsen om det inte framgick judst i detta receptet, jag brukar alltid skriva ut det i mina fiberhusk recept!
[…] kauppansa, mutta koostumus oli melko kuiva ja paistaminen vaivalloista. Nyt löysin tuunatun ohjeen 56kilo-blogista ja päätin kokeilla tätä jälkkäriä uudemman kerran – tätä ohjetta kehtaa […]
[…] malda flingor. Däremot med hela kokosflingor i kan man ju göra! Fast de får en tydlig kokossmak. Mitt recept på kokospannkakor finns här! Det är ett toppenrecept! Ursprungsreceptet är från Anna halléns Husmanskost men i det är det […]
[…] med mig. Men vad gör det när det ju är så gott. Provade ett nytt recept som jag hittade här https://56kilo.se/2011/08/kokospannkakor-plattar-lchf/ och det var riktigt gott, som ett mellanting mellan vanliga pannkakor och dem kokospannkakor som […]
Gjorde dessa idag, men de var jättesvåra att steka. Fastnade och tog lång tid i pannan, och när det tog lång tid så blev smeten supertjock av fiberhusken! Hade ingen grädde hemma så jag tog vanliljyoghurt istället. Kan det vara orsaken?
Åh jag har ingen aning om hur det blir med vaniljyoghut! Tror grädde binder mkt bättre!!
Åh de verkar ju otroligt gott!
Det äääääär gott!!! (Ps tack för all feedback både här o på fb! KRAM!!)
Gillar dessa också jättemycket. Perfekt när man har tappat fantasin till fullo 😉
Kram
detta måst jag bara pröva
De borde jag testa någon dag, mina barn formligen älskar plättar! Låter ju onekligen lite nyttigare 🙂
Åse vad glad jag blev när jag såg detta med att du gav barnen .
För det slog mig innan idag när jag gjorde matsedel för veckan .. ska jag behöva göra två rätter (vilket jag inte vill) eller kan ja ge dem de feta och ändå ge dem kolhydrater i form av fullkornspasta , råris m,m ??
Finns det några studier på detta eller finns det bara efter att vuxna lever efter denna livstilen ??
Kram
Åsa
Fullkornspasta NEJ! Dra ner på allt gluten, dvs allt bröd också. Dock kan de äta rotfrukter, potatis, råris, quinoa efetrsom de ju växer och antagligen inte har viktproblem. Det spelar stor roll varifrån kolhydraterna kommer.
Förr åt barn feta produkter och andelen kolhydrater var inte stor. Barn gör ju ofta av sig de de får i sig.
Det är kolhydraterna man ska anpassa, inte fettdelen. Fettet mättar och gör att barn inte småäter så det reglerar sig själv efter ett tag,.
Hm ja det blir ju en uppgift 🙂 mina barn älskar mackor på morgonen .. förvisso tycker dem om vaniljyoughurt och blåbär oxå då får vi dra in lite nya vanor för barnen 🙂
Kram
Hmmm, de där kanske man skulle prova eftersom min mage ballar ur fullständigt av vanliga pannkakor. Hade en synnerligen otreviig upplevelse efter dagens besök på Pannkaksladan i Höganäs…
Kram
hej här åt vi chorizofläsk idag,läs receptet i bloggen!
Hallå.
Va flitig du är med uppdateringar, i like;)
Att du hinner, tycker att du är duktig.
Hur går det för systra di, saknade uppdateringen igår för henne. Hoppas att det går fin fint, men det är klart med en sådan coach som dig.
Trevlig kväll på dig.
Kram Jajja.
Jag tror hennes fokus på viktminskning ligger på is nu så det är nog anledningen. Jag vet att hon sköter sig bra men det är svårt att vara helt fokuserad under sommaren och då uteblir viktminskningen.
Hallå igen.
Tack för ditt svar,förstår att d inte är lätt så här i sem tider.
Men nu kom ja o tänka på dina pannkakor,kan man byta kokosmjölet mot mandelmjöl istället?
Kram Jajja
Jag tror det! Det finns recept på pannkakor på mandelmjöl lite överallt, kolla dem och se vilka angivelser det använt!=)
Meh! Va rolig du va! 😉 För ca 1 timme sen försökte jag göra plättar med ägg, grädde, kokosnötsmjöl, bakpulver och vatten men det blev så ila att jag fick slänga så kommer du här med ett recept ha ha Jag hade nästan samma mängder som dig förutom att jag hade 1dl kokosnötsmjöl och inget fiberhus. Blääää Ska prova ditt recept 😉 Anna Hallen säger att bake pro är insulinhöjande och att hon inte rekommenderar bake pro. Pratade ni nåt om det?
Kraaamiz <3
hahah!!
Jadå jag frågade henne, och jag håller inte riktigt med henne 😉 Vassleprotein är insulinhöjande men det beror ju på HUR mkt vassleprotein man sätter i sig.
Det är ytterst lite bakepro man använder jämfört med en proteinshake. 3 msk på ett bröd på 25 skivor, figure for your self 😉
Att dricka proteinshakes tycker jag är meningslöst men att använda ett bakprotein för att få bra konsistens på brödet är ju en annan sak, man har ju inte BakePro för att man vill höja sin proteinandel, där äter man kött, fågel, fisk och ägg =)
Man får tänka lite själv, dra sina egna slutsatser och det är Anna ytterst noggrann med att påtala! Det finns inget facit för oss alla. KRAM!
Fast det är ju så bra när du tänker åt mig ha ha ;). Jag måste erkänna att jag använt mig av bakepro ganska mycket i mat för att jag inte är så jättebra på att äta kött …. Trodde jag bara var jätteduktig ju mer bakepro liksom :/ Har ett jättegott bakeproplätt recept på bloggen men nu är min bakepro slut och det var därför jag prova kokosmjöl he he 😉 Nu provar jag ditt recept och det går mycket bättre 🙂
Pööööss <3
Haha 😉 Nä, ät ca 350-450 g protein per dag! (Dvs kött, fågel, fisk, ägg i ren faktisk tillagad vikt)
80- 120 g fett!
Fria aminosyror är jättebra för oss! <3
hej åse..vi räknar enbart kolhydrater härhemma!
och äter man för mycket protein blir det till socker och lägger sig på vikten!
Annette: Såååå enkelt är det inte. Man ska äta protein till vare måltid, enligt tex Anna hallén och många andra stora LCHF namn. Det håller oss mätta och ökar förbränningen. Kött innehller den fettförbrännande och muskeluppbyggande fettsyran CLA, det innebär att man har svårt att bli överviktig av kött. Den termologiska effekten är stor, dvs det kräver mycket energi att bryta ner kött, detta vittnar om att man måste äta MYCKET kött för att öka i vikt. Detta lär vi oss på näringsfysiologin.
350-450g i tillagad vikt!!!! 😮 HUR gör jag då???? Två ägg typ 120g, 1kycklingfile typ 90g och ett kotlett typ 90g Oj oj oj vad jag måste tänka om!!!! Detta äter jag på en BRA proteindag :/
Yes! Direktorder från Anna!!! Sa ju att du ska äta protein till varje måltid! Öka proteinet så ska du se att du snart rasar i vikt! Så fort jag ökar proteinet så får min viktminskning sig en rejäl skjuts neråt! Det finns en anledning till varför kvinnor har svårt att gå ner i vikt: Vi äter generellt för lite protein och är för glada i att småäta (även om det så bara är LCHF bra mat!)
Det blir ju varje måltid 😉 Äggfrukost, kycklinglunch och köttmiddag. Kanske borde jag äta 4mål om dagen?!? Hhhmmm ska nog införa ett biffmellis he he
Hej!
Jag undrar vart man köper kokosnötsmjöl & fiberhusk?
Dum fråga kanske men vill gärna smaka detta receptet 😀
Tack på förhand// Therese
Hej! Kokosnötsmjöl köpes bl.a på LCHF Butiken och fiberhusk finns på glutenhyllan eller/och bakhyllan i de flesta livsmedelsaffärerna.
Jag tror inte jag är den första att fråga, men det funkar alltså inte att finmixa vanliga kokosflingor till ett mjöl?
Sedan undrar jag också jag såg att du nämnde kokosfett, är det detsamma som kokosfett, eller kan man använda det på samma sätt?
Är ganska ny på detta, tack på förhand =)
En fråga till, jag gillar att äta kalla pannkakor dagen efter hur smakar dessa dagen efter, någon som provat =)
Nääää tyvärr! Det blir inte alls samma konsistens.
Kokosfett syftar väl oftast på ett sådant där silvrigt block man oftast använder till ischoklad 😉 Kokosolja är kallpressad kokosfett som utvinns inom 2 timmar efter det att den öppnats, alla nyttigheter är kvar =)