Kokospanerade laxnuggets med chiliaioli

av Åse

Innehåller annonslänkar till Ellos

Hej hej!

Jag har just brottats med vår kaffemaskin och trodde ett tag att jag skulle få gå dagen utan kaffe #vojnevojne
Jag hade varit duktig och rengjort maskinen enligt konstens alla regler och skulle sätta tillbaka bryggenheten när en gick i baklås typ. Visade systemfel och hur jag än gjorde så fick jag inte igång den igen.
Manualen och Felsök kan vara ens bästa vän, till slut gick den igång! Och jag hade Nico och hans Bea som hejarklack #ocksåkaffesugna

I går kväll så blev kokospanerade laxnuggets till middag! Fiskmåndag! 😜🐟
Det är ju såååå gott.

Jag panerade i pofiber, ägg och kokos med kryddor som gurkmeja, paprika mm. Man kan krydda med vad man vill men gurkmeja ger så gul fin färg och krydddorna passar bra ihop med chiliaiolin.

Jag friterade igår men man kan steka eller använda tex Philips Airfryer

Jag sparade några hela filéer också men panerade på samma sätt.
I DETTA inlägget har jag lite tips på olika paneringar som passar glutenfri lågkolhydratkost.

Suck, nu börjar den mörka årstiden med trista matbilder med blixt, men ni får gilla läget 😅

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kokospanerade laxnuggets med chiliaioli


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

  • Författare: Åse
  • Portioner: 4-6

Ingredienser

6 portionsbitar laxfiléer
2 dl pofiber
2 ägg  + 1 msk vatten
3 dl kokosflingor
1 tsk salt
1 tsk paprikapulver
23 tsk gurkmeja
1/2 tsk lökpulver
1/2 tsk vitlökspulver
olja/smör att steka i

Chiliaioli:
2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
1 vitlöksklyfta, finriven
1 msk limejuice
salt, peppar
1/21 tsk Het chilisås (Cholula har jag)
2 msk sweet chili (kan uteslutas)


Instruktioner

Blanda ingredienserna till aiolin och ställ kallt.
Lägg upp pofiber i en skål.
Vispa ihop ägg och vatten i en annan skål.
I en tredje blanda kokosflingor med kryddor.
Skär laxen i kuber och doppa först i pofiber, sedan i äggen och sist i kokospaneringen.
Stek i smör/olja 2-3 minuter på varje sida tills de fått fin färg.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

4 kommentarer

Cornflakesfisk med ört- och currysås - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 24 januari, 2024 - 13:23

[…] Kokospanerade laxnuggets med chiliaioli Panerad torsk med skolans kalla dillsås Krispig cheddarpanerad kyckling med chimichurri […]

Svara
Karin 11 september, 2019 - 00:05

Lax är ju så gott var hittar du söta apan med ljuset i

Svara
Åse 11 september, 2019 - 08:11

Hej! Den hittar du HÄR

Svara
ÅsaS 10 september, 2019 - 21:03

Lax är ju en fantastisk fisk som man kan göra så otroligt mycket gott med. Men panera, det har liksom inte funnits i min fantasi. Men det får det nog bli ändring på nu, för det såg ju onekligen gott ut. Sån där krispig panering, så det riktigt frasar när man tar en tugga.. Mmm.. Kan det bli annat än gott!?
Kram 💕

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.