Kokosglass LC / LCHFLCHF

7 augusti, 2012

Detta är en hiskeligt god glass som kan göras i både glassmaskin och utan!
Eftersom glassen innehåller lite likör så kanske den strikte LCHFa.ren ska undvika det, även ananasen. Men äter man normal till liberal LCHF eller kolhydratreducerad kost så innehåller denna glassen inte mycket socker eller kolhydrater!
4 äggulor
3 dl vispgrädde
2 dl krämig kokosmjölk
Sockerfri sockerlag: 0,5 dl sukrin+ (eller 1 dl sukrin) + 0,5 dl vatten, låt koka upp och sjuda någon minut, ställ sedan i kylskåp för att svalna.
3 msk Malibu (kokoslikör) (uteslut om du inte har eller är sockerkänslig)
Till servering: 2 msk riven rostad kokos och ev valfri frukt som kiwi, mango, ananas.


Vispa äggulorna tills de är fluffiga och vitt. Smaksätt med sockerlagen (smaka av så du får det så sött du vill ha det) och ev malibun. Vispa grädden för sig, inte för hårt men fast. Vispa ner kokosmjölken i äggblandningen och rör sedan ihop även grädden med resterande.
Häll i glassmaskin och kör klart, häll i bytta så att glassen får frysa till lite extra.
Rosta kokosflingorna lite i het panna och strö över glassen vid servering.

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde!
22 kommentarer
0

22 kommentarer

Emma 9 augusti, 2012 - 13:19

Detta måste jag verkligen ta och prova någon dag 🙂
Tack för tipset

Svara
Jenny 9 augusti, 2012 - 00:20

Äntligen:) som jag har längtat efter detta recept, tack. Det blir en laddning i glassmaskinen på fredag:p

Svara
Åse 9 augusti, 2012 - 03:50

Haha varsågod! :)) smaklig spis!

Svara
Anna Haeggman 8 augusti, 2012 - 15:00

Å vilken bra recept i precis rätt tid. Min man ÄLSKAR KOKOS och jag ska fira hans födelsedag i helgen. Nu vet jag iallafall vad efterätten ska bli. Hoppar nog dock äver frukten och kör med rostad kokos och hemmagjord chokladsås istället. tack för receptet!
Förörvrigt har du en sjukt snygg blogg!!! Särskilt efter den blev omgjord. Så läcker headder! heter det så föresten?
Kram Anna

Svara
Åse 9 augusti, 2012 - 07:23

TACK!!! Kul att du gillar både glassreceptet och layouten! =) Ja header säger jag också! Kram!

Svara
Nina 8 augusti, 2012 - 13:01

Nämen hej Åse! 🙂 Jag letade inspiration till lchffrukost och tilltalades av sajtens vackra layout (vilket är ett måstefaktor för mig. lol) och sen såg jag att ”det är ju hon ju! henne känner jag igen från en bloggträff för en miljon år sen.” 🙂 Tack snälla söta du för en fantastisk härlig sajt full med inspiration och matglädje. Du ser så härligt frisk och energisk ut. Jag blir så glad att se att det gått bra för dig. Lycka till! Kram från en bulle som är på väg att bli ett kex. 🙂 Nina, sthlm.

Svara
Åse 9 augusti, 2012 - 07:22

hej nIna!!! Kul att se dig här!! =)) Lycka till med formtoppningen ;)) KRAM!

Svara
Littledessert - Recept & Webbshop 8 augusti, 2012 - 10:21

Mums va härligt!

Svara
Ida 8 augusti, 2012 - 09:42

Det såg väldigt gott ut! 🙂 kram Ida

Svara
Yvonne 8 augusti, 2012 - 00:51

Ser inte dumt ut alls det där! Får provas i höst när adhd-kost ska testas 🙂

Svara
Kajsa 8 augusti, 2012 - 00:21

Hur förhåller sig sukrin+ och vanligt sukrin till steviaströ?

Svara
Åse 8 augusti, 2012 - 11:29

sukrin+ är dubbelt så sött och sukrin är 70% sött ca

Svara
Karro 7 augusti, 2012 - 23:33

Åh Gud så grymt gott de där lät! Måste absolut prövas!!!
Kram K

Svara
Caroline 7 augusti, 2012 - 22:12

Hej!
Tack för en toppen blogg:) Det är verkligen inspirerande att läsa. Tycker det är på tiden att jag lämnar en liten kommentar med tanke på att jag är här inne varje dag & även på Instagram.Har nämnt dig & dina toppen recept till många nu som också tycker du är inspirerande;)
Har ätit LCHF nu ett tag för att gå ner i vikt men utan större resultat tyvärr:( Men ser det som bonus att få i mig bra mat.
Har en fråga om du vill svara på den:Kan man anväda fiberhusk istället för ströbröd.Tänkte göra biffar på kyckling färs & behöver något som binder samman det!
Önskar er en toppen resa.
Kram Caroline

Svara
Åse 8 augusti, 2012 - 11:30

Hej och rack för rara ord! ja det kan du göra, lite grann! annars binder ägg och grädde bra också 🙂

Svara
Linn 7 augusti, 2012 - 20:05

Vad gott. Det ska jag testa. Gjorde en jättegod LCHF-Pannacotta med kokossmak förra vecka. Så gott:)

Svara
LCHF livet för Gottelisa 7 augusti, 2012 - 19:48

Vilket spännande recept, det måste jag prova. Jag köpte en glassmaskin på Kjell&co för 199 kr, det har jag inte ångrat. Massor av god glass har jag gjort utan socker, som smakar underbart gott för en Gottelisa som mig 😉

Svara
Mia 7 augusti, 2012 - 19:20

Hej!
Jag har en fråga som inte gäller glassen, hoppas det är okey!
Jag ett sånt sötbehov, oftast tyvärr är det på smågodis 🙁
Nu har jag läst någonstans, vet ej om det var din blogg men att man kan ta en tsk kokosfett så kan det hjälpa?
Är jag helt ute och cyklar eller har du något annat tips?
Tack för en bra blogg och bra recpet 🙂
kram
//Maria

Svara
isabell 7 augusti, 2012 - 18:05

om man saknar glass maskin kan man vispa klart med elvisp elr liknade? 8)

Svara
Åse 7 augusti, 2012 - 18:17

Du kan frysa in direkt och röra i smeten några gånger under 4-5 timmar:)

Svara
Anna-Maria Johansson 7 augusti, 2012 - 11:46

Nu vet jag inte riktigt vem jag skall presentera mig som här eftersom jag bloggar på två ställen. På Ultimat och på Bloggkommentatorerna. 🙂
Jag har i alla fall skrivit om dig på Bloggkommentatorerna idag.
http://stureplan.se/bloggar/bloggkommentatorerna/2012/08/07/matresor
Kram!

Svara
Åse 7 augusti, 2012 - 14:05

Vad roligt att du länkat!! Tack för grattis när det gäller boken! =) Stor kram!!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.