Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Knäckig blåbärspaj (lowcarb, glutenfri)


Ingredienser

SMULDEG:
100 gram smör
3 dl mandelmjöl
3 dl kokosflingor
2 msk sockerersättningsströ (förslagsvis Nicks’s)
2 tsk vaniljpulver
½ dl fibersirap

Fyllning:
500 gram tinade blåbär
1 msk chiafrön
1 msk citronsaft
1 dl sockerersättningsströ (förslagsvis Nicks’s)


Instruktioner

Värm ugnen till 175 °C.
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och lägg i pajformen.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i en skål tillsammans med fibersirap.
Rör ihop med de resterande ingredienserna till en smet och klicka ut den över blåbären.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen med lättvispad grädde.