Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Knäckig blåbärspaj (lowcarb, glutenfri)


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

4 from 1 review

Ingredients

SMULDEG:
100 gram smör
3 dl mandelmjöl
3 dl kokosflingor
2 msk sockerersättningsströ (förslagsvis Nicks’s)
2 tsk vaniljpulver
½ dl fibersirap

Fyllning:
500 gram tinade blåbär
1 msk chiafrön
1 msk citronsaft
1 dl sockerersättningsströ (förslagsvis Nicks’s)


Instructions

Värm ugnen till 175 °C.
Blanda ihop alla ingredienserna till fyllningen i en skål och lägg i pajformen.
Smält smöret i en kastrull och häll sedan ner det i en skål tillsammans med fibersirap.
Rör ihop med de resterande ingredienserna till en smet och klicka ut den över blåbären.
Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
Servera pajen med lättvispad grädde.