Kesoplättskola

av Åse
Innehåller reklam genom annonslänkar till Svenskt kosttillskott & Bodystore

För 13 år sedan skapade jag  kesoplättsreceptet som jag vet blivit otroligt populärt!
Jag vet inte hur många kesoplättar i olika versioner som jag ätit under åren 🤣

Senaste åren har detta varit så här som jag generellt äter kesoplättar, dvs med vaniljprotein i.
Anledningen är framför allt smak och konsistens, det blir mer som fluffiga american pancakes av det och så klart höjer det proteinet vilket är min framgångssaga, jag mår bäst på en proteinrik kost. Det håller mättnaden länge, suget borta och bra resultat på kroppssammansättningen. Jag pratar om proteinets vikt för viktminskning mm i min nya bok som ni kan hittar HÄR
Men plättarna blir faktiskt även enklare att tillaga.

Jag har nyttjat många olika proteinulver genom åren, en del säljs inte längre så hittar ni gamla recept så kanske jag rek någt annat. Men DETTA använder jag nu.
Jag ÄLSKAR svensk kosttillskott! Såååå många bra produkter, tex deras kolhydratfria NUDLAR!
Det HÄR vaniljproteinpulvret använder jag i dessa plättarna.

Men jag vet att många inte får till det när man steker kesoplättar!
Jag förstår det, för det är lite teknik bakom som i princip all matlagning 😉

Så här kommer mina bästa tips!

  1. En BRA stekpanna! Bäst är teflon. Japps jag vet att många är allergiska mot det, men så är det. Punkt. Jag har provat alla pannor!
  2. Kokosolja utan smak! (LÄNK) Det är hälsosamt, det ger bra stekresultat och jag har alltid en burk stående bredvid spisen. Jag räds inte fettet så jag smackar i rejält med kokosolja!
  3. TÅLAMOD!

När jag mixat smeten så hettar jag upp en stekpanna med kokosolja (utan smak!) och sätter på strax över medelvärme.
Klickar ner 4 klickar, och det fräser lite om plättarna här. Gör inget annat än vänta.

(Denna kokosoljan använder jag)
Efter kanske 2 minuter (kika lite på botten med en stekspade) så vänder jag. Då är ytan gyllenbrun och det doftar maaaaaaagiskt!

Sänk värmen något och när andra sidan fått tillräckligt med färg (lite vä, stäng av plattan och lägg på ett lock! Låt stå så ett tag.

Här är de klara och jag stänger av plattan och sätter på lock.

Topping kan vara allt från bär till nötter. Jag har alltid en klick grekisk yghurt på och här är dte även Pauluns granola och Garants jordnötssmör.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kesoplättar


  • Författare: Åse
  • Portioner: 1

Ingredienser

1 ägg
125 gram keso (1/2 liten burk)
3/4 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
(gott med 10 g vaniljproteinpulver = halv skopa)
En nypa salt
23 msk kokosolja utan smak


Instruktioner

Mixa allt med stavmixer och klicka ut  4 stycken i panna med kokosfett (utan smak). Stek på ganska svag värme (50%) en relativt lång stund tills botten är fint gyllengul och plättarna stabila nog att vända.
När plättarna ser klara ut, lägg på ett lock och stäng av plattan, låt stå lite på eftervärme.

 

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

1 kommentar

Ing-Marie 3 maj, 2023 - 19:17

Jättebra recept! Jag har provat en liten twist där jag tagit naturellt proteinpulver istället och stekt hackad bacon och rört ner. Blir lite fläskpannkakefeeling.

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!