Här kommer en variant på mitt kesobröd! Väääääldigt bra blev det!
Jag hade slut på ägg idag så det blev en ”nerbantad version” av mitt kesobröd som blev såååå bra! Det är i princip dubbel sats av kesobrödet fast med bara mandelmjöl (och inte kokosmjöl) och 1/3 ägg! Jag adderade istället till fröer som gav brödet mer smak och fler nyttigheter! Prova detta hörrni! Och vet ni – prova att addera till 1 dl lagrad riven ost i smeten, det blir nog GRYMT BRA!
Riktigt fin konsistens på brödet! Luftigt och gott!
OBS! Det blir inte runda bullar av detta receptet utan mer form likt tekakor.
Tål du inte manmandel? Prova Jordmandelmjöl!
Detta receptet är med havregryn: Glutenfria Keso- och Havrefrallor (Utan Mjöl, Lätta och Nyttiga)
LCHF / Low Carb Frallor (Glutenfria)
- Portioner: 6
Ingredienser
250 g keso
2 ägg
2 msk neutral olja
1,5 dl mandelmjöl
1 dl fröer (tex solfrosfrön)
2 msk Lindroos pulveriserat psyllium (finns på tex Ica)
2 tsk bakpulver
2 nypor salt, gärna örtsalt
(Prova att addera till 1 dl riven smakrik ost till smeten)
Topping: vallmofrön / sesamfrön / ost
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg med keso med stavmixer. Häll över i större vispskål. Vispa med ballongvisp i någon minut.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Tillsätt oljan. Låt svälla några minuter.
Forma 6 st lösa bullar med händer och lägg på bakplåtspapper. Sprinkla över valfria frön alt. ost.
Låt grädda i ca 20 minuter. Svalna innan de skärs upp.
 
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
30 kommentarer
Mina bullar blev också som en pannkaka!
Har följt det till punkt och pricka!
De flöt ut som het lava😂
Hade du Lindroos pulveriserat psylliumhusk i?
Kunde du forma bullar av dem?
Ja, men tyvärr så hade datumen gått ut för bakpulvret! Det var nog därför🥴
Jag ska baka nya bröd idag och med nytt bakpulver!
Ja för flyta ut ska de inte.. jag ska provbaka dem igen senare idag och kolla.
Jag kom att tänka på igår när jag själv bakade dessa: Du glömmer inte att mixa keson med äggen va? Med stavmixer till en slät smet?
Sedan ska de ju flyta ut till tekakor, det blir inga runda bullar. Jag har uppdaterat inlägget med nya bilder.
Hej! Jag bakade dessa igår och följde receptet till punkt och pricka MEN dom svällde aldrig och sedan blev dom grå/svart i färgen utanpå. Samt att de blev inte ljusa inuti utan lite mörkare och ej färdiga alltså konsistensen var som att dom ej hade blivit gräddade ordentligt trots att jag satta in dom extra länge för att få dom ”färdiga” inuti. Tror du problemet var att jag använde keso direkt från kylen eller att jag använde händerna istället för maskin för att få ihop degen. Degen var slät och gick att rulla ihop till en boll enkelt. Såg så goda ut på dina bilder så skulle verkligen vilja lyckas!
Hej! Det beror på det psyllium du har använt, använde du Lindroos psyllium?
Misstänker att du använt detta? https://www.meds.se/fiberhusk-300-g?
Mina blev väääldigt platta🙈.
Läste sedan kommentarerna där du frågat om den personen, som fått samma resultat som mig, glömt fiberhusken. I receptet finns inte det med så undrar om vilket recept som funkar😉.
Fiberhusk finns inte längre det heter nu Lindroos psyllium (som är pulvriserat) som det är specat i receptet men det måste du ju haft i om du följt receptet? 😅
Hej, får man ställa en dum fråga? Jag är helt nybörjare på det här men när jag tittar på kolhydratinnehållet i alla ingredienser så är det ju hyfsat högt (inte som vanligt bröd men ändå). Hur kan det då räknas som lchf? De var ju sjukt goda såklart, vill gärna baka fler!
Fast du måste ju lägga ihop allt och dela per portion =) Det är 3 g kolhydrater per bulle dvs OERHÖRT lite för 1 fralla =)
Fantastiskt bra recept jag byter ut mandelmjölet mot naturligt glutenfritt mjöl eller majsmjöl alt cococmjöl då jag inte fixar mandel. Så lätt att bara röra ihop sen kan man variera vilka frön man blandar i olika varje gång. Tack
Har en deg på gång nu, vi får se hur det slutar. En sak jag bara inte fattade, ska oljan smältas? För koksolja kommer ju som en smet typ. La i den och mixade runt lite med vispen bara..
Det bör funka, jag har min kokosolja i skåpet och där är det varmt så den är flytande.
Hejsan! Imorse drog jag igång direkt med dessa. Som vanligt gjorde jag dubbel sats, det gör jag alltid närt jag ändå håller på. Dock blev de…. tja…. lite annorlunda denna gången🧐😂…. när jag tittade in genom ugnsluckan hade bullarna flutit ut och hade inga planer på att sluta tramsa och bulla upp sig som de brukar. Nu har jag platta brödsaker under en handduk på plåten, och jag försöker hitta en anledning till varför det blev såhär??? Det jag misstänker kan vara boven i dramat är min fröblandning. Jag tog ungefär 1.25 dl blandat solros/pumpafrön, sen tog jag chiafrön, linfrön och nyponskal så det blev 2 dl (dubblade ju satsen) med samtliga fröer. Jag har aldrig bakat med chiafrön, men har ett vagt minne av att jag sett att Du använt det i nåt brödrecept. Jag tvekade nån sekund innan jag tog det, men sen hällde jag i dom. Det stör mig att jag inte vet orsaken till varför jag nu har en hel plåt med nåt som ser ut som potatisplättar. Kan du hjälpa mig hitta anledningen???
Kram från Mala❣️
Hej!
Oj, vad trist med platta bullar! =) Jättesvårt att sia om vad som gick fel, chiafröna ska inte påverka – du glömde inte fiberhusken?
KRAM
Nääää….. det vet jag att jag hade i. Jaja, de gick att äta, och går ju definitivt ner i brödrosten 😂….Jag behöver ju inte bjuda på dom😂. Det är ju inte så att livet hänger på några platta bullar.
KRAAAM❣️
Hej! Jag har ingen kokosolja. Kan jag ta tex rapsolja?
Yes!
Hej, ser så gott ut, tänker testa, men kan kan man byta ut kokosoljan mot rapsolja istället?
Det går bra!
Så goda! Till och med min man gillade dem. Ska börja med lchf igen för typ femtioelfte gången denna gången skriker min kropp efter denna stilen igen. Dina recept inspirerar!
Lycka till!! Det fixar du!
Supergoda! Har aldrig bakat varken glutenfritt eller med LCHF-fokus, men de här kommer jag göra igen. Hur klarar de frysning? Har du testat? Bra att veta liksom, även om de går snabbt att göra så äter jag ju inte sex stycken på en gång… 😉
[…] när lade om min kost till lågkolhydratkosten! MUMS! Jag hade egntligen tänkt och baka dessa goda lchf frallorna men et fick bli nedan frukost istället. 150 g grekisk 10% yoghurt, 50 g keso och så bär (och […]
Var o när skall kokosfettet/oljan i?
Tack för fina recept.
Det ska ner i smeten med de torra kryddorna.
Hoppas det smakar!
Det där såg riktigt gott ut. Jag äter inte enligt LCHF, men allt som ser gott ut och dessutom är nyttigt finns det ingen anledning att inte testa!!! Tack för fint tips och vackra bilder!
//Berith
Jag älskar också mackor och då brödet jag kan/väljer att äta (också ditt recept) är i stugan på landet och vi i stan dåligt det nog att baka dessa imorgon bitti 😀
Tack för dina recept😍
Allt finns hemma! Får testa att svänga ihop i morgon bitti. Mums med nybakad BRÖD!🍞😋 till frukost!
Tack för tips och inspiration💖 Glad sommar🌸