Grymt goda LCHF Frallor (Glutenfria)

6 juli, 2018

Här kommer en variant på mitt kesobröd! Väääääldigt bra blev det!

Jag är ju en brödjunkie egentligen – min mormor var likadan- Jag skulle lätt kunnat leva på ”mackor”. Och ärligt talat så gjorde jag det under mina viktväktarår!
Nu äter jag ju inte mjöl längre, eller rättare sagt det händer ytterst sällan och det är inga problem, det är inte så att jag får fnatt av att äta en skiva gott bröd ibland – men jag hade ju gärna ätit 10 skivor till.. 😉
De första 7-8 åren på lågkolhydratkost så åt jag lågkolhydratbröd ganska ofta som substitut men numera händer det så sällan. Någon gång på helgen kanske, jag har liksom mentalt kommit ifrån det. Definitivt inget fel på att äta och njuta av det men det är intressant hur man ofta vill substitutera någon vid kostförändring och det är OK, ibland behöver man en bro över när man förändrar.

Jag hade slut på ägg idag så det blev en ”nerbantad version” av mitt kesobröd som blev såååå bra! Det är i princip dubbel sats av kesobrödet fast med bara mandelmjöl (och inte kokosmjöl) och 1/3 ägg! Jag adderade istället till fröer som gav brödet mer smak och fler nyttigheter! Prova detta hörrni! Och vet ni – prova att addera till 1 dl lagrad riven ost i smeten, det blir nog GRYMT BRA!

Riktigt fin konsistens på brödet! Luftigt och gott!

Är du allergiker? Du kan prova att byta ut enligt formeln 1 dl mandelmjöl= 2 msk kokosmjöl + 1/2 dl pofiber + 1 msk fiberhusk. Sesammjöl kan också ersätta mandelmjöl (byt ut rakt av)
Jag garanterar inte resultatet.

Skriv ut

LCHF / Low Carb Frallor (Glutenfria)

  • Författare: Åse
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

1 ask (250 g keso)
1,5 dl mandelmjöl
1 dl blandade fröer (solros, pumpakärnor, pinjenötter
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk kokosolja utan smak
2 nypor salt
Topping: vallmofrön / sesamfrön / ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg med keso.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Tillsätt kokosoljan. Låt svälla några minuter.
Forma 6 st bullar med händer och lägg på bakplåtspapper. Sprinkla över valfria frön alt. ost.
Låt grädda i 15-20 minuter. Svalna innan de skärs upp


 

11 kommentarer
14

11 kommentarer

Rebecka 16 september, 2019 - 14:15

Hej, ser så gott ut, tänker testa, men kan kan man byta ut kokosoljan mot rapsolja istället?

Svara
Åse 16 september, 2019 - 14:16

Det går bra!

Svara
Ingela 26 september, 2018 - 20:45

Så goda! Till och med min man gillade dem. Ska börja med lchf igen för typ femtioelfte gången denna gången skriker min kropp efter denna stilen igen. Dina recept inspirerar!

Svara
Åse 27 september, 2018 - 07:40

Lycka till!! Det fixar du!

Svara
Jenny 13 augusti, 2018 - 19:00

Supergoda! Har aldrig bakat varken glutenfritt eller med LCHF-fokus, men de här kommer jag göra igen. Hur klarar de frysning? Har du testat? Bra att veta liksom, även om de går snabbt att göra så äter jag ju inte sex stycken på en gång… 😉

Svara
Gofrulle och Intervju i SVD / HD - 56kilo.se - Inspiration, LIvsstil & LCHF Recept 11 augusti, 2018 - 14:05

[…] när lade om min kost till lågkolhydratkosten! MUMS! Jag hade egntligen tänkt och baka dessa goda lchf frallorna men et fick bli nedan frukost istället. 150 g grekisk 10% yoghurt, 50 g keso och så bär (och […]

Svara
Birgitta 7 juli, 2018 - 14:27

Var o när skall kokosfettet/oljan i?
Tack för fina recept.

Svara
Åse 7 juli, 2018 - 14:31

Det ska ner i smeten med de torra kryddorna.
Hoppas det smakar!

Svara
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG 7 juli, 2018 - 08:39

Det där såg riktigt gott ut. Jag äter inte enligt LCHF, men allt som ser gott ut och dessutom är nyttigt finns det ingen anledning att inte testa!!! Tack för fint tips och vackra bilder!
//Berith

Svara
Eivor Larsson 6 juli, 2018 - 23:22

Jag älskar också mackor och då brödet jag kan/väljer att äta (också ditt recept) är i stugan på landet och vi i stan dåligt det nog att baka dessa imorgon bitti 😀
Tack för dina recept😍

Svara
Fredrika 6 juli, 2018 - 17:26

Allt finns hemma! Får testa att svänga ihop i morgon bitti. Mums med nybakad BRÖD!🍞😋 till frukost!
Tack för tips och inspiration💖 Glad sommar🌸

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.