Grymt goda LCHF Frallor (Glutenfria)

6 juli, 2018

Här kommer en variant på mitt kesobröd! Väääääldigt bra blev det!

Jag är ju en brödjunkie egentligen – min mormor var likadan- Jag skulle lätt kunnat leva på ”mackor”. Och ärligt talat så gjorde jag det under mina viktväktarår!
Nu äter jag ju inte mjöl längre, eller rättare sagt det händer ytterst sällan och det är inga problem, det är inte så att jag får fnatt av att äta en skiva gott bröd ibland – men jag hade ju gärna ätit 10 skivor till.. 😉
De första 7-8 åren på lågkolhydratkost så åt jag lågkolhydratbröd ganska ofta som substitut men numera händer det så sällan. Någon gång på helgen kanske, jag har liksom mentalt kommit ifrån det. Definitivt inget fel på att äta och njuta av det men det är intressant hur man ofta vill substitutera någon vid kostförändring och det är OK, ibland behöver man en bro över när man förändrar.

Jag hade slut på ägg idag så det blev en ”nerbantad version” av mitt kesobröd som blev såååå bra! Det är i princip dubbel sats av kesobrödet fast med bara mandelmjöl (och inte kokosmjöl) och 1/3 ägg! Jag adderade istället till fröer som gav brödet mer smak och fler nyttigheter! Prova detta hörrni! Och vet ni – prova att addera till 1 dl lagrad riven ost i smeten, det blir nog GRYMT BRA!

Riktigt fin konsistens på brödet! Luftigt och gott!

Är du allergiker? Du kan prova att byta ut enligt formeln 1 dl mandelmjöl= 2 msk kokosmjöl + 1/2 dl pofiber + 1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium). Sesammjöl kan också ersätta mandelmjöl (byt ut rakt av)
Jag garanterar inte resultatet.

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

LCHF / Low Carb Frallor (Glutenfria)


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

1 ask (250 g keso)
1,5 dl mandelmjöl
1 dl blandade fröer (solros, pumpakärnor, pinjenötter
2 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
2 tsk bakpulver
2 ägg
2 msk smält kokosolja utan smak
2 nypor salt
Topping: vallmofrön / sesamfrön / ost


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Mixa ägg med keso.
Blanda de torra ingredienserna och vispa ner. Tillsätt kokosoljan. Låt svälla några minuter.
Forma 6 st bullar med händer och lägg på bakplåtspapper. Sprinkla över valfria frön alt. ost.
Låt grädda i 15-20 minuter. Svalna innan de skärs upp

 


Annonslänkar till Ellos

25% rabatt på Ellos kollektioner!


 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag?
Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


23 kommentarer

Liza 23 april, 2021 - 17:23

Mina blev väääldigt platta🙈.
Läste sedan kommentarerna där du frågat om den personen, som fått samma resultat som mig, glömt fiberhusken. I receptet finns inte det med så undrar om vilket recept som funkar😉.

Svara
Åse 23 april, 2021 - 17:41

Fiberhusk finns inte längre det heter nu Lindroos psyllium (som är pulvriserat) som det är specat i receptet men det måste du ju haft i om du följt receptet? 😅

Svara
Birgitta 28 augusti, 2020 - 19:48

Hej, får man ställa en dum fråga? Jag är helt nybörjare på det här men när jag tittar på kolhydratinnehållet i alla ingredienser så är det ju hyfsat högt (inte som vanligt bröd men ändå). Hur kan det då räknas som lchf? De var ju sjukt goda såklart, vill gärna baka fler!

Svara
Åse 28 augusti, 2020 - 19:57

Fast du måste ju lägga ihop allt och dela per portion =) Det är 3 g kolhydrater per bulle dvs OERHÖRT lite för 1 fralla =)

Svara
Jill 22 augusti, 2020 - 17:17

Fantastiskt bra recept jag byter ut mandelmjölet mot naturligt glutenfritt mjöl eller majsmjöl alt cococmjöl då jag inte fixar mandel. Så lätt att bara röra ihop sen kan man variera vilka frön man blandar i olika varje gång. Tack

Svara
sandra 3 februari, 2020 - 19:52

Har en deg på gång nu, vi får se hur det slutar. En sak jag bara inte fattade, ska oljan smältas? För koksolja kommer ju som en smet typ. La i den och mixade runt lite med vispen bara..

Svara
Åse 3 februari, 2020 - 20:54

Det bör funka, jag har min kokosolja i skåpet och där är det varmt så den är flytande.

Svara
Gudrun Evander 29 oktober, 2019 - 12:17

Hejsan! Imorse drog jag igång direkt med dessa. Som vanligt gjorde jag dubbel sats, det gör jag alltid närt jag ändå håller på. Dock blev de…. tja…. lite annorlunda denna gången🧐😂…. när jag tittade in genom ugnsluckan hade bullarna flutit ut och hade inga planer på att sluta tramsa och bulla upp sig som de brukar. Nu har jag platta brödsaker under en handduk på plåten, och jag försöker hitta en anledning till varför det blev såhär??? Det jag misstänker kan vara boven i dramat är min fröblandning. Jag tog ungefär 1.25 dl blandat solros/pumpafrön, sen tog jag chiafrön, linfrön och nyponskal så det blev 2 dl (dubblade ju satsen) med samtliga fröer. Jag har aldrig bakat med chiafrön, men har ett vagt minne av att jag sett att Du använt det i nåt brödrecept. Jag tvekade nån sekund innan jag tog det, men sen hällde jag i dom. Det stör mig att jag inte vet orsaken till varför jag nu har en hel plåt med nåt som ser ut som potatisplättar. Kan du hjälpa mig hitta anledningen???
Kram från Mala❣️

Svara
Åse 29 oktober, 2019 - 13:25

Hej!

Oj, vad trist med platta bullar! =) Jättesvårt att sia om vad som gick fel, chiafröna ska inte påverka – du glömde inte fiberhusken?
KRAM

Svara
Gudrun Evander 29 oktober, 2019 - 15:43

Nääää….. det vet jag att jag hade i. Jaja, de gick att äta, och går ju definitivt ner i brödrosten 😂….Jag behöver ju inte bjuda på dom😂. Det är ju inte så att livet hänger på några platta bullar.
KRAAAM❣️

Svara
AnnaKarin 28 februari, 2020 - 12:01

Hej! Jag har ingen kokosolja. Kan jag ta tex rapsolja?

Svara
Åse 28 februari, 2020 - 13:21

Yes!

Svara
Rebecka 16 september, 2019 - 14:15

Hej, ser så gott ut, tänker testa, men kan kan man byta ut kokosoljan mot rapsolja istället?

Svara
Åse 16 september, 2019 - 14:16

Det går bra!

Svara
Ingela 26 september, 2018 - 20:45

Så goda! Till och med min man gillade dem. Ska börja med lchf igen för typ femtioelfte gången denna gången skriker min kropp efter denna stilen igen. Dina recept inspirerar!

Svara
Åse 27 september, 2018 - 07:40

Lycka till!! Det fixar du!

Svara
Jenny 13 augusti, 2018 - 19:00

Supergoda! Har aldrig bakat varken glutenfritt eller med LCHF-fokus, men de här kommer jag göra igen. Hur klarar de frysning? Har du testat? Bra att veta liksom, även om de går snabbt att göra så äter jag ju inte sex stycken på en gång… 😉

Svara
Gofrulle och Intervju i SVD / HD - 56kilo.se - Inspiration, LIvsstil & LCHF Recept 11 augusti, 2018 - 14:05

[…] när lade om min kost till lågkolhydratkosten! MUMS! Jag hade egntligen tänkt och baka dessa goda lchf frallorna men et fick bli nedan frukost istället. 150 g grekisk 10% yoghurt, 50 g keso och så bär (och […]

Svara
Birgitta 7 juli, 2018 - 14:27

Var o när skall kokosfettet/oljan i?
Tack för fina recept.

Svara
Åse 7 juli, 2018 - 14:31

Det ska ner i smeten med de torra kryddorna.
Hoppas det smakar!

Svara
Pretty Home Blog - INREDNINGS- & LIVSSTILSBLOGG 7 juli, 2018 - 08:39

Det där såg riktigt gott ut. Jag äter inte enligt LCHF, men allt som ser gott ut och dessutom är nyttigt finns det ingen anledning att inte testa!!! Tack för fint tips och vackra bilder!
//Berith

Svara
Eivor Larsson 6 juli, 2018 - 23:22

Jag älskar också mackor och då brödet jag kan/väljer att äta (också ditt recept) är i stugan på landet och vi i stan dåligt det nog att baka dessa imorgon bitti 😀
Tack för dina recept😍

Svara
Fredrika 6 juli, 2018 - 17:26

Allt finns hemma! Får testa att svänga ihop i morgon bitti. Mums med nybakad BRÖD!🍞😋 till frukost!
Tack för tips och inspiration💖 Glad sommar🌸

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Recipe rating

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.