Skriv ut
clock clock icon cutlery cutlery icon flag flag icon folder folder icon instagram instagram icon pinterest pinterest icon facebook facebook icon print print icon squares squares icon

56kilos goda kesobröd ⎟ Low Carb ⎟ LCHF


  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Förberedelsetid: 5
  • Tillagningstid: 10
  • Totaltid: 15
Scale

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1/2 liten burk keso (125 gram)
  • 3 msk kokosmjöl
  • 3 msk mandelmjöl
  • (om du är nötallergiker ta 5 msk kokosmjöl istället)
  • 1 msk fiberhusk
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 msk deodoriserat smält kokosfett eller annan neutral olja
  • 1 nypa salt
  • Addera till lite chiafrön eller hackade nötter/frön om du vill ha ett bröd med lite mer tuggmotstånd.

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna först, mixa sedan ägg och keso med stavmixer. Blanda ihop allt.
  3. Det går bra att bara vispa ihop men då kommer kesokornen med.
  4. Fördela den fasta degen på bakpappersklädd plåt.
  5. Strö eventuellt vallmofrön / chiafrön på.
  6. Grädda i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter.
  7. Skär sedan i 4 bitar.
  8. Gott att rosta!

Notering

  • 195 kcal ⎟12,1 g protein⎟3.1 g kolhydrater ⎟13.6 g fett per portion

Näringsinnehåll

  • Portioner: 4