Hej hej!
Det blir en hel del recept här just nu som ni ser, men på fredag ska jag uppdatera er med den fantastiska danmarksresan!
Det här är en av de godaste sopporna jag vet! 😍
Från Ät & Njut!
Kantarellsoppa med ädelost
- Portioner: 4
Ingredienser
1 liter kantareller
2 msk smör
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 svampbuljongtärning
5 dl vatten
3 dl grädde
1/2 dl vitt vin
4 msk gorgonzolaost
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
Persilja till garnering
Instruktioner
Finhacka löken och svampen men spara 3–4 svampar till garnering.
Låt kantarellerna svettas ur i het panna. Tillsätt smör och lägg i lök och vitlök.
Tillsätt vatten, grädde, vin och buljongtärning. Låt allt sjuda i cirka 20 minuter under lock.
Smaka av med salt och peppar. Rör ner gorgonzolan och mixa soppan slät med stavmixer. Skär resten av svampen i tunna skivor och fräs i smör. Knaperstek klippt bacon. Toppa med kantarellerna och lite knaperstekt bacon.
annonslänkar
KOMMENTERA GÄRNA! Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
7 kommentarer
Vinet – ska man dricka på det på sidan om?
Nej det ska i soppan 😉
Men SÅÅÅÅÅ gott!!!
★★★★★
Håller med dig, detta var den godaste soppa jag har gjort, och absolut den godaste svampsoppan, jag bjöd på den som förrätt igår och alla tyckte den var jättegod, mild och krämig. 👍ett kanon recept liksom många andra av dina recept som jag provat. Tack 👏👍
Skulle detta recept kunna funka med champinjoner, eller är det just något med kantarellsmaken som ”gifter sig” med ädelosten…?
Blir jättebra med champinjoner också!
Åh så gott med kantareller – synd bara att ”vår” skog gapar tom på just kantareller i år. Däremot finns det gott om soppar av alla de slag – Smörsopp, KarlJohan… Får ge mig ut igen på söndag, då jag återigen åker till stugan och njuter av lugnet och tystnaden. #paradiset
Kram 💕