Kalvfärsbiffar med grönpepparssås

av Åse
0 kommentar

Smakrika biffar på kalvfärs, visst går det bra att ha nötfärs istället eller annan valfri färs!
Jag brukar steka biffarna i panna först på ganska hög värme så de får fin yta sedan låter jag de gå klart i ugnen.

012a5377

Till detta serverade jag rotfruktspytt men det är ju gott med potatis, blomkål, broccoli eller annats!

012a5384

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Kalvfärsbiffar med grönpepparssås


  • Författare: Åse
  • Portioner: 8

Ingredienser

Biffarna:
1,5 kg kalvfärs
1 finhackad gul lök
1/2 vitlök solo
2 ägg
1 msk dijonsenap
5 msk kavfond
salt, peppar

Sås:
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk mortlad grönpeppar
1,5 kalvfond
tamarisoja
2 msk konjak
salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr.
Blanda ihop smeten till biffarna. Stek dem i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och efterstek i ugnen ca 10 minuter.
Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt reducera tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

Lämna en kommentar

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!