Kalvfärsbiffar med grönpepparssås

11 november, 2019

Smakrika biffar på kalvfärs, visst går det bra att ha nötfärs istället eller annan valfri färs!
Jag brukar steka biffarna i panna först på ganska hög värme så de får fin yta sedan låter jag de gå klart i ugnen.

012a5377

Till detta serverade jag rotfruktspytt men det är ju gott med potatis, blomkål, broccoli eller annats!

012a5384

Skriv ut

Kalvfärsbiffar med grönpepparssås

  • Författare: Åse
  • Portioner: 8 1x

Scale

Ingredienser

Biffarna:
1,5 kg kalvfärs
1 finhackad gul lök
1/2 vitlök solo
2 ägg
1 msk dijonsenap
5 msk kavfond
salt, peppar

Sås:
3 dl grädde
2 dl vatten
2 msk mortlad grönpeppar
1,5 kalvfond
tamarisoja
2 msk konjak
salt och peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 200 gr
Blanda ihop smeten till biffarna. Stek dem i smör på båda sidor tills de fått fin färg. Lägg i form och efterstek i ugnen ca 10 minuter.
Vispa ur pannan med ingredienserna till såsen. Låt reducera tills såsen tjocknat.
Servera med valfritt tillbehör.


Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.