God morgon!
Hur mås det?
Jag var tidigt hos min kiropraktor Katja. Det är ju mitt vänstra sittknöl som spökar pga mitt bäcken som lätt roterar sig. Nu ska jag till gymmet och sedan klura på lite nya recept!
Det är nu 7 år sedan jag lade upp detta receptet på bloggen och det är minst lika gott idag!
Gjorde lite småförändringar som jag tyckte blev ännu godarre – yum! Vitkål är ju en så bra och nyttig grönsak och perfekt pastasubstitut!
Såsen är to-die-for!
hann inte fota den innan kastrullen var TOM 😂
Skriv utKålcarbonara
- Portioner: 4
Description
2 paket bacon
1 litet vitkålshuvud (ca 600 g)
1 gul lök
3 vitlöksklyftor
1 msk smör
3 dl creme fraiche
2 äggulor
3 dl riven parmesan
salt, peppar
Ingredienser
Strimla vitkålen och skär tunna remsor. Klipp baconet i småbitar och knaperstekt. Låt rinna av på hushållspapper. Spara lite fett i stekpannan och fräs vitkålen så den blir mjuk (utan att ta färg) Finhacka löken och vitlöken och stek i smör. Vispa ner creme fraiche. Låt puttra ihop några minuter. Vispa ihop gulorna och vispa ner i creme fraichen under omrörning. Rör ner osten och smaka av med salt och peppar. Rör antingen ihop sås och vitkål eller servera var för sig (rekommenderas). Servera med bacon och lite extra riven parmesan.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
2 kommentarer
Supergott
Påminner till stor del om ”min” carbonara som jag gör. Använder dock grädde istället för äggulor. (Vet inte riktigt vad jag ska göra med vitorna – för snål för att slå ut i soporna.. 🙈) Jag har snöat in på bönpasta från Risenta igen. Kål är ju otroligt gott, men .. hmm .. gaserna..
Var själv till kiropraktorn häromdan. Det var tydligen värre än jag tyckte och trodde med mina låsningar. Så det blir ett antal återbesök den närmsta framtiden. Så nu har jag sådär ontskönt i hela axelpartiet, som känns som värsta träningsvärken.
Nä, om man skulle göra sig redo för jobbet – heldag bakom disken idag.
Kram 💕