Kalas och Fetmautredningen offentliggjord!

av Åse

Härliga nyheter som mötte mig idag! SVD är första tidningen till att basunera ut nyheten! Den svenska expertutredningen (SBU) offentliggjorde den 2 år långa utredningen ”Mat vid fetma” Lågkolhydratkosten vann! Inte bara som bäst vid fetma utan det konstaterades även att det inte finns några hälsorisker eller risker för dåliga blodfetter eller hjärt och kärl! ÄNTLIGEN!!!! Vilken skräll!! HURRA!!!!
Nu får alla vi som mår sååååå mycket bättre på lågkolhydratkost/LCHF bevis för att vi verkligen inte laborerar med vår hälsa!
I går firade vi vår lilla minsting Alice som fyller 5 år på torsdag! Jag är ju tyvärr inte hemma då, buhuuuuuuu…. första gången jag missar mina egna barns födelsedag.. men jobb är jobb och nu blev det så att jag är i Barcelona då ju.
Som tur är så kunde vi fira henne i går, systrar, farmor, mormor och kusiner var här och Alice fick sin Hello Kitty tårta som hon ville ha (ej socker eller mjölfri) och så fick hon så många fina paket! Toppenpresenter allihop! Snötigern köpte jag i Stockholm när jag och Victoria var uppe sist. Den har hon inte släppt sedan hon fick den ♥
IMG_2718
Älskade PIP Studio!
IMG_2731
IMG_2733
IMG_2735
IMG_2738
 
 
Farmor bor här fram till fredag och hjälper till lite nu när jag är borta. Passade så bra då hon renoverar sitt golv där hemma! Barnen är överlyckliga och jag känner att jag kan åka i väg i lugn och ro 🙂
 
 
IMG_2749
 
 
Efter kalaset så började jag med maten. Blev min Caesarsallad med min goda caesardressing och i går gjorde jag givetvis med Parmigiano Reggiano (36 månaders)
Blev sååååå gott!!! Mums!
IMG_2751
IMG_2753
 
Tittar in lite senare med de sista bilderna från Parma!! 

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

12 kommentarer

Emma 23 september, 2013 - 22:56

Dock är väl inte riktigt lågkolhydratkost och lchf alltid samma sak? High fett står det ingenting om i åtminstone sammanfattningen av rapporten (har inte hunnit läsa hela än).

Svara
Åse 23 september, 2013 - 23:56

Jo lågkolhydratkost är samma som lchf det bekräftade SBU också, Atkins och lchf är vad de räknar till lågkolhydratkost 🙂

Svara
Annso 23 september, 2013 - 16:24

Hej!
Skrev en fråga om ditt armband från decibell. Kan man sätta på berlocker från pandora på det eller är det ”färdigt”. Har några berlocker från pandora som jag skulle vilja ha på men detta var ju ett riktigt bra pris.
tack för en bra blogg!!!
Kram Annso

Svara
Åse 23 september, 2013 - 16:27

Hej! pandoraberlocker passar! 🙂

Svara
Anett 23 september, 2013 - 15:38

Hurra!!!! Nå tar det vel bare noen ÅR før norske statlige ernæringseksperter innser det samme ! Heia søta bror! 🙂

Svara
Ett annat S 23 september, 2013 - 15:27

Läste följande i GöteborgsPosten idag:
På 6 månaders sikt ger en kost med måttlig minskning av kolhydratintaget bäst effekt jämfört med lågfettkost, -10 kg jämfört med -8,5 kg. På andra plats kommer Medelhavskosten som ger 9 kg viktminskning jämfört med lågfettkost på -7 kg. Därefter kommer kost med lågt GI och strikt lågkolhydratkost så kallad LCHF.
Som jag förstår det hela betyder det att en måttlig lågkolhydratkost med andra ord är mer effektiv än LCHF. Några tankar på varför det kan vara så?

Svara
Åse 23 september, 2013 - 15:44

Hej! jag vet inte vart GP har hittat sin information så det är svårt att uttala sig om.

Svara
Ett annat S 23 september, 2013 - 19:17

Tabell 3.1.1.2 (sidan 120 i utredningen) visar på -8,5 kg viktnedgång efter 12 månader med måttlig låghydratskost, medan tabell 3.1.2.2 (sidan 135) visar -2.4 kg för strikt LCHF. Tycker att detta är väldigt intressant!

Svara
Pia Nyberg 23 september, 2013 - 19:33

Jag fick också denna fråga och jag undrar om hon helt enkelt inte skrev fel i farten. Detta eftersom hon själv var med i utredningen och det som sägs i slutsatserna är annat. Se under rubriken Viktminsknig för vuxna, där står slutsatsen som hon själv alltså var med om: ”På kort sikt (sex månader) är råd om strikt eller måttlig lågkolhydratkost mer effektivt för viktnedgång än råd om lågfettkost.”
http://www.sbu.se/sv/Publicerat/Gul/Mat-vid-fetma-/

Svara
Jessica 23 september, 2013 - 12:49

Äntligen!!! Tänk så många människor som äntligen kommer våga prova på lågkolhydratskost/LCHF. Ska bli väldigt intressant att se hur många läkare som verkligen kan och vågar ordinera denna kost 🙂
Tack för din fina blogg och ubersmaskiga recept du delar med dig av!
Jessica/Energi för evigt

Svara
Septemberflikka 23 september, 2013 - 10:40

Så jäkla najs att få det publicerat så där! Är så trött på att försvara mig pga det jag äter. Blir kul att se Professor Rössners kommentar på detta 😉
Ha en fin dag!
kram

Svara
Helena B 23 september, 2013 - 18:03

Precis vad jag skrev till Åse på Instagram tidigare idag 🙂 Vad kommer Claude Marcus, Stefan Rössner och hon den där kvinnliga läkaren säga nu? Har inte sett dem alls i media under dagen för att besvara och motsäga undersökningen. Väntar på det!
/Helena

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.