Jordnöts/Vaniljfudge LCHF/GI

av Åse

Hej raringar! Har ni det bra? I går pyntades granen och idag ska jag på julklappshopping deluxe! =)
Här kommer ett recept på en fudge som passar in i en lågkolhydratlivsstil! Passar även tränande som vill ha en snabb återhämtning! (jordnötssmör innehåller bra med protein + proteinpulvret)
Receptet är inspirerat från ett amerikanst recept jag hittade i ett forum.
65 g osaltat smör
65 g jordnötssmör utan socker
60 g cream cheese (typ philadelphiaost)
1,5-2 dl stevia strö eller sukrin+ (ta då hälften) eller liknande. Använder du sukrin så bryt av den typiska erythritolbismaken med lite steviapulver/flytande stevia. Prova dig fram, börja hellre med för lite och bygg upp den sötma du vill ha. Du kan även ha honung om du hellre vill ha det misstänker jag.
1,5 dl vanilj proteinpulver
Smält smör och jordnötssmör på låg värme i kastrull, rör hela tiden. Ta bort från plattan och rör ner cream cheese och sötning tills allt är slätt, rör ner proteinpulvret. Låt smälta på eftervärmen och häll sedan upp i liten bakplåtsklädd form. Låt stelna i kylskåp och skär sedan lagom stora bitar.
OBS! Detta är trots allt energitätt godis så ät med måtta! 1-2 bitar räcker gott och väl.



lilla ängeln letar eftersin handväska…

…som häger lite längre upp 😉

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

20 kommentarer

Ashley 5 augusti, 2021 - 12:16

Tyvärr resulterade det gär receptet i en smörja som fick kastas direkt. Följde receptet slaviskt, exakta mått… men det blev bara en öljig massa som hamnade i soppåsen.
Trist!

Svara
Åse 5 augusti, 2021 - 12:30

Då vet jag tyvärr inte vad du gjorde för fel för receptet fungerar, är ett omtyckt recept och aldrig hört att det blivit en smörja innan. Synd det inte blev bra för dig.

Svara
Elsa 21 februari, 2014 - 20:54

”1-2 bitar räcker gott och väl” Ha! Ha! Ha! Jag åt minst 20!! OMG va gott!! Dina recept äger! Ligger på minus 22 kg nu! Alldeles lagom, känner mig nöjd! Kram!!

Svara
Alexandra 1 december, 2013 - 11:57

Hej Åse, kan man använda Soy Proy naturell och kanske ha lite vaniljpulver istället om man inte har proteinpulver med vaniljsmak?

Svara
Åse 1 december, 2013 - 12:06

Hej! Jag har ingen erfarenhet av sojaproteinpulver (jag undviker själv sojaprotein) så vet inte hur det smakar etc men prova och se!

Svara
Åses jordnöts/vaniljfudje | Mitt Liv Som Sund 20 december, 2012 - 13:54

[…] Receptet kommer från Åse på 56 kilo. […]

Svara
Claudia 19 december, 2012 - 16:10

Jag är en trogen följare av din blogg och älskar dina recept, har en fråga angeånde fudgen eller en önskning, går den att göra så man får lakritsfudge? och hur kan man göra det isåfall?
God jul

Svara
birgittan 19 december, 2012 - 10:57

Hej och tack för all inspiration!
Vore tacksam om du kunde svara på vilken storlek som springformen ska ha för att man ska lyckas med ”the kladdkaka LCHF” i inlägget https://www.56kilo.se/56kilo/?s=the+kladdkaka&submit=S%C3%96K
(vilken anv. du, 20cm eller typ 25cm)?
God jul!
/Mvh Birgitta

Svara
Åse 56kilo 19 december, 2012 - 11:31

22 cm var min, god jul!

Svara
Frida 18 december, 2012 - 21:30

Hej Åse!
Tror du man kan använda mandelsmör eller hasselnötssmör istället för jordnötssmör om jordnötter triggar för mycket? 🙂

Svara
Åse 56kilo 18 december, 2012 - 21:57

Nej det fungerar ej tyvärr! Stelnar ej!

Svara
Frida 18 december, 2012 - 21:28

Hej Åse! Tror du man kan byta ut jordnötssmöret mot hasselnötssmör eller mandelsmör om man tycker att jordnötssmör triggar sockermonstrena för mycket? 🙂

Svara
Johanna 18 december, 2012 - 20:33

Hej! Jag undrar om din saffranskaka med cream cheese går att frysa? Eller är den godast samma dag den bakades? Mvh Johanna

Svara
Heléne 18 december, 2012 - 17:05

Hej Åse! Jag undrar också om det dära proteinpulvret, var hittar jag det?

Svara
Åse 56kilo 18 december, 2012 - 18:51

Proteinpulver finns på gym och hälsokost,detta är ett vassleprotein.

Svara
Stuganpåfjället 18 december, 2012 - 15:51

Bra tips! Jag har börjat äta lite mer GI-inspirerat och lite LCHF-tänk, dock följer jag inte slaviskt, än. Efter två veckor har jag redan märkt att blodsockret ligger jämnare och jag får mindre ’dippar’. Ska bli kul att se vad det leder till!

Svara
mahe72 18 december, 2012 - 12:54

Hej! Det ser väldigt gott ut 🙂
Vilken söt ängel med handväska och allt. Fnittrade till då jag såg texten du skrev. Så söt väska hon sökte :))
Här har jag inte hunnit nånting, börjar bli lite smått stressad. Men det sägs att det blir jul iaf 🙂
Jag har ju tur som inte behöver stå med nån mat för den fixar svärmor, så lite tur har jag allt!!
Ska ner till stan i em o köpa de sista julklapparna, har aldrig varit så här sen nångång :))
Ha en fin dag kära Åse. Kram

Svara
Anchi 18 december, 2012 - 12:08

Hej, ser gött ut. Kan jag ersätta vanilj proteinpulver med annat? Är inte överviktiga och äter LCHF pga glutenint. Vill undvika vitt socker.

Svara
Åse 56kilo 18 december, 2012 - 12:11

Bakepro kan nog också fungera! Alternativt liiiiite kokosnötmjöl men kan inte garantera resultatet!

Svara
Anchi 18 december, 2012 - 12:26

Ok tack, men annars är det Lchf butiken? Bor på en liiiten ort och våran lilla matbutik har ett litet sortiment 😉

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.