Jordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter

av Åse

Heeeeeeej vänner!

Hoppas ni haft fina dagar nu i pingst och Mors Dag ♥️
Jag har haft så fina dagar, kommer uppdatering men först tänkte jag bara kika in med receptet på den här godingen!


Mors Dag blommor från Michelle 🥰

Bukett från Michelles sambos mamma som tillsammans med man och Michelle & Jeff var här på Pingstafton 🥰

Åh vad jag älskar sallader och speciellt nu så här års! Detta receptet är en liten same same som den här:
Sommarsallad med kyckling, jordgubbar och pekannötter fast idag hade jag feta istället och så hade jag Zetas Rosé Balsamvinäger som blev så fräscht och gott!

Vill man inte h kyckling i, tex om man serverar den som ett tillbehör till grillat så är det bara att skippa, blir fantastiskt god ändå!
Det är så himla gott med sötman från jordgubbarna, syran i fetan och dressingen, crunches i nötterna! MUMS!
Den här är definitivt en riktig favorit!

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser


Instruktioner

Ruccola, Babyspenat
1 liter jordgubbar
200 g  grillad skivad kycklingfilé
150 g feta (eller vitost som Apetina i tetra)
1 dl Pekannötter
4 salladlökar
1 knippe sparris
1 Gurka

Balsamicodressing:
1/2 dl rosé balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt, peppar

Noteringar

Bryt bort den nedersta delen av sparrisen och koka 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Skölj i iskallt vatten och dela sedan sparrisen på längden. Skär jordgubbar, kyckling, feta, salladslök och pekannötter i mindre bitar.
Skala gurkan och halvera den på längden. Skär i bitar.
Blanda ihop dressingen.
Montera i skål: Ruccola, babyspenat, gurka, salladslök, jordgubbar, sparris, kyckling, pekannötter, feta. Ringla dressingen över och servera!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!