Heeeeeeej vänner!
Hoppas ni haft fina dagar nu i pingst och Mors Dag ♥️
Jag har haft så fina dagar, kommer uppdatering men först tänkte jag bara kika in med receptet på den här godingen!
Mors Dag blommor från Michelle 🥰
Bukett från Michelles sambos mamma som tillsammans med man och Michelle & Jeff var här på Pingstafton 🥰
Åh vad jag älskar sallader och speciellt nu så här års! Detta receptet är en liten same same som den här:
Sommarsallad med kyckling, jordgubbar och pekannötter fast idag hade jag feta istället och så hade jag Zetas Rosé Balsamvinäger som blev så fräscht och gott!
Vill man inte h kyckling i, tex om man serverar den som ett tillbehör till grillat så är det bara att skippa, blir fantastiskt god ändå!
Det är så himla gott med sötman från jordgubbarna, syran i fetan och dressingen, crunches i nötterna! MUMS!
Den här är definitivt en riktig favorit!
Här kommer receptet!
Skriv utJordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter
- Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
Ruccola, Babyspenat
1 liter jordgubbar
200 g grillad skivad kycklingfilé
150 g feta (eller vitost som Apetina i tetra)
1 dl Pekannötter
4 salladlökar
1 knippe sparris
1 Gurka
Balsamicodressing:
1/2 dl rosé balsamvinäger
1/2 dl olivolja
salt, peppar
Notering
Bryt bort den nedersta delen av sparrisen och koka 3-4 minuter i lättsaltat vatten. Skölj i iskallt vatten och dela sedan sparrisen på längden. Skär jordgubbar, kyckling, feta, salladslök och pekannötter i mindre bitar.
Skala gurkan och halvera den på längden. Skär i bitar.
Blanda ihop dressingen.
Montera i skål: Ruccola, babyspenat, gurka, salladslök, jordgubbar, sparris, kyckling, pekannötter, feta. Ringla dressingen över och servera!