Sommarsallad med kyckling, jordgubbar och pekannötter

av Åse
I betalt annonssamarbete med Dryckestipset

HÄR mina vänner bjuder jag er på en riktigt LJUVLIG sommarsallad och längst ner så har jag ett matchande rosévin som nog är den snyggaste flaskan just nu!

Inspirationen till denna salladen fick jag hemma hos Mats & Magnus som bjöd just på en sallad med kyckling och jordgubbar fast med myntadressing – så gott!
Jag valde dock att ha en annan dressing och även pimpa med pekannötter och Bavaria Blu istället för feta.
Jag tycker att en mild ädelost är galet gott men gillar man inte det så är feta eller mozzarella supergott i.

Jordgubbar i sallad är ju hur underbart som helst!
Jag köper Guldfågels färdiggrillade kyckling – man kan så klart använda vilken kyckling som helst.

Dressingen är en balsamicodressing med lite honung, man kan även ha fibersirap!

SNABBT ihopblandat och lunchen är serverad!

– Mamma! JÄTTEGOTT sa Noel när han smaskade i  sig salladen.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Sommarsallad med kyckling, jordgubbar och pekannötter


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 liter jordgubbar
200 g  grillad skivad kycklingfilé
150 g mild ädelost som Bavaria Blu eller fetaost
Ruccola, Babyspenat
1 dl Pekannötter
1 Gurka

Balsamicodressing:
1/2 dl balsamvinäger
2 tsk flytande honung
3/4 dl olivolja
salt, peppar


Instruktioner

Skär jordgubbar, kyckling, ädelost och pekannötter i mindre bitar.
Skala gurkan och halvera den på längden. Gröp ur fruktköttet och skiva längderna.
Vispa ihop dressingen. Blanda ihop allt.

Ni har blivit tipsade om It’s a Zin förut! Fast då har det varit rött vin och även bubbel – nu är It’s a Zin tillbaka som ROSÉ!
Snyggaste flaskan och en rolig gå-bort present!

En så trevlig rosé med fruktig smak och inslag av jordgubbar, solmogna hallon, körsbär, hibiskusblommor, persika och blodapelsin.

Ett torrt, ljusrosa och fräscht rosévin från Italien!
Gjort på Zinfandeldruvor från Puglia. Druvorna har skördats nattetid för att ge extra fräschör till vinet.

It’s a Zin Rosé avnjuts väl kyld till sallader, fisk & skaldjur, asiatisk mat eller helt på egen hand!

Flaska 750 ml
Alkoholhalt 13 %
Sockerhalt 6 g/l

Ni kan läsa mer om vinet HÄR och hitta var ni kan beställa det.

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

7 kommentarer

Jordgubbssallad med kyckling, feta och pekannötter - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 29 maj, 2023 - 19:14

[…] sallader och speciellt nu så här års! Detta receptet är en liten same same som den här: Sommarsallad med kyckling, jordgubbar och pekannötter fast idag hade jag feta istället och så hade jag Zetas Rosé Balsamvinäger som blev så […]

Svara
Manette 16 juni, 2021 - 13:19

Ser supergod ut. Älskar frukt i maten. Vinet verkar inte helt fel heller 😉

Svara
Åse 16 juni, 2021 - 14:38

Visst är det gott! =)

Svara
Malin 6 juni, 2021 - 09:48

Alltså, dina sallader!👌🏻⭐️ Tack för alla underbara recept!

Svara
Åse 7 juni, 2021 - 17:36

Härligt att du gillar! <3

Svara
Rebecca Dahlvid 6 juni, 2021 - 09:09

Hittat tillbaka till din blogg nu! Alltså du är grym så kul att läsa och inspireras.

Svara
Åse 7 juni, 2021 - 17:36

Tack för det Rebecca!

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.