Jordgubbs cupcake LC / LCHF

av Åse

Haha, första gången jag gör en cupcake och det fick bli en mjöl och sockerfri! De blev riktigt goda!!! Saftiga!!! Samma grundrecept som vanligt. Personligen tycker jag att enda skillnaden mot en vanlig är att man inte får en sockerkick och en sådan kan vi väl vara utan!

12 stycken

2,5 dl mandelmjöl
0,5 dl kokosmjöl
1 msk Lindroos psyllium (eller motsvarande ljust pulveriserat psyllium)
Sockerersättningsströ motsvarande 75 gram socker (Jag tar 0,5 dl sukrin+)
125 g smält smör
100 g färskost
1 dl vispgrädde
1 dl jordgubbspuré (Jag mixade frysta jordgubbar)
2 tsk bakpulver
4 ägg

Sätt ugnen på 175 gr
Vispa sockerersättning och ägg poröst, smält smöret.
Vispa ner smör, grädde och färskost.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner.
Portionera upp i muffinsformar och grädda i ca 25-30 minuter!

Frostingen gjorde jag på:
200 gram färskost
flytande sockerersättning t.e.x stevia (smaka av!) Sukrinmelis kan också fungera bra!
röd karamellfärg
Vaniljarom eller vaniljpulver (var försiktig med aromen, den blir snabbt besk)
2 msk vatten

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

33 kommentarer

Kajsa 25 mars, 2021 - 15:09

När ska Jordgubbspure’n in? Är den till frosting eller smeten?

Svara
Åse 25 mars, 2021 - 15:09

I frostingen!

Svara
Penny 1 januari, 2015 - 22:07

Hej!
jag är nybörjare med lchf och fyller snart år ville göra något smaskigt att bjuda på, kan man göra puré på blåbär istället för jordgubb och vad använder du för sötningsmedel i toppingen? jag såg att du skrivit att stevia kunde bli kasst efter ett tag.
tacksam för svar =)

Svara
Ulrica 21 november, 2014 - 21:46

Hej! Jag har undrat samma sak som som nån skrev om Jordgubbepure.. Kunde inte hitta någonstans vart jordgubbepure skulle vara i. Det blev till frosting eftersom jag inte visste då att den ska vara i smeten, men nu vet jag nästa ggr.

Bakade Cupcakes från ditt recept nyss. Cupcakes svalar nu innan Frosting ska lägga påDet ska bli spännande att få smaka av den till kaffe ikväll. Frosting fick jag fixa till pga för mkt jordgubbepure så jag fick till lite mandelmjöl i den för att den ska stela till lite. Det smakar inte dumt trots allt.

🙂 //Ulrica

Svara
Bakaren 29 april, 2013 - 13:48

Så fort jag tog ut dem från ugnen och smakade så tyckte jag att de var gudomliga. Satte dem sedan i kylen för att bjuda på dagen efter och då var de tyvärr inte alls lika goda. De hade fått någon bismak. Både när de åts direkt från kylen och när de fått stå i rumstemperatur ett tag. Synd, för de var så otroligt goda när de var nybakade, men vill ju kunna ha något färdigt som jag bara kan ta upp ur frysen när det behövs.

Svara
Åse 29 april, 2013 - 15:36

Kan nog bero på vilken sötning du använt, stevia kan bli bitter efter ett tag.

Svara
Sophie 28 juni, 2012 - 20:08

Bakade dessa igår, blev jättegoda! Absolut bästa lowcarbvarianten av bakverk som jag testat! Fick bra respons även från de som inte är vana vid lowcarb 😉 Tack för ett super-recept!

Svara
Ikväll firar vi! | Rosakoriander 13 april, 2012 - 20:46

[…] dessa chokladmuffinsar för att fira ikväll efter middagen. Receptet är LCHF och jag hittade det här. Skillnaden är att jag lade smält choklad i min frosting istället för karamellfärg och så […]

Svara
meppalottan 1 april, 2012 - 13:14

Hej!
Tack för detta underbara recept! Det är klart de bästa lchf-kakor jag bakat, och jag har bakat en del. Dom är så saftiga och goda. Jag använde också Steviaströ från ICA.
Hm, ska kanske säga att jag inte har lagt på nån topping än, vet inte om jag vill det.. Muffinsen i sej är ju smaskig. Jag fick ut 15 stycken, men jag har kanske mindre formar.
Och tack för intressant blogg och goda recept. =O)

Svara
Alex 22 mars, 2012 - 21:14

Jag är nybörjare på bakfronten. Har lyckats riktigt bra med några LCHF-frallor i helgen och tänkte bjuda på lite trevliga bakelser till påsk. Dessa verkar perfekta!
En liten fråga dock: Blandar du ner jordgubbspurén i smeten eller slår du på den som lite fyllning?

Svara
Åse 23 mars, 2012 - 00:19

Hej! Den ska ner i smeten 🙂

Svara
Alex 23 mars, 2012 - 09:57

Lysande! Då ska det storbakas till påsk.
Ha en underbar helg!

Svara
Patricia 21 mars, 2012 - 21:03

Har precis bakat dessa, fast med blåbär och vaniljpulver. Såå otroligt goda blev de! Verkligen lika goda som vanliga muffins. Helt klart det godaste jag bakat sen jag började med LCHF, så tusen tack för receptet!

Svara
Åse 21 mars, 2012 - 21:14

Vad roligt att de smakade!! =))

Svara
Cupcakes och kalas 19 mars, 2012 - 10:23

[…] Noel och vi hade dels en stor köpt tårta, för det ville sonen ha och så hade jag gjort mina cupcakes!! Glädjande nog gillade både barn och vuxna dem och ingen verkade reflektera över att de var […]

Svara
Annica Ahlqvist 18 mars, 2012 - 20:50

Kan man ersätta kokosmjölet med något? Jag är allergisk mot det.

//Annica

Svara
Millan 17 mars, 2012 - 10:45

Jag har ingen flyttande Sockerersättning. Det jag har är, sukrin, sukrin melis och steviapulver. Hur gör jag då? Mvh Millan

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 12:26

sukrinmelis passar här!!

Svara
Mia 17 mars, 2012 - 09:38

Gud vad fina!!! Du är otroligt duktig och påhittig! Började också fundera på en frosting igår när du gjort muffins, och detta lät ju kanon, som jag hade tänkt mig, älskar nämligen cream cheese i frosting, gillar det syrliga! Nam nam 🙂 fortsätt med din underbara inspiration, man blir alltid så glad och inspirerad av att läsa här! Kram

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 10:20

Vad kul! Roligt att du gillar bloggen! =)) KRAM

Svara
CamillaP 17 mars, 2012 - 08:23

Nom nom….såg gudomligt goda ut….de ska provas! 🙂
Kramiz

Svara
Dina recept verkar ju bra 17 mars, 2012 - 08:00

Hej!
Jag har nyligen fått veta att jag har förhögt kolesterol halt och högt
blodtryck. men måste nu lägga om mina kost vanor trist,
och jag som alltid vill ha en kaka till kaffet, därför undrar jag
om det finns något annat som jag kan ha ´till kaffet
förstår att jag måste ta bort mjöl och socker nu.
Hälsningar
Britt

Svara
maine 17 mars, 2012 - 02:12

nammmm:)

Svara
Paula 16 mars, 2012 - 23:31

Jag har hittat många bra recept på din blogg men är mycket förvånad över att du använder hermesetas som innehåller, såvitt jag vet, konstgjorda sockerarter och tillsattsämnen… Det finns ju flera undersökningar som visar att dessa ökar risken för demens. Hur ställer du dig till detta?

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 08:04

Hej! Jag använder inte hermesetas, däremot har jag gjort förr så det kan ligga kvar i gamla recept. I dag använder jag mig uteslutande av sukrin och stevia.Hermesetas flytande innehåller cyklamat och sackarin. Klart att det var dumt att nämna hermesetas i inlägget för att ge en referens till vad flytande sockerersättning är, jag har tagit bort det nu.

Svara
Linn 16 mars, 2012 - 21:51

Hej Åse,
Din blogg är grym och mycket inspirerande. Jag har lagat många av dina fantastiska recept. Här är en länk till en artikel som jag tror att du tycker är intressant: http://www.kostdemokrati.se/scoop/2012/03/13/varldsberomd-hjartkirurg-talar-ut-om-vad-som-egentligen-orsakar-hjartsjukdom/

Svara
Malin 17 mars, 2012 - 11:07

Tack! Verkligen intressant artikel!!

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 14:44

Ja visst är det en bra artikel, läst den innan! Tack =))

Svara
Mia 16 mars, 2012 - 20:46

Vad fina! 🙂

Svara
Anita 16 mars, 2012 - 20:27

Ser jättegoda ut! Du har kommit i baktagen igen, mycket nytt och spännande att testa. 🙂

Svara
Linruz 16 mars, 2012 - 19:22

Mums…
Ser att du har silikonformar. Är du nöjd med dem? har du gjort äggmuffins i dem ngn gång?
Kram kram
Lina

Svara
Åse 17 mars, 2012 - 15:50

Jättenöjd!! De är toppen, spec till äggmuffins! =)) KRAM

Svara
Ewa Svensson 16 mars, 2012 - 18:54

vad duktig du är 🙂 Dessa måste jag test baka…….kan passa då jag snart fyller år . Ha en skön helg /Kram Ewa

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.