Jordärtskockssoppa med halstrade pilgrimsmusslor

av Åse
ARTIKELN INNEHÅLLER REKLAMLÄNKAR

Hej på er alla och happy freda’!

Hittils inte SÅ mycket som hänt som fått humöret på topp 😉
Det egnar och blåser ute och känns mer som höst än vinter! Och 7.30 var jag på gymmet för att börja med naprapaten och FY SÖREN vilket oskönt besök!
Jag har ju olika problem med min vänstra sida, helt galet att ALLT är där? Är det inte nacken så ’är det axeln eller hälen eller knäet och nu höften!
Och jag har visst issues med både piriformismuskeln, höftleden och TFL . Akupunktur i sätet var INBTE skönt och inte triggerpunktstryck utsida höft. Ska dit igen på tisdag och har fått med mig övning.
Jag ska lägga mig en stund på IR madrassen nu en stund, känner mig lite mörbultad efter besöket.
PS! Idag fram till måndag så är det kampanj på vibrationsplattornba! Min kod ger er ju alltid minst 20% men nu är de lite nersatta så superbra pris just nu!
Jag har själv införskaffat en MiniPlate till lägenheten, kontoret (lägenheten) och körde i förgår! Sååååå perfekt i size och en bra nybörjarplatta!
Smidig platta som inte tar för mycket plats. Enkel och har bra program!

  • 15 min motsvarar 30 min cirkelträning
  • Stärker muskler och leder
  • Ökar fettförbränningen
  • Minimal påfrestning

Kod: 56kilo ger er 599:- i rabatt på den redan nersatta MiniPlate!

Hörrni här kommer en lite festlig soppa som är SÅ god! Den här bjöd jag syrran och svågern på dagarna innan nyår.

Vintips HÄR

Bergh Grüner Veltliner Organic
Fruktig smak med inslag av päron, vitpeppar, nätmelon, örter och citrus. Serveras vid 8-10°C till rätter av fisk eller ljust kött eller till vegetariska rätter.

Här kommer receptet till er!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Jordärtsskockssoppa med halstrade pilgrimsmusslor


5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Inga betyg än, lämna gärna.

Ingredienser

500 g skalade och tärnade jordärtskockor
2 hackade schalottenlökar
2 dl torrt vitt vin
2 dl vatten
1/2 hönsbuljongtärning eller 1 msk konc. kycklingfond
3 dl grädde
2 dl mjölk
2 msk olivolja
salt

Chips:
2 skalade och tunt hyvlade jordärtskockor
olja till fritering

Till servering
½ dl kall fullfet mjölk
Garnering: Ärtskott och lite god olivolja

Pilgrimsmusslor:
8 pilgrimsmusslor utan muskel och romsäck
salt, peppar
smör
rapsolja


Instruktioner

Skala och hacka schalottenlöken. Skala och tärna jordärtskockorna.
Fräs lök och jordärtskockor i olivolja i en tjockbottnad kastrull. Vispa ner vin och koka upp. Låt sjuda i ca 5 minuter.
Tillsätt vatten, mjölk, grädde och buljongtärning / fond.
Koka upp och låt sjuda under lock till jordärtskockorna är mjuka.
Mixa soppan slät, gärna i en blender (akta dig så du inte bränner dig)
Smaka av med salt och peppar.
Skölj skockaskivorna i kallt vatten, låt torka på hushållspapper. Hetta upp olja i en stekpanna och fritera skivorna tills de fått fin färg. Var försiktig så oljan inte är för varm. Lägg över skivorna på en bit hushållspapper. Salta och ställ åt sidan.
Torka musslorna torra med hushållspapper. Salta och peppra. Hetta upp en panna med smör och rapsolja (50/50) och stek dem ca 45 sekunder per sida. Ös med matfettet under tiden.
Servering: Värm soppan och mixa ihop med den kalla mjölken så att det skummar. Lägg de halstrade pilgrimsmusslorna i botten av djupa tallrikar. Häll den skummiga soppan runtmuslorna. Ringla över lite olivolja och garnera med chipsen och ärtskott.

Annons för TrendRehab

STARTA 2025 STARKT!

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på vibbplattor & IR-mattor. Utöver ev nedsatt pris!

Fantastisk för viktminskning, värk och lymfan.
(läs mer om Vibrationsträning och IR mattor HÄR)

TrendRehab

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.