Ja hur går det?

av Åse

Jag får en hel del kommentarer av er där ni undrar hur det går med vikten nu som gravid och jag kan glädjande säga att det går bra så här när 61,3% är gjorda och jag är nöjd med hur balansen är (se nedan).
Jag tänker dagligen på vad jag äter men har utrymme för att äta lite xtra gott.

Däremot får jag hålla ett vakande öga nu när jag börjar närma mig tredje trimestern för det är då jag ökat i fettvikt de sista gångerna och blivit överviktig. Men då har jag inte ökat i vikt av ingenting utan helt plötsligt så har allt godis och alla kakor satt sig så det är de jag måste konsekvent utesluta förutom någon gång ibland om jag ska ha en sund viktökning under graviditeten. Som vanligt så är det inte mat som gör att jag går upp i vikt utan allt detta godis jag kan vräka i mig.

Jag har lagt till lite mer GI tänk nu också, och nu menar jag inte GI-metoden dvs att äta liiiiite kolhydrater, utan jag äter mer livsmedel med lågt GI – för att sänka sockerbehovet. Jag är ju och kommer alltid vara en sockergris, det kommer alltid vara min stora last i livet och jag försöker tämja det stora vilddjuret :0)

Jag har satt som mål, att efter graviditeten, vara målviktig igen till Jul, då har jag nästan 2 månader på mig efter förlossning att skaka av mig de förhoppningsvis få extrakilona som satt sig. Jag måste ha ett mål.
Det bör inte vara några problem med tanke på att jag alltid rasar vid amningen.

En del tycker att det är väl bara att släppa vikttänket nu som gravid och tro mig, jag är absolut inte nojjig. Hade jag varit det då hade jag vägt mig i tid och otid, jag vet inte ens vad jag väger och har inte vägt mig sedan inskrivningen (vikt tas nästa vecka hos BM, då kan jag återkomma)
För mig är inte vikten viktig utan hur jag hanterar situationen. För mig känns det oerhört onödigt att lägga på mig 15 kg (förutom de 10 som är direkt relaterade till bebisen) under graviditeten för att sedan behöva ta tag i det efteråt. Att man ökar i fettvikt under grav är normalt, även om man sköter sig eftersom kroppen lägger på sig fettdepåer som förberedelser till amning och det lägger jag gärna på mig men inte allt det andra extra som man gluffat till sig. Jag vill ha energi och bara bry mig om bebisen istället för att känna mig stor, otymplig och trött i kroppen av en massa övervikt. Erfarenheten säger mig att jag inte känner mig speciellt glad och energisk med 15-25 kilos övervikt.

Det var några av mina tankar kring detta =)

I går kväll åt jag en lite 3,5% turkisk yohurt med tinade blåbär/hallon, det är ett tips! Gott, friskt och ett gott alternativ till glass.

Sunt förnuft och balans mellan det sunda och osunda:

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

10 kommentarer

Jenjo 13 september, 2016 - 15:46

Ja du Åse… Till och med när man googlar ”xtragott inspiration” så hamnar man hos dig… 😉 hi hi hi 🙂

Svara
Åse 14 september, 2016 - 16:27

Gulledu!! ❤️

Svara
Jeanette 16 oktober, 2008 - 11:18

Jag kämpar med vikten för att komma ner i min ”normala” innan jag blir gravid igen!

Jag har denna gång bestämt mig för att inte släppa iväg den (blir min 4:e grav) och jag tänkte. Kan man inte äta viktväktar mat rakt av och lägga till t ex 10-15 points per dag?

Jag fick hypothyreos efter den här graviditeten så jag gick inte alls ner efteråt och nu är hon 1 år och mina 12 kg sitter kvar, dock har jag nu efter behandling, lyckats gå ner 2 kg på en vecka 🙂

Hoppas du hänger med hur jag menar och hur jag tänker!

Kram

Svara
Caroline 29 juni, 2008 - 01:36

Ojoj dom där geishorna såg inte lite farliga ut! 🙂 (Geisha är mitt absoluta favoritchoklad och även om jag inte VV:ar så aktivt mer så vet jag att en sån 100 grams kaka innehåller 13 points) (!!!!) Inte klokt ju!!
Kram

Svara
admin 19 juni, 2008 - 00:22

Isabeli: Tack för de orden, de värmer!
Att försöka vara sund under sin graviditet är ju bäst för både mamma och barn, men många verkar tro att bara för att man tänker på vad man äter så har man ätstörningar.

Svara
isabeli 19 juni, 2008 - 00:13

Jag tycker du tänker helt rätt!

Jag har ju också blivit överviktig under mina graviditeter.Efter första gången trodde jag att jag hade lärt mig något till andra gången… men jag fortsatte i samma stil. Enbart tur att det inte blev 24 kg till ;-). Skulle jag någon gång i framtiden bli gravid igen skulle jag ALDRIG vilja gå upp så mycket igen. Jag förstår absolut att du vill hålla koll på vad du stoppar i dig. Låter som du är sund och tar hand om dig på bästa sätt!

Kram!

Svara
jenny 18 juni, 2008 - 11:18

Det märks så väl på dig Åse att du har ett sunt tänkande! Det ÄR så lätt att passa på när man är gravid (vilket du lika väl som jag har erfarenhet av ;))Men det är skönt när man kan ”kontrollera odjuret”!!
Kram

Svara
Jenjo 18 juni, 2008 - 11:16

Man ska absolut inte BANTA när man är gravid. Men att tänka på vad man äter under graviditeten, det tycker jag är viktigt. På samma sätt som man inte bör röka och bör dricka anser jag att man kanske bör hålla in lite på godis osv oxå. Jag tror att barnet mår bäst när man äter bra mat.

Så med andra ord tycker jag att du hanterar situationen helt rätt. Hejja dig, Åse…

Svara
Carina i Tyskland 18 juni, 2008 - 10:40

Du är bäst! Det är sååå lätt att släppa vikttänket helt under graviditeten. Men din väg med sunt förnuft verkar perfekt och jag är övertygad om att du är smal-Åse till jul igen!
KRAM

Svara
Liz 18 juni, 2008 - 10:34

Jag förstår precis hur du menar, hur bekväm är man om man inte känner sig bekväm??..jag tycker du gör helt rätt!!

Visa moffar ju det de kan enbart för att de är gravida (inget illa menat till ngn, alla gör ju som de vill) ..men sen blir det ju jobbigare efter graviditeten också när alla kilon ska bort igen!!

Kramkraam

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.