Italiensk pastasallad med burrata och pestodressing

av Åse
Artikeln innehåller reklamlänkar

Hej och skön lördag på er!

Vilket väder det är här i HBG! Jag ska strax sätta airpodsen i öronen och lyssna på en ljudbok under en långrunda med trasselsuddarna 🐻‍❄️🐻‍❄️
I går hade jag en härlig LUS (Lunch utan Slut) med Marie <3
Jag gjorde lite fotojobb i lägenheten först och sedan kom Marie vid 13 med en god flaska Cremant. Halvdag när den är som bäst!
Hon satt på pallen och babblade medan jag svängde ihop min goda Burratasallad med melon, lufttorkad skinka och pestodressing. I går blandade jag även ner lite färgglad Lumacotti pasta och så hade jag hackad pistage och riven parmesan.
Blev så gott.

Köket är litet haha så det är lite småmeckigt att laga mat när man är van vid att bre ut sig men det går ju! Ska sätta igång och göra lite fler recept där, jag gillar verkligen ljuset!

Mitt gulliga lilla bord som fungerar både som skrivbord och som matbord.
Fyndade lite på både Åhléns och hemköp där jag hade mellan 20-40%, blir ju en del!
Underläggen gillade jag!  HÄR hittar ni dem.

Älskar de här champagneglasen! HÄR hittar ni dem till bra pris!
Har liknande fast de här är liksom mer runda – love them!

Muuuuums, det här är SÅ gott! Äter man inte pasta är det gott med enbart lite sallad som ruccola etc.

Serveringsfat Mist HÄR
Perfekt storlek!

Marie och jag var rörande överens, det ska vara måååååånga pigga små bubblor i ett bra bubbel!

Salladsbestick i mässing har jag plockat med mig hemifrån, de är såååå fina!  HÄR hittar ni dem.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Italiensk pastasallad med burrata och pestodressing


  • Författare: Åse
  • Portioner: 2

Ingredienser

Två portioner pasta, valfri sort
2 handfull ruccola
2 st burrata
8 skivor lufttorkad skinka
8 kulor av Cantaloupemelon
1/2 gurka, skalad, skivad och halverad
1/2 dl skalade pistagenötter, grovt hackade
2 dl basilikablad, grovt skurna
Riven parmesan

Pestodressing:

1/2 dl olivolja
1/2 dl vit balsamvinäger
2 msk grön pesto
1 tsk honung
salt, peppar


Instruktioner

Blanda ihop pestodressingen.
Koka pastan och låt rinna av, blanda med ruccola och blanda med pestodressingen (inte allt, spara till att dressa salladen)
Skala gurkan, skär i skivor och gröp ut kärnhusen. Gröp ut kulor från melonen med ett kulhjärn.
Fördela knyten med lufttorkad skinka i salladen, burratabitar, melonkulor, hackade pistagenötter och basilikablad.
Ringla pestodressing över och salta och peppra lite över.
Vid servering strö riven parmesan över.

Min kod 56KILO ger  20% rabatt på den här grymma vibbplattan. Utöver ev nedsatt pris!
Fantastisk för förbränning, värk och lymfan.
(läs mer om den HÄR)

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

1 kommentar

Söndagschecken - 56kilo.se - Recept, Inspiration och Livets Goda 24 mars, 2024 - 13:57

[…] gjorde Crispy Gnocchi med burrata, hemmagjord pesto, parma, ugnsbakade tomater. Lite som den HÄR fast jag parmesanfriterade gnocchin i Airfryerrn. Nästa gång ska jag inte förkoka gnocchin så […]

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.