Ischoklad

av Åse

Först och främst TACK för alla rara kommentarer angående nya layouten! Kul att ni gillar den även om det tar ett litet tag att känna sig hemma =)
Hur har ni det i julstöket? Tycker ni det är svårt att vara hälsosamma och ha en hälsosam kosthållning nu i juletid?
Jag äter mer eller mindre som vanligt, dvs undviker socker till största del.
I går däremot gjorde jag ischoklad på 70% choklad och det är helt OK att äta även om äter en lågkolhydratkost! Ja nu menar jag inte att äta hela burken men några få 😉

75 g smör eller ekologisk kokosolja
200 g 70% choklad

Smält smöret, rör ner chokladen och häll upp i ischokladformar.

Nu ska vi snart åka ner till Malmö för att fira jul med svärmor, Vi tänkte äta julbord på Sankt Markus Vinkällare.
Jag kommer hålla mig till protein och fettkällorna och undvika gottebordet 😉

Vad tror ni?? Tror ni vi blir mätta?? 😉

Sillbord
Smör, Bröd, Vört, Ägghalvor, 3 sorters sill, Stekt inlagd Sill, Romsill, Kräftsill, Bläckfisksallad, Räktårta, Rökt Lax, Gravad Lax, Varmrökt Lax Provencale, Kräftor, Rökt Ål, Skaldjurs- och Räksallad, Najadlax
Mellanbord
Fisksoppa, Fårfiol, Julskinka med 3 sorters Senap, Parmaskinka,
Manzo Fumé (lättrökt ox), Rödbetssallad, Lökkorv, Leverpastej, Leverkorv, Marinerad Oxfilé, Sweet chili Kyckling, Rökt Anka,
Rökt Kyckling, Capris, Pesto, Semitomater, Oliver,
Mimosasallad, Grönsallad, Tomat- och Mozzarellasallad
Varmrätter
Lammracks, Prinskorv, Köttbullar, Brunkål, Janssons Frestelse, Bergtunga Walewska, Fläskfilé med Shiitakesås, Potatisgratäng, Revben, Vegetarisk rätt
Desserter
Mandelmusslor med Grädde & Sylt, Ris á la Malta med Saftsås, Pepparkakor, Spettkaka, Nötter, Choklad, Godis, Saffransclementiner, Marängtårta eller Daimtårta, 3 sorters Paj med Vaniljsås, Cheesecake
Ostbuffé
Varierat utbud av delikata ostar med tillbehör

I onsdags blev jag intervjuad för Expressens Söndagsbilaga och på måndag kommer en fotograf hit, ämnet: Hur jag blivit fri från mitt sockersug.
Jätteroligt! Jag älskar att inspirera och berätta om hur jag blev fri från år av jojobantande!
Ingen aning när reportaget kommer ut men det blir väl nästa år någon gång 😉

Skön lördag på er!!

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

18 kommentarer

Lise-Lott 16 november, 2012 - 17:08

Hej!
Jag gör ischoklad av kokosfett och 70% choklad supergott!!

Svara
Nella 22 december, 2010 - 22:10

Long time no see!! 😉 Så nice du fått det här inne!! Har varit liiite off nu ett bra tag så jag har inte varit här…men nu e jag på G igen. Intressant med intervjun…

Har varit inne och tjyvat litta recept och kommer även att göra så framöver. 🙂 Behöver inspiration och variation och d e du så bra på! Får se hur d går över helgerna…så mkt som lockar men det skall nog gå bra! Just nu är det 17kg mindre av mig och det har gått ganska lätt faktiskt..det svåra blir nog att hålla vikten sen! Men, men…har ju nååågra kilon kvar innan jag ska oroa mig för det!! Passar på att önska dig och hela familjen din en riktigt GOD JUL och ett GOTT NYTT 2011!!!!!
Kramar, Nella

Svara
Pernilla A 21 december, 2010 - 21:34

Spännande och verkligen roligt att få uppskattning med ett repotage kring din kost. Det är du värd!!!!
Själv har jag en fajt med chokladkolan just nu och jag förlorar varje fajt. Men som sagt det är bara jag som kan styra. Och det finns ett stopp i mig oxå. Vågen får aldrig visa >61 får då går sparspaken in. Njuter av julen som innehåller så mkt gott och då tänker jag sill, ägg, all fisk och inte bara köttbullar och kolor. Sedan väntar långa härliga promenader hand i hand med maken och pulkaåkning i backarna med barnen. Så den där vågen lär nog inte tippa över denna julen heller.
Varma julkramar från mig till dig!!!!!

Svara
ulor 20 december, 2010 - 19:41

Hej Åse! När kommer sedan denna tidning ut?

Svara
Jenjo 20 december, 2010 - 07:11

Så kul att du blivit intervjuvad! Jag litar på att du säger till när vi ska ut och handla tidningen! 🙂
Kramis

Svara
Krickilina 19 december, 2010 - 19:25

Vad kul med Expressen! Du är en sann inspiration och en mycket fin nätvän så det är du verkligen värd!

Ang receptet på ischokladen så såg jag motsvarande med cocosa istf smör (+ högra kakaohalt i chokladen) har smör eller cocosa betydelse tror du?

Kram!

Svara
Åse 19 december, 2010 - 19:27

Tack vännen!

Betydelse för vad menar du?
Kram!

Svara
Krickilina 19 december, 2010 - 19:32

Jo alltså om det har betydelse för hur lchf-vänlig den är? Och betydelse för smaken också kanske. Om man inte gillar det ”isiga” i ischoklad så kanske det är bättre med smör. Jag gjorde enligt det andra receptet igår och de blev jättegoda, som ischoklad fast utan det söta. Ca 0,5g kolhydrater per bit.

Tänkte på en annan sak också; tyckte du att Ulrikas nya lchf-kokbok var bra?

kram!

Svara
Åse 19 december, 2010 - 19:36

Smör el cocosa är bara en smaksak.
Jag tycker det är godare med 70% choklad än kakao, det tryggar inte igång mig och det är väl det man får utgå från, vi har ju alla olika nivåer på vad som triggar en.
Ja jag gillar Ulrikas bok, den har en Lchf syn som stämmer överens med min.

Svara
Åsa 19 december, 2010 - 14:40

Nej vad gott med julbord på Sankt Markus =) mannen var där med jobbet i år .. dock fick inte respektive följa med *snyft*
Vad roligt med intervjun och att du fortsätter att få chansen att sprinda sin framgång =)

stor kram Åsa

Svara
Petra J 19 december, 2010 - 10:57

Åhh vilken fin sida!
Själv kämpar jag vidare med kosten, är så tydligt att det är bara on eller off som gäller… tyvärr..så svårt att fuska lite..
Håller jag mig bort från sockret så mår jag så mycket bättre!
Tack för härliga recept och inspiration! Skriv gärna en liten blänkare när tidningen kommer.
God Jul o gott nytt år
Kram Petra

Svara
Anita 19 december, 2010 - 01:01

Ska oxå göra lite ischoklad innan jul.
Jag tror inte ni behöver äta mer efter julbordet. 😀 Har inte ätit spettkaka på många år, men när jag var barn och vi firade jul hos morfar och mormor utanför Hässleholm hade vi det. Äter du det?
Ska bli spännande att läsa reportaget om dig i tidningen.

Svara
Åse 19 december, 2010 - 10:41

Näää det är måååånga år sedan jag åt det :)) är inte sååå förtjust i det faktiskt;)

Svara
Jacinta 18 december, 2010 - 20:15

Vad spännade med intervju! Ja du är sannerligen en förebild.

Svara
jenny 18 december, 2010 - 19:47

Jättesnygg ny sida som du har lagt upp!!
ja själv så går det sådär just nu… har käkat lchf ett tag men ju närmare jul jag kommer desto mer fuskar jag! Hade tänkt att julafton skulle vara den dag som jag skulle få äta lite annat men julen har visst redan börjat… 😉
Jaja, nya tag efter helgen!
Vilket julbord ni ska få avnjuta! Inte lär du gå hungrig därifrån inte!!
kramar

Svara
Mariah 18 december, 2010 - 19:16

Jag ligger däst som en degklump i soffan efter ett julbord med jobbet.
Köttbullar, fetaostpaj, skinka, valnötssallad, revbensspjäll… Sen var det mindre bra saker som saffranspannkaka, sylt, grädde, ischoklad, fikon, fruktsallad och så vidare. Har ris à la Malta från min kära mor i kylen som vi ska äta till kvällsmys. Himmelskt gott! Men ack så onyttigt.
Jag ser fram emot reportaget om dig 🙂 Det vore helt underbart om jag kunde lära känna mig själv på samma sätt som du gjort.
Du är verkligen en kvinna med karaktär Åse! Superwoman 😉

Ha en härlig 4:e advent nu!
Hoppas julbordet smakar.
Kram Mariah

Svara
jennyh 18 december, 2010 - 18:20

Jag har jätte svårt att hålla en bra kosthållning just nu 😕
Men jag kämpar vidare. Vad spännande att bli intervjuvad,,den bilagan blir det till att hålla ögonen öppna efter 😀

Svara
pinklady 18 december, 2010 - 17:33

Jag mår så bra av denna kosten, det är så skönt att slippa magontet och sötsuget. idag åt jag grillad kyckling stekt rödkål och pesto blandat med lite grädde keso aioli och herbamare örtsalt milde himmel så gott… vackert på tallriken vitt grönt och lila rött…

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.