Hummer på en tisdag!

17 april, 2013

Hej raringar! Vilket otroligt vackert väder det är här i Helsingborg idag! Åh nu vänder det hörni! Eller hur?
Det är så mycket som händer nu att jag blir helt vimmelkantig! Bara roliga och trevliga saker men man skulle velat klona sig själv!
I kväll är det invigning av Clarion Grand Hotels Kitchen & Table här i Helsingborg med självaste Marcus Samuelsson. Jag ska få VIP:a med andra lokala bloggare nämligen Emma (Att vara någons fru), Jannice (Simplicity) och Anna-Malin (Helt Enkelt)
Det ska bli riktigt trevligt att ta på sig feststassen och äta gott och bli underhållen! Dock får det inte bli för sent för i morgon bitti går flyget till Stockholm för en dejt med Victoria och R Sportswear invigning av deras nya kontor!
På söndag sedan blir det eventuellt Bloggforum i GBG där matbloggare, inredningsbloggare och modebloggare är samlade med kreativitet som tema. Men eftersom jag åker utomlands nästa onsdag (Mallorca i fem dagar) så blir det ibland lite mycket. Som tur är så har jag en man som är grym och som stöttar, peppar och tar jobbet hemma och sen inte glömma, min mamma som alltid ställer upp.
Att äta hummer en tisdag (höll på att skriva onsdag för jag är dagvill just nu)
Jag är verkligen för detta med vardagslyx, man vet aldrig vad som händer nästa dag så för mig är varje dag en fest. Men äta hummer en tisdag brukar inte tillhöra vanligheterna här hemma, men jag hade faktiskt två i frysen som jag köpte till nyår när det var bra pris och som jag lät tina i kylskåp och sedan gratinerade med vitlök, smör, persilja, parmesan och citron. SÅ GOTT! Till det gjorde jag en citronaioli med hemskt mycket vitlök heheh
Eftersom jag ska iväg idag blir det inte veckans vinprovning idag utan den tog vi igår i stället!


Vinet som provades var ett prosecco som heter Mionetto Valdobbiadene Prosecco Superiore. Eftersom vinet skulle passa extra bra till hummer så var det bara att ta fram de små rödingarna ur frysen 😉
Otroligt snygg flaska tycker jag! Elegant.
Jag gillar egentligen lite stramare mousserande viner, inte för fruktiga men detta passade verkligen bra till skaldjur! Lättdrucket minst sagt!
Smaken är frisk och fruktig och mycket komplex med inslag av citrus, päron och vit persika.
Vinet kostar 99:- och kan enkelt beställas till ditt systembolag via länken nedan.
IMG_2472

IMG_2477

Vintipset sker tillsammans med Vinguiden, omdömet är mitt personliga.
Vinet kan beställas här
Här kommer receptet på den vitlöksgratinerade hummern! MUMS!
2 personer (som huvudrätt)
2 humrar
80 gram mjukt smör
1 bit parmesan (ca 80 gram)
3 vitlöksklyftor
Några stjälkar färsk persilja

saften och skalet av 1/2 citron
1 sats citronaioli:
2 dl rapsolja 8ej kallpressad)
1 helt ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
salt, vitpeppar
Gör aiolin först: Lägg ingredienserna i en hög bringare, sätt ner stavmixern i botten och kör tills du fått en majonnäs! Smaka av med salt och peppar.
Dela hummern (bara googla upp ett youtube klipp om du inte vet hur man gör) ta bort mage och bajssträng. (Min hummer var fryst och fick tina 1 dygn i kylskåp)

Blanda smöret, pressad vitlök, ost, citron och vitlök och fördela ovanpå varje hummer. Här kan man göra olika, en del tar ut hummerköttet och blandar med fyllningen men jag gillar när hummerköttet är helt.
Gratinera i ugn på 250 grader tills gratineringen fått färg!
IMG_2465

IMG_2466

IMG_2468

IMG_2471

KRAM på er! Hoppas ni får en fab lillördag! Är ni nyfikna på kvällen så finns jag ju som @56kilo på instagram.

23 kommentarer
0

23 kommentarer

Sara och Busungarna 18 april, 2013 - 14:34

Men hjälp vad gott! Älskar gratinerad hummer! Mmmmmm!!

Svara
Fru Sederblad 18 april, 2013 - 07:09

Vilket kväll vi hade i Helsingborg! Jag säger bara det, vilken kväll ;-)!

Svara
Åse 18 april, 2013 - 09:06

Haha ja vilken kväll!!! Tack för det! Kram!

Svara
1 2

Tack för att du ger feedback!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.