Hej raringar! Vilket otroligt vackert väder det är här i Helsingborg idag! Åh nu vänder det hörni! Eller hur?
Det är så mycket som händer nu att jag blir helt vimmelkantig! Bara roliga och trevliga saker men man skulle velat klona sig själv!
I kväll är det invigning av Clarion Grand Hotels Kitchen & Table här i Helsingborg med självaste Marcus Samuelsson. Jag ska få VIP:a med andra lokala bloggare nämligen Emma (Att vara någons fru), Jannice (Simplicity) och Anna-Malin (Helt Enkelt)
Det ska bli riktigt trevligt att ta på sig feststassen och äta gott och bli underhållen! Dock får det inte bli för sent för i morgon bitti går flyget till Stockholm för en dejt med Victoria och R Sportswear invigning av deras nya kontor!
På söndag sedan blir det eventuellt Bloggforum i GBG där matbloggare, inredningsbloggare och modebloggare är samlade med kreativitet som tema. Men eftersom jag åker utomlands nästa onsdag (Mallorca i fem dagar) så blir det ibland lite mycket. Som tur är så har jag en man som är grym och som stöttar, peppar och tar jobbet hemma och sen inte glömma, min mamma som alltid ställer upp.
Att äta hummer en tisdag (höll på att skriva onsdag för jag är dagvill just nu)
Jag är verkligen för detta med vardagslyx, man vet aldrig vad som händer nästa dag så för mig är varje dag en fest. Men äta hummer en tisdag brukar inte tillhöra vanligheterna här hemma, men jag hade faktiskt två i frysen som jag köpte till nyår när det var bra pris och som jag lät tina i kylskåp och sedan gratinerade med vitlök, smör, persilja, parmesan och citron. SÅ GOTT! Till det gjorde jag en citronaioli med hemskt mycket vitlök heheh
Eftersom jag ska iväg idag blir det inte veckans vinprovning idag utan den tog vi igår i stället!
Vinet som provades var ett prosecco som heter Mionetto Valdobbiadene Prosecco Superiore. Eftersom vinet skulle passa extra bra till hummer så var det bara att ta fram de små rödingarna ur frysen 😉
Otroligt snygg flaska tycker jag! Elegant.
Jag gillar egentligen lite stramare mousserande viner, inte för fruktiga men detta passade verkligen bra till skaldjur! Lättdrucket minst sagt!
Smaken är frisk och fruktig och mycket komplex med inslag av citrus, päron och vit persika.
Vinet kostar 99:- och kan enkelt beställas till ditt systembolag via länken nedan.
Vintipset sker tillsammans med Vinguiden, omdömet är mitt personliga.
Vinet kan beställas här
Här kommer receptet på den vitlöksgratinerade hummern! MUMS!
2 personer (som huvudrätt)
2 humrar
80 gram mjukt smör
1 bit parmesan (ca 80 gram)
3 vitlöksklyftor
Några stjälkar färsk persilja
saften och skalet av 1/2 citron
1 sats citronaioli:
2 dl rapsolja 8ej kallpressad)
1 helt ägg
1 pressad vitlöksklyfta
1 msk citronjuice
salt, vitpeppar
Gör aiolin först: Lägg ingredienserna i en hög bringare, sätt ner stavmixern i botten och kör tills du fått en majonnäs! Smaka av med salt och peppar.
Dela hummern (bara googla upp ett youtube klipp om du inte vet hur man gör) ta bort mage och bajssträng. (Min hummer var fryst och fick tina 1 dygn i kylskåp)
Blanda smöret, pressad vitlök, ost, citron och vitlök och fördela ovanpå varje hummer. Här kan man göra olika, en del tar ut hummerköttet och blandar med fyllningen men jag gillar när hummerköttet är helt.
Gratinera i ugn på 250 grader tills gratineringen fått färg!
KRAM på er! Hoppas ni får en fab lillördag! Är ni nyfikna på kvällen så finns jag ju som @56kilo på instagram.
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
23 kommentarer
Men hjälp vad gott! Älskar gratinerad hummer! Mmmmmm!!
Vilket kväll vi hade i Helsingborg! Jag säger bara det, vilken kväll ;-)!
Haha ja vilken kväll!!! Tack för det! Kram!
Varför tar man inte bort klistermärket från ittala-glasen?! Den insatte ser ju vad det är för märke ändå:/ hallå liksom klistermärken …
För att det inte är viktigt? Mina klistermärken åker oftast bort första gången i disken, vissa glas sitter de hårdare på. Inte ett dugg viktigt att ta bort ELLER att ha kvar tycker jag.
jag har klistrat fast dem med superlim så de aldrig ska lossna – då är ju hela glaset förstört och man får kasta dem!!!
😉
Åh vilka härliga bilder du bjuder på!
Sagolikt
Yummie
Kramen
Så smarrigt det låter med hummer!
Hoppas att det blir en supertrevlig kväll på invigningen! Ska bli spännande att höra om restaurangen sedan.
Kram, kram!
Tack vännen! Kram kram!
Mums! Men vad heter dina fina Ittalaglas?! Har googlat, men hittar inte dem. Så snygga! Kramis
De heter Essence 🙂
PS. Varför får rapsoljan inte vara kallpressad?
Den får men är inte gott
Gud vad gott det låter, ska prövas omgående! Jag var på jakt efter ett hummerrecept inför helgen, så detta kom verkligen precis i rättan tid. Aiolin låter också fantastisk. Tack för att du delar med dig!
Hoppas det smakar!!
Härligt med lite vardagslyx, det behövs ibland. Här äter vi hummer på längden och tvären allt som oftast, sambon brukar nämligen fiska hummer på hösten och då fryser vi in ett gäng som avnjuts då och då under året. Gott, gott! 😉
Vilken lyx!!!! Njuuut!!
Låter härligt, med lite lyx i vardagen! Läste om allt gott med lakrits som du fått. Gillar Anton bergs choklad med lakrits. Har köpt lakritspulver, har du idéer vad man kan använda det till förutom pannacotta, kakor och liknande? Ha en bra dag!
Chokladmousse med lakritspulver är nog en höjdare och jag tänkte göra det ikväll själv!
Ser underbart ut! Vilken rapsolja brukar du använda när du lagar mat? Jag tycker dom är så otroligt olika, vissa har en bismak som jag inte alls gillar.
Håller med! Jag tycker att Zetas rapsolja är bäst!!
Hej fina du!
Det är ju vardagen som är livet, så visst är det viktigt att ta vara på den. Farligt att endast leva för helgerna och som du säger, man vet aldrig vad som händer!
Jag är urdålig på att dela hummer och har en kvar i frysen sen nyår så kanske youtube kan hjälpa mig till nästa gång 🙂
Frågade Vickan om hon hade plats i resväskan till Mallis men hon inte det tyvärr:)Kanske du har? haha, jag kan göra mig extra liten….Jag älskar Mallis!
Kramen ♥
Jag har kanske plats! Kan du bli väldigt liten?? ;)) kraaaaaam