Hemmagym och Raps i stora lass

av Åse

Heeeeeej mina fina läsare!
Vaknade som nerklubbad kl 7 och hade lätt kunnat sova några timmar till. 8-åringen vaknade vid 1.30 tiden och var ledsen och kunde inte somna om.
När jag väl fått henne att sova ja då var ju jag klarvaken! I med hörlurarna och satte på Storytel (Tack för tipset om Simona Ahrnstedt!!) och deras sömn-timer är ju grym! tar aldrig ens 10 minuter innan jag somnar, så slipper hela boken rulla i öronen under natten 😉
I går hade jag PT tid med Therese men jag hade fått för mig att det var kl 12 när det var 10.30! Ghaaaaaaa!
Men det var bara till att dra fram lite träningsgrejer, sätta på TV:n och dra av ett pass på 30 min – i dag har jag skön träningsvärk i hela kroppen.
Blir ett pass på gymmet nu 11.30 för vi bokade om tiden, skönt! bara 1 pass kvar sen då! Jag har insett att 3 pass i veckan är det jag hinner med och som fungerar bra!
Jag ska dock försöka komma ut lite mer på promenader, trevligare nu när det nalkas sommar ?
Att införskaffa träningsredskap hemma är en sådan bra investering! Jag älskar att komma till gymmet för det ger mig inspiration men jag kan lika gärna köra lika effektivt hemma.
Hantlar, Step-Up bräda, kettle + stor boll kommer man riktigt långt med!
20052015-2015-05-20 12.39.48
I går blev det:
1. Crossing lunges med hantlar (utfall bak med korsade ben)
2. Benböj alternerande hantellyft sida + framåt
3. Step Up + Press hantlar
4. Rodd + kickbak hantlar
5. Tricepspress stående
6. Bicepscurl till axelpress
7. Mage Fällkniven alternerande ben
8. Mage Russian Twist
Efter det kom en fotograf från Aftonbladet hit och tog lite bilder inför ett inslag i tidningen på måndag om periodisk fasta som ju jag levt efter i 3 år.
Vi åkte ut till Väla By och vilka underbara rapsfält! Jag blev varm i hela kroppen där jag stod bland rapsdoften och solen som värmde ansiktet ?
20052015-2015-05-20 15.55.49
20052015-2015-05-20 15.56.25
Hej på er! Jag kommer in sedan igen och tänkte ge er lite Mello-gott!
KRAM

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

11 kommentarer

Louise 21 maj, 2015 - 17:05

Hej
Håller på att få till ett hemma gym behöver inspiration på olika bra träningsprogam att följ för att få lite pepp och inspiration har du några bra som du följer?tack för många bra tips och råd
Louise

Svara
Therése 21 maj, 2015 - 13:45

Kul att du gillade Simona Ahrnstedt böckerna 🙂
Rapsfälten får mig så att längta hem till Skåne… Rapsfält och Öresund, det är det som triggar min hemlängtan mest (trots att jag trivs så bra där jag är).

Svara
Matilda 21 maj, 2015 - 13:14

Hej Åse,
Har läst igenom din blogg nu och tycker den är fantastisk.
Mitt nya liv började i dag och nu ska jag tappa 10-15kg men slutmålet är att bli piggare och må bättre.
Jag undrar om du har något inlägg eller tips på basvaror som du alltid har hemma? Måste till Maxi i dag och köpa ett helt nytt skafferi! 🙂
/Matilda

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 14:20

Hej! Lycka till! Nej tror inte jag har en lista dessvärre! Men rensa ut allt halvfabrikat och satsa på rena livsmedel som kött, fågel, fisk, ägg, kokosolja, fullfet mejeri, mandelmjöl, kokosmjöl, nötter, fröer etc 🙂

Svara
Paula 21 maj, 2015 - 12:47

Tackar dig verkligen för en väldigt inspirerande sida. Kollar nästan varje dag, och har även läst det mesta du har skrivit om periodisk fasta. Gillar verkligen att du skriver så utlämnande om ditt liv med familjen mm…! Har fått massor att tänka på och hjälp, hur jag får bort övervikten ( har din första bok också som hjälp), för jag har liknande ”matlust” som du, att kan lätt bli jätte hungrig om jag äter ”fel” mat. Har börjat nu med 16:8, för det passar mig bättre än 5:2. Jag blev jätte hungrig mellandagarna, så tydligen är det bättre fasta varje morgon och äta sen vanligt, men med måtta när man väl äter, och inte räkna kalorier. Har också ökat promenerandet plus lite lunkande ( kan inte säga att det kan kallas ännu joggande) plus hemma övningar. Ha det så bra ! Kram/Paula

Svara
Erica - Stugan på fjället 21 maj, 2015 - 12:01

Vilka kontraster i detta avlånga land! Rapsfält och sol ser närmast ut som Frankrike för mig, ha ha. Vi har fortfarande en snöhög kvar på gården…

Svara
Vanja 21 maj, 2015 - 10:40

Ögonbrynen blev verkligen bra!

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 10:59

Tack Vanja!

Svara
al68 21 maj, 2015 - 10:24

Åhh, jag hade med gärna legat kvar i sängen idag, har nog bara sovit 4-5 timmar i natt, alldeles för lite. Slutar om två timmar då skall jag ut till mammsen på lunch, grönkål och skinka (min favvorätt). Skall med införskaffa lite mer träningsredskap hem, då det är smidigt att träna hemma ibland. Jag är på gymmet tre dagar i veckan + PW och löpning hemma. Ha en fin dag, kram kram

Svara
Annika Rönning 21 maj, 2015 - 08:24

Härliga bilder,Åse! ?

Svara
Åse 21 maj, 2015 - 11:00

TACK! =)

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.