Helstekt lammstek med gräddkokt rotsellerimos

1 september, 2018

Hej på er!

Nu är vi på väg till Kungsbacka för att fira Alixtra som fyller 1 år som butik och jag är där för att signera böcker om någon vill köpa 😂🙏🏻

I går kom mina böcker! Ni kommer kunna köpa dem signerade av mig nästa vecka någon gång.

Till middag blev det helstekt lammstek med min goda to-die-for sås och så gräddkokt rotselleri – alltså såååå gott!

Så klart kan ni ha moset och såsen till annat kött om ni inte vill/gillar lamm!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Helstekt lammstek med gräddkokt rotsellerimos


  • Författare: Åse
  • Portioner: 4

Ingredienser

1 lammstek á 800 g i nät
1 vitlök solo
2 kvistar timjan
1 kvist rosmarin
smör att steka i
salt, peppar

Sås:

4 dl grädde
3 msk koncentrerad kycklingfond
23 tsk torkad rosmarin
6 hackade soltorkade tomater
Skal och saft av 1 citron
1/2 dl hackad persilja
2 dl riven parmesan

Rotsellerimos:

1 rotselleri
4 dl grädde
1 dl vatten
salt, peppar


Instruktioner

Sätt ugnen på 125°C.
Lätt en smörklick i panna tillsammans med pressad vitlök, timjan, rosmarin och krydda med salt & peppar.
Lägg över på plåt och stick en digital ugnstermometer mitt i steken och sätt den i mitten av ugnen.
Stek tills din termometer visar 60-65 grader (mer rosa vid 60 gr), ca 60–80 minuter
Låt vila minst 20 minuter  i folie. Skär sedan i tunna skivor.

Såsen:
Koka upp grädde, soltorkade tomater, riv citronskalet men spara det. Pressa i citronsaften. Krydda med salt, peppar, rosmarin och buljong. Låt småputtra i ca 7-8 minuter. Ta bort från plattan. Rör ner hackad persilja, citronskal och riven parmesan.

Rotsellerimos:
Skala rotsellerin och skär i mindre bitar.
Koka upp med grädde, se till så att grädden täcker rotsellerin. Koka rotsellerin mjuk och tills vätskan halverats. Häll av grädden i en skål. Mixa mosen med stavmixer och späd med grädden till önskad konsistens. Salta och peppra.

FÖLJ GÄRNA

Följ gärna 56kilo på FB för dagliga recepttips HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Ni kan även prenumerera på nya inlägg HÄR

 

TIPSET V. 38

25% på dyraste varan + 10% på resterande KLICKA HÄR
30% på höstfavoriter KLICKA HÄR
30% på jackor & kappor KLICKA HÄR
50% på tallrikar KLICKA HÄR

2 kommentarer

Mallansvardag 1 september, 2018 - 12:56

Tack för alla supergoda recept du delar till oss varje dag, har suttit här och läst ifatt de senare dagarnas inlägg och sparat recept i min receptbok så telefonen glöder 😄
Ha en underbar lördag!
Kram Malin

Svara
Åse 2 september, 2018 - 10:31

Härligt Malin! 🌟 Njut av lördagen du också! 🌸

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Betygsätt receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.