Hawaiikassler

av Åse

Hej hej och happy freda’!

Vad händer hos er idag? Här blir det lugnt och skönt för min del. Daniel ska på handboll så det blir jag och TV Soffan.
Alice ska på högstadiefest i stan så jag får nog vara chaffis. Vill inte att hon ska ta bussen hem mitt i natten.

Här ska ni få en klassiker! MUMS!

Bilderna vinner nog inga fotopriser direkt haha men men!

Detta går jättesnabbt att sätta ihop och går att förberedas och sedan bara sättas in i ugnen.

Gott till ris eller blomkålsris.

Här kommer receptet!

Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hawaiikassler


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

ca 1 kg benfri kassler
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 msk gul curry
Smör att steka i
2 burkar ananas (i bitar) a 227g
12 msk smör att steka i
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
12 tsk sambal oelek
salt, peppar
1 dl jordnötter
2 dl riven ost
1 dl hackad bladpersilja


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Strimla kasslern och lägg i ugnsform.
Blanda ner ananasbitar. Det går även bra att använda hela skivor kassler och ananasringar.
Skär paprikan i mindre bitar och strö över.
Finhacka vitlök och lök och fräs i smör med curry.
Rör ner creme fraiche, grädde, chilisås, sambal oelek. Smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över kasslern, strö riven ost över och toppa med jordnötter.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och ta ut den när osten smällt och gratängen fått fin färg.
Garnera med lite hackad bladpersilja.

 

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

5 kommentarer

Fyrtiopluslivet 11 februari, 2024 - 13:39

Du har så många bra recept som jag följt genom åren 😊

Svara
Ewa 10 februari, 2024 - 11:15

Hej Åse
Tack ännu en gång för bra blogg har följt dig i många år superbra recept och roligt och se ditt nya kontor.
Om du vill kan du inte skriva förslag på frukost,lunch och middag som du ätit i Januari.
Ha en trevlig Lördag🥂🍾💖

Svara
Eva Hedblom 10 februari, 2024 - 08:47

Jättegott och så lätt att göra.
Tack.

Svara
Marie 9 februari, 2024 - 20:34

Ser riktigt gott ut, det måste jag laga. Haft en skön ledig dag började dagen med massage, sen slappat och lagat god mat och druckit ett gott vin till det. Nu väntar jobbhelg. Ha det bäst!🤗

Svara
Ewa 9 februari, 2024 - 19:30

Hej Åse
Vad fint ditt nya kontor är
Om du vill kan du inte skriva vad du äter på en dag blir så inspirerad av dig
Ha en trevlig helg
Kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Betyggsätt Receptet 5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.