Skriv ut
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon

Hawaiikassler


  • Författare: Åse
  • Portioner: 6

Ingredienser

ca 1 kg benfri kassler
1 röd paprika
2 vitlöksklyftor
1 liten gul lök
2 msk gul curry
Smör att steka i
2 burkar ananas (i bitar) a 227g
12 msk smör att steka i
2 dl grädde
3 dl creme fraiche
1/2 dl chilisås
12 tsk sambal oelek
salt, peppar
1 dl jordnötter
2 dl riven ost
1 dl hackad bladpersilja


Instruktioner

Sätt ugnen på 225 gr.
Strimla kasslern och lägg i ugnsform.
Blanda ner ananasbitar. Det går även bra att använda hela skivor kassler och ananasringar.
Skär paprikan i mindre bitar och strö över.
Finhacka vitlök och lök och fräs i smör med curry.
Rör ner creme fraiche, grädde, chilisås, sambal oelek. Smaka av med salt & peppar.
Häll såsen över kasslern, strö riven ost över och toppa med jordnötter.
Sätt in i ugnen i ca 20 minuter och ta ut den när osten smällt och gratängen fått fin färg.
Garnera med lite hackad bladpersilja.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!