Handbroms!

av Åse
33 kommentarer

Nu har jag varit och kvällshoppat på Maxi, så skönt att strosa omkring själv när de små lagt sig. Jag gourmetshoppade mest, Brie, gorgonzola, Port Salut, Cantadou, skinka, oliver och ingredienser till Coleslaw som vi ska ha till korven till lunch imorrn 🙂 Till kvällen blir det en stor smarrig fetaostsallad!

För övrigt tänker jag nu göra något som inte alls faller sig naturligt för mig, dvs släppa kontrollen!
Jag tar m.a.o en liten vågpaus, både officiellt men framförallt för mig själv. Jag är så fokuserad på att hinna gå ner x antal kg innan Mallorca att jag bara blir stressad och tycker att det är trist att viktminska nu för att jag bara fokuserar på de kilona jag har kvar och inte på alla dem jag faktiskt gått ner! Så nu drar jag i handbromsen!! Jag tänker fokusera på att fortsätta leva som jag gjort på sistone och må bra! Jag kan inte annat än göra mitt bästa =)
Jag vet inte när jag väger mig nästa gång, antagligen när jag känner att det hänt något i kroppen och jag är allt för nyfiken – då uppdaterar jag vikten här!
Men jag fortsätter ju givetvis att uppdatera här som vanligt förutom veckovägningen då nu ett tag!

Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥︎

Du kanske också gillar

33 kommentarer

bibi 23 maj, 2009 - 12:55

Hej!
Tack för en mycket inspirerande viktblogg.Du är jätteduktig.
Jag har blivit så peppad av dig att jag ska gå över till Lc och sluta med vv( som inte gett något resultat, har ca 5 kilo som ska bort).Men jag har några frågor.
Äter du 20 kolhydrater/ dag?
Hur mycket fett äter du /dag? Har du någon begräsning där?
Är det mindre kolhydrater i ”feta” produkter?
Frukt?
Känns lite krångligt men man lär sig kanske snart vad allt innehåller och därmed räddar sommarens grillmiddagar.

Svara
mammaliv 22 maj, 2009 - 19:54

Helt rätt, speciellt när man börjar närma sig mål så blir det väldigt frustrerande när det kanske inte går lika snabbt som man är van vid, man blir för fokuserad vid vad vågen visar istället för att gå på känslan! Ibland kan man ju verkligen känna att det hänt saker men ändå visar inte vågen riktigt det man vill.
Det verkar ju ändå gå riktigt bra för dig och jag är övertygad om att det kommer gå jätte bra även om du inte väger dig lika regelbundet. Bara fortsätter som du gjort hittills! Du verkar ju verkligen ha hittat din grej! 🙂

Svara
Pusen 22 maj, 2009 - 11:44

Vågen är ett stressande redskap… förstår hur du känner dig. Du ska njuta och må bra det är det viktigaste.

Svara
Teres 22 maj, 2009 - 09:48

Njut av dej själv du är så fin ÅSe

Kram Teres

Svara
MariaD 22 maj, 2009 - 01:07

Låter vettigt att ta det lugnt med vågen ett tag! Och med tanke på vad du skriver i inlägget ovan, så kanske du har mer muskler nu än vad du brukar ha då du ”hård bantat” ett tag? Och muskler väger väl mer än fett? Så med mer muskler kanske du rent av måste acceptera att din målvikt är något högre än vad den varit tidigare. Kanske inte så kul då din ideal vikt alltid varit 56 kg tidigare, men så är livet ibland;)) Sen tycker jag att man ändras. Jag vägde 52 kg, till mina 162 cm då mina äldsta var små. Trots att jag fött 2 barn så var jag ju ung ;)) 22-24 år tanken på att väga 52 kg nu,finns inte. Inte för att det skulle vara omöjligt att gå ner så mycket, jag ser ju på dig hur bra du lyckas- Du är verkligen en insperationskälla =)) så det skulle gå (bara man ger sig den på det) men jag tror inte jag skulle se riktigt klok ut. Det skulle bara vara skinn o ben o det är inte snyggt ;))

Svara
Åse 22 maj, 2009 - 06:41

Nej precis kroppen förändras ju! Dessutom ju äldre man blir ju mer osmickrande blir det att vara föööör smal.
Jag vägde runt 53 ofta när jag viktväktat första omgången, då var jag 25, men att väga 10 kg mindre än vad jag väger nu verkar ju vanvettigt!! Tror allt säkert att kroppen förändrats och trivs bättre vid att väga mer än för 10 år sedan.
Sedan tror jag iofs att mitt ”flubb” runt magen nog är en 5-6 kg 😉

Svara
Ida.o 21 maj, 2009 - 21:47

Bra och kul att du fortsätter uppdatera med annat 🙂 låter sunt att inte fokusera på vågen 😀

Svara
Ingela 21 maj, 2009 - 12:27

Jag tycker du gör helt rätt; en viktminskning är ju en del av ett livsstilsval och det skall trots allt vara positivt. Du har ju hittat ett sätt som fungerar väl för dig och där du känner att du kan fortsätta så även sedan du är målviktigt, och det är ju det som är huvudsyftet. Det är ju egentligen inte siffrorna på vågen som styr utan hur du mår, vilka kläder du kan ha och hur du trivs med ditt liv.

Du har ju gjort en fantastiskt viktnedgång och är i alla avseenden normalviktig, om än en bit ifån din egen målvikt, och det finns ingen anledning varför du inte skall släppa kontrollen lite – du kommer ju gå ner i vikt ändå! – och njuta av att ha funnit en modell som passar dig så oerhört bra.

Lycka till med din fortsatta viktresa, och ser fram emot fler smaskiga recept och inte minst all inspiration och entusiasm du sprider!

Svara
Malin 21 maj, 2009 - 11:42

Låter som en sund idé! Och det är fantastiskt vad du redan åstadkommit!! Har följt dina andra viktresor. Och förra året viktväktade jag samtidigt som dig. Och man var så medveten om varje kilo ner. Men i år när jag gått in här har jag knappt hängt med. Du har ju fullkomligt rasat i vikt. Förstår att det är härligt men jag blir glad över att du ska ”pausa” vågen och så. För man måste följa med mentalt också!! Lycka till!

Svara
Sara81 21 maj, 2009 - 11:34

Lycka till! 🙂

Svara
Cia 21 maj, 2009 - 10:52

Vågpaus låter bra tycker jag, hoppas du fortsätter blogga dock! Den är ju sååå bra! kram

Svara
Aika 21 maj, 2009 - 10:44

Jag ska ge vågen ännu en chans att visa sej vara snäll på tis, annars tar jag oxå en liten vågpaus. Huvudsaken (igen) är ju att man mår bra och där tänker vi såå lika gummis! Ingen bild på din nya bikini? E skitnyfiken jue! Pöss pöss

Svara
Li_Karin 21 maj, 2009 - 10:42

Tror att det är en bra idé :-). Man blir lätt så fixerad av den där vågen. Tycker själv att det är stressande om det gått bra en vecka för då går man runt och hoppas på samma resultat veckan efter också. Blir så himla besviken om man inte ”lyckas” leva upp till resultatet veckan innan. Trist att det blir så istället för att glädjas för att man faktiskt går ner i vikt.

Klokt av dig att ta en vågpaus och du… Du ser smal ut redan nu så gläds över hur långt du har kommit!

Svara
Trollis 21 maj, 2009 - 10:07

Klokt beslut. Tycker du har varit så himla duktig. Man blir glad och uppåt av att läsa här!

Svara
Jen 21 maj, 2009 - 08:45

Me like planen=)!!
Jättefin var du i jeansen du visade!
Kram

Svara
Di 21 maj, 2009 - 08:42

Hallå kloka du!!!
Jag måste säga att jag tror du har tagit ett riktigt sunt beslut med att dra i handbromsen lite nu, och då tänker jag faktiskt främst på det här med vågen. Att väga sig varje dag är nog farligare än vad många tror och jag brukar inte nämna det för de som gör det, men eftersom jag tyvärr har haft jobbiga ätstörningar då jag var i tonåren och hade en jäkla kamp dagligen mot vågen så vet jag hur förödande det kan bli. Det var siffrorna på den som jag varje dag styrdes av och i slutändan när min mamma fattade galoppen skickade hon vågen i soporna. Sjuk som jag var gick jag och köpte en våg i smyg som jag gömde omsorgsfullt hemma !?!!!

Efter en viss tids sjukdom fick jag dock hjälp av att ta mig ur min situation men jag är än i dag ”rädd” för vågens påverkan över mig så jag är ordentligt försiktig med att springa och väga mig varje dag för jag vet vilken makt vågen kan få över en liv, så du har verkligen gjort ett klokt val Åse!!

Jag håller ju med om att du gott och väl kan njuta och fokusera över den fina viktnedgång du haft och låt de sista kilona få ta sin tid om det är så, du har ju gjort en fantastiskt viktresa redan och du ser verkligen så fräsch och välmående ut – ta dig allt lite frihet och släpp på kontrollen!! Vem vet vad det kan göra, om ett tag kanske du hittat ny inspiration och tar de sista kilona i en rasande fart..eller oxå förblir de kvar som en del av dig.

Själv superlängtar jag tills jag landar på ca 61 – 63 kg som verkligen var min trivselvikt i så många år!

Ha det så gott nu tjejen, du är och förblir en förebild för mig och många andra och då inte bara för dina viktresor utan för just din ödmjukhet över att bara vara ”människa” med allt vad det innebär. Kramen //Di*

Svara
Ettan 21 maj, 2009 - 07:54

Hej.Det låter sunt att ta en liten paus i viktfokuseringen.
Men ändå fortsätta att tänka på att äta rätt.Det funkar faktiskt det också,

Svara
Jessica 21 maj, 2009 - 07:40

Det gör du rätt i när du känner så. Stress gör ju inte att man går ner i vikt tyvärr. Du får uppa med en massa annat istället *fniss*
KRAAAAAAM

Svara
Linruz 21 maj, 2009 - 06:40

Låter sunt!
Njut av det du har åtstakommit. Låt de sista kilona falla på plats av sig själva. De kommer ramla bort till slut.
Man måste nog tänka på att det är så man ska leva när man väl är färdig.
Visst att det ska vara en viktminskningsfas på vägen men det handlar dessutom om att förändra sitt liv och sina matvanor.
Kosten ska bli en del av vardagen.
Kikar självklart in när du uppdaterar.
Ta hand om dig nu.
kram kram

Svara
kcalo 21 maj, 2009 - 00:52

Stort grattis till alla dom kilon du har gått ner! Det är en stor bedrift!! Det är inte utan att man är lite avundsjuk över att man själv aldrig kan komma till skott =/ Min karaktär är iiiingenting att hänga i granen hehe.

Tänkte bara fråga om du tränar nånting? Eller det blir mest bara promenader??

Kram från Caroline

Svara
Åse 21 maj, 2009 - 15:00

Hej,
nej jag tränar ingenting utan rör på mig så mkt jag kan.

Svara
Victoria 20 maj, 2009 - 22:26

Låter mycket sunt. Gläds åt alla kilon du gått ned. Tur du fortsätter skriva för det är beroendeframkallande att läsa 😉

Svara
Soulsister 20 maj, 2009 - 22:17

Låter som ett klokt och genomtänkt beslut. Det är ju så vi andra också borde göra, känna efter vad som händer i kroppen istället för att stirra oss blinda på siffror på vågen.

Lycka till!

STOR kram

Svara
jenco 20 maj, 2009 - 22:02

Låter som ett bra beslut! Att viktminska ska vara spännande och roligt annars är det dömt att misslyckas!

Jag är så glad att du ändå fortsätter att uppdatera för dina smaskiga recept och dina otroliga resultat har fått mig att ge mig på detta ÄNNU en gång och vet du DET GÅR SKITBRA!!!:))

Tack söta Åse!!

Kraaamar

Svara
Åse 20 maj, 2009 - 22:14

Vad roligt att det fungerar bra!!!
Jag slutar inte uppa, tror att jag kommer få lite ny glädje nu när jag slipper stresa över vågen! KRAM!!

Svara
Sanna 20 maj, 2009 - 21:59

Hej Åse! Jag tror du gör helt rätt som inte ska väga dig på ett tag. Jag följer dig varje dag genom din (och min) viktminskning och har tänkt senaste tiden på att du verkat så fokuserad och stressad på det du har kvar och inte riktigt fattat hur bra dina resultat varit! Er semester kommer att bli lika härlig även om du har några ynka kilo kvar att ta när ni kommer hem. För du KOMMER GÅ I MÅL och det är det som är viktigt. Så njut av din fantastiska kropp som reagerar som vi alla vill att våra kroppar ska reagera. Njut av att du har hittat en kosthållning som faktiskt fungerar bättre än någon annan kost du provat och som inte bara ger dig viktnedgång utan också mindre sötsug. Din mat och din kropp kommer att ge dig det du vill även om du inte väger dig! Kram från Sanna

Svara
Åse 20 maj, 2009 - 22:02

Tack för din kommentar och på att du bekräftade mina egna käsnlor!! KRAM på dig!!

Svara
Anneli68 20 maj, 2009 - 21:55

Jag brukar oxå åka lite senare till affären då det oftast är lite lugnare där. Inte så mycket folk och man kan gå och botanisera bland varor..

Är säker på att du kommer fixa allt galant utan kontroll. Jag längtar tills jag kommer dit, när jag oxå får prova på att släppa kontrollen.

Det är så motiverande att läsa dina inlägg så sluta inte med dom *bestämmer* 😉

Svara
Åse 20 maj, 2009 - 22:02

Nädå jag lovar!!! :))

Svara
Jajja 20 maj, 2009 - 21:53

Hallå.

Låter som ett klokt beslut, man blir lätt vågfixerad.Så lycka till och hålla dig från vågen;) Hihi jag har jätte svårt för det, men men bara man bestämmer sig så funkar det me.

Det syns verkligen hur mycket du gått ner i dina nya snygga H&M brallor, dem klär dej.

Kram Jajja

Svara
Åse 20 maj, 2009 - 22:03

Tack för peppet!!! :)))

Svara
Limus 20 maj, 2009 - 21:50

Låter ju supervettigt – som vanligt när det kommer från dig. 🙂

Det kommer säkert gå vägen. Får jag fråga en sak? Hur vet du vad du ska äta rent kolhydratsmässigt? Finns dte ngn gräns för vad man bör äta? Hur äter du – mer protein och fett – men hur vet du vad du bör välja?

Svara
Åse 20 maj, 2009 - 22:05

Jag väljer livsmedel med kolhydratvärde <5 g /100g gör man det så brukar man ligga bra till, då ligger man runt 20 g kolhydrater per dag. I mitt fall så ’ter jag ju en ganska kolhydratrik frukost efersom jag har bär, keso och kesella i, men resten av dagen så blir det inte mer kolhydrater än det lilla som finns i creme fraiche/grädde och grönsaker till maten.

Svara

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Adblock Upptäckt

Var vänlig och stöd den här sajten genom att stänga av din AdBlocker i din webbläsare. Mitt arbete med 56kilo.se är beroende av annonsintäkter. Tack på förhand!