Halloumifries med jalapenodipp (low carb)

16 maj, 2019

Innehåller annonslänk till Bodystore

Hej hej!

Ohhhh ikväll är det ju Sverige som ska försöka kvala in i ESC! Spännande!
Jag ska strax ge mig i kast med maten för den ska vara i ugnen i 2 timmar – gissa vad det är? 😉

Detta åt jag till lunch idag heheh =) Skulle bara ta en men det blev alla! Jaja, hade ju varit på gymmet så kunde behöva fylla på 😅

Detta kanske ni kan mumsa på ikväll? Det är SÅ gott!

Jag tycker havremjöl är FANTASTISKT att panera med.
Glutenfritt havremjöl finns HÄR. Havre är ju glutenfritt men det kan förekomma gluten i mjölet om man inte köper gluitenfri.
Vill man komma ner något i kolhydrater kan man panera i mandelmjöl, men det blir inte mycket mjöl som går åt så man sparar kanske in några få kolhydrater och för mig är det ointressant, jag tycker det blir bätgtre med havremjöl. Det går åt 9 g panering till 1 halloumi (2 pers) och då är kryddorna med.

Ponera att det är 9 g havremjöl då innehåller paneringen 5.2 g kh, dvs i runda slängor runt 2.5 g kh per portion

Jag använde 1 dl havremjöl och jag fick spara nästan allt så det är försumbart!
Perfekt att ha sparat i en burk! Gott till tex att göra chicken nuggets.

Jag började med dippen, yum!

Halloumin doppas i havremjölsblandningen och stoppades direkt i fritösen.

Så enkelt, såååå gott och passar perfekt i min lågkolhydratlivsstil!

 

Här kommer receptet!
PS! Glöm inte att ge receptet stjärnor om ni provat receptet eller gillar det!

Skriv ut

Halloumifries med jalapenodipp

  • Författare: Åse
  • Portioner: 2 1x

Scale

Ingredienser

1 st Halloumi á 200 g
1 dl havremjöl eller mandelmjöl (eller vetemjöl)
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitpeppar

Jalapenodipp:

2 vitlöksklyftor eller 1 vitlök solo
1/2 lime, saften
1/2 dl hackad inlagd jalapeno
1,5 dl smetana eller crreme fraiche
50 g färskost eller majonnäs
1 kruka koriander, bladen
salt, peppar 


Instruktioner

Rör ihop ingredienserna till dippen, ställ kallt.
Sätt fritösen på 180 gr eller hetta upp olja i en kastrull till samma
Blanda mjölet med kryddor.
Skär halloumin i skivor på längden och halvera sedan dessa så det blir stavar.
Blanda med mjölet. Fritera i ca 4 minuter när oljan är het.
Låt rinna av och servera med dippen!


13 kommentarer
11

13 kommentarer

Åsa 14 september, 2019 - 20:19

Supersmarrigt!

Svara
Shetlandsfrun 6 juli, 2019 - 15:14

Såååå gott! En favorit här hemma.

Svara
Tina 18 maj, 2019 - 18:17

Wow, vad gott! Och enkelt. En ny favorit.

Svara
Åse 18 maj, 2019 - 18:25

Kul att höra Tina!

Svara
Pamela Weissman 17 maj, 2019 - 19:15

Alltså världens godaste!!! Perfekt fredagsgodis, det här blir garanterat sommarens favorit, tack snällaste för att du delar med dej av dina härliga recept!☀️💖🦋

Svara
Åse 18 maj, 2019 - 11:58

Åh vad roligt att det smakade! Stor kram! 💕💕

Svara
Anette 17 maj, 2019 - 12:27

Vi gjorde dessa igår! SÅ goda och enkla! Tusen tack för receptet! Våra barn tömde faten =) Ska göra dem ikväll igen med lite olika dippsåser.

Svara
Maria 16 maj, 2019 - 20:32

Har du testat att göra dessa i Airfryern?
Ser väldigt gott ut 😋

Svara
Åse 16 maj, 2019 - 20:32

Nopps! Ska prova! Blir inte så krispiga dock 🙂 🥰

Svara
Jonas 26 juni, 2019 - 19:14

Fantastiskt gott.

Svara
Åse 27 juni, 2019 - 10:49

Kul att höra!

Svara
Liselotte 16 maj, 2019 - 19:58

En hel matsked vitpeppar?

Svara
Åse 16 maj, 2019 - 19:58

Jajjemen!

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.