Innehåller annonslänk till Bodystore
Hej hej!
Ohhhh ikväll är det ju Sverige som ska försöka kvala in i ESC! Spännande!
Jag ska strax ge mig i kast med maten för den ska vara i ugnen i 2 timmar – gissa vad det är? 😉
Detta åt jag till lunch idag heheh =) Skulle bara ta en men det blev alla! Jaja, hade ju varit på gymmet så kunde behöva fylla på 😅
Detta kanske ni kan mumsa på ikväll? Det är SÅ gott!
Jag tycker havremjöl är FANTASTISKT att panera med.
Glutenfritt havremjöl finns HÄR. Havre är ju glutenfritt men det kan förekomma gluten i mjölet om man inte köper gluitenfri.
Vill man komma ner något i kolhydrater kan man panera i mandelmjöl, men det blir inte mycket mjöl som går åt så man sparar kanske in några få kolhydrater och för mig är det ointressant, jag tycker det blir bättre med havremjöl. Det går åt 9 g panering till 1 halloumi (2 pers) och då är kryddorna med.
Ponera att det är 9 g havremjöl då innehåller paneringen 5.2 g kh, dvs i runda slängor runt 2.5 g kh per portion
Jag använde 1 dl havremjöl och jag fick spara nästan allt så det är försumbart!
Perfekt att ha sparat i en burk! Gott till tex att göra chicken nuggets.
Jag började med dippen, yum!
Halloumin doppas i havremjölsblandningen och stoppades direkt i fritösen.
Så enkelt, såååå gott och passar perfekt i min lågkolhydratlivsstil!
Här kommer receptet!
PS! Glöm inte att ge receptet stjärnor om ni provat receptet eller gillar det!
Halloumifries med jalapenodipp
- Portioner: 2
Ingredienser
1 st Halloumi á 200 gr.
1 dl havremjöl eller mandelmjöl (eller vetemjöl)
1 msk paprikapulver
1 msk lökpulver
1 msk vitpeppar
Jalapenodipp:
2 vitlöksklyftor eller 1 vitlök solo
1/2 lime, saften
1/2 dl hackad inlagd jalapeno
1,5 dl smetana eller crreme fraiche
50 g färskost eller majonnäs
1 kruka koriander, bladen
salt, peppar
Instruktioner
Rör ihop ingredienserna till dippen, ställ kallt.
Sätt fritösen på 180 gr r eller hetta upp olja i en kastrull till samma
Blanda mjölet med kryddor.
Skär halloumin i skivor på längden och halvera sedan dessa så det blir stavar.
Blanda med mjölet. Fritera i ca 4 minuter när oljan är het.
Låt rinna av och servera med dippen!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
17 kommentarer
Det här blir det ikväll som tilltugg. Det godaste min familj vet. Och dippen är to die for 🙂
Roligt att höra Kicki!
Jättegott tyckte alla när vi hade det som förrätt på nyårsafton. Idag ska vi ha dippen till en skaldjurswok
Vad roligt att det smakade! 😋
Supersmarrigt!
Såååå gott! En favorit här hemma.
Wow, vad gott! Och enkelt. En ny favorit.
Kul att höra Tina!
Alltså världens godaste!!! Perfekt fredagsgodis, det här blir garanterat sommarens favorit, tack snällaste för att du delar med dej av dina härliga recept!☀️💖🦋
Åh vad roligt att det smakade! Stor kram! 💕💕
Vi gjorde dessa igår! SÅ goda och enkla! Tusen tack för receptet! Våra barn tömde faten =) Ska göra dem ikväll igen med lite olika dippsåser.
Har du testat att göra dessa i Airfryern?
Ser väldigt gott ut 😋
Nopps! Ska prova! Blir inte så krispiga dock 🙂 🥰
Fantastiskt gott.
Kul att höra!
En hel matsked vitpeppar?
Jajjemen!