Guld och goda lågkolhydrat hors d'oeuvres

av Åse

God morgon mitt i veckan!
I dag är det redan 1 vecka sedan jag kom hem från Sitges! What!? Otroligt!
I dag är det onsdag och det innebär Veckans vintips!
Innan jag for provade vi detta bubblet i denna fantastiskt vackra handmålade flaska! Cuvée Deor
Ett mousserande vin gjord enligt Charmatmetoden med klar, ljusgul färg och fint pärlande bubblor. Smaken är fräsch och fruktig med rik, härlig mousse.
En utmärkt aperitif men passar även till sallader, gärna med skaldjur.

012A5539


Vinet kommer från Veneto i Italien, från ett vinhus med hundraåriga anor och flaskorna är målade av en venetiansk konstnär.
Riktig bling bling flaska! 
012A5557
Jag serverade bubblet till lite hors d’oeuvres, fräscha goda alternativ! Passade perfekt!
012A5564

De tre olika alternativen är:

  1. Fetaost + vattenmelon
  2. Gurkskivor med en het räkröra *
  3. Mini capreses (körsbärstomat + buffelmozzarella, lite olivolja och basilika)

Het räkröra:
300 g skalade räkor
1/2 dl majonnäs
1/2 dl creme fraiche
sambal oelek efter smak
lite pressad citron
1 finriven vitlöksklyfta
salt och peppar
Cuvée Deor kan beställas HÄR
Vintipset är i samarbete med Vinguiden.com
Omdömet är ärligt och mitt personliga.

 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
 

2 kommentarer

Jenjo 2 oktober, 2015 - 09:57

Snittar är ju så himla gott, men jag är så dålig på att hitta på vad jag ska göra för några. Detta var ju jättetrevliga och enkla saker att göra.
Tack för tipset! 🙂

Svara
Ann-Sofie 1 oktober, 2015 - 12:43

Mums! Har precis beställt bubblet, ska bli spännande att testa. Om inget annat så är flaskan skitsnygg:)
Kram kram

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.