Skriv ut

Torsk med spenat- och feta

  • Författare: åse falkman fredrikson
  • Portioner: 6 1x

Scale

Ingredienser

  • 800 g fryst torskfilé
  • salt, vitpeppar
  • 400 g fryst spenat
  • 1 dl finhackad lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • salt, vitpeppar ev konc. grönsaksfond
  • 300 g fetaost
  • 5 dl creme fraiche
  • 2 dl svarta oliver
  • kokosolja eller smör att steka i

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 gr.
  2. Tina torsen och låt rinna av på hushållspapper, klappa torr.
  3. Fräs spenat med finhackad vitlök och riven vitlök i kokosolja utan smak eller smör.
  4. När vätskan kokat bort, rör ner fetaost och creme fraiche och låt koka ihop ngra minuter. Smaka av med salt, peppar och eller buljong/fond.
  5. Skär torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform.
  6. Salta och peppra.
  7. Fördela feta- och spenatröran ovanpå och toppa med skivade oliver.
  8. Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller till en innertemperatur på 56 gr.