Ingredienser
- 800 g fryst torskfilé
- salt, vitpeppar
- 400 g fryst spenat
- 1 dl finhackad lök
- 2 vitlöksklyftor
- salt, vitpeppar ev konc. grönsaksfond
- 300 g fetaost
- 5 dl creme fraiche
- 2 dl svarta oliver
- kokosolja eller smör att steka i
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 gr.
- Tina torsen och låt rinna av på hushållspapper, klappa torr.
- Fräs spenat med finhackad vitlök och riven vitlök i kokosolja utan smak eller smör.
- När vätskan kokat bort, rör ner fetaost och creme fraiche och låt koka ihop ngra minuter. Smaka av med salt, peppar och eller buljong/fond.
- Skär torsken i portionsbitar och lägg i en ugnsform.
- Salta och peppra.
- Fördela feta- och spenatröran ovanpå och toppa med skivade oliver.
- Sätt in i ugnen i ca 25 minuter eller till en innertemperatur på 56 gr.