2,8K
I kväll kommer svärmor hit och vi tänkte grilla lite. Blir timjankryddad rotfruktsgratäng med grillad kyckling/korv/kött och en smarrig fetaostsås.
Jag gör min rotfruktsgratäng på potatis, morot, kålrot, rotselleri, palsternacka och lök. Egentligen har jag numera bara tre restriktioner, eller livsmedel som jag sällan äter och det är: Socker, spannmål och det vi kallar processad mat som ofta är näringsfattig och rik på tillsatser. Frukt använder jag i mat. I bland äter jag lite potatis. Tänk så långt man kommer genom att bara ta bort socker, mjölmat och tillsatser! Och inte vara fetträdd. (Nu räknar jag inte in allergier, förstår att en del måste ta bort mer och många behöver pga kraftg övervikt vara ännu striktare) Det behöver inte vara svårare än så för de flesta och det behövs ju egentligen inga fyra bokstäver för det 😉
Nu ska jag se till att få något gjort här! 🙂 KRAM på er alla och det är sååååå kul att ni är så aktiva kommentarsfältet! Tänk så många rara läsare jag har och så många inspirerande och målinriktade människor!! Ni är bäst!!!
ÄNTLIGEN freeeeeeedag!!!
Det har varit en intensiv jobbevecka men det har varit positivt för jag har kommit ifatt mycket och har läget under kontroll!
I dag tänker jag jobba i mysställ – från soffan! 🙂
Älskade kesoplättar! Vaniljdoftande med turkisk yoghurt, bär och nötmüsli. Servis från RBA (serie Toscana)
Vanilj möter ananas det doftar ljuvligt här hemma!
I helgen måste jag jobba på materialet till detta: På onsdag, Idéhuset, Drottninghög (born and raised där så kul att få föreläsa i mina gamla hoods!)
Kul om vi ses!
I kväll kommer svärmor hit och vi tänkte grilla lite. Blir timjankryddad rotfruktsgratäng med grillad kyckling/korv/kött och en smarrig fetaostsås.
Jag gör min rotfruktsgratäng på potatis, morot, kålrot, rotselleri, palsternacka och lök. Egentligen har jag numera bara tre restriktioner, eller livsmedel som jag sällan äter och det är: Socker, spannmål och det vi kallar processad mat som ofta är näringsfattig och rik på tillsatser. Frukt använder jag i mat. I bland äter jag lite potatis. Tänk så långt man kommer genom att bara ta bort socker, mjölmat och tillsatser! Och inte vara fetträdd. (Nu räknar jag inte in allergier, förstår att en del måste ta bort mer och många behöver pga kraftg övervikt vara ännu striktare) Det behöver inte vara svårare än så för de flesta och det behövs ju egentligen inga fyra bokstäver för det 😉
Nu ska jag se till att få något gjort här! 🙂 KRAM på er alla och det är sååååå kul att ni är så aktiva kommentarsfältet! Tänk så många rara läsare jag har och så många inspirerande och målinriktade människor!! Ni är bäst!!!
Reklamlänkar till Ellos
 
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack!
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
Era tankar och feedback i kommentarsfältet ger mig också mycket glädje och inspiration! ︎
19 kommentarer
Vad är det för 4 bokstäver du menar.Kommer ej på det.Trevlig helg.
Jag har köpt din bok i dag! 😀
Tycker den var super fin å lättöverskådlig. 🙂
Blev ännu mer inspirerad å kommer laga flera av recepten under kommande vecka. 😀
Trevlig helg! 🙂
Hej!
Först vill jag tacka för inspirerande läsning och massa gott att laga. Sen undrar jag om du inte har några föreläsningar uppåt Småland? Jag bor i Gränna men skulle så gärna lyssna på dig.
Tack och ha en bra helg!
Annette
Nu tycker jag allt du var lite snål, vad är det för ”smarrig fetaostsås” du har gjort? Nu får du dela med dig av receptet 🙂
Hihi kommer :))
Hej.
Jag har en fråga:
Jag äter LCHF sedan i början av året och trivs toppenbra med det. Jag har också en liten son och det är här min fråga kommer; hur är det egentligen med kolhydratfattig mat till en som växer. Min son är snart 1,5 år och äter gärna av vår mat men äter överlag så varierat som möjligt, med välling och gröt. Men ju mer jag inser att jag själv förmodligen mått bra av att förändra kosten i den här riktningen redan som barn och ju mer jag inser vilket humbug tallriksmodellen är så känner jag mig verkligt kluven till hur jag ska tänka omkring kosten till mitt barn. Det känns urtokigt att ge honom snabbmakaroner med ketchup när han lika gärna äter grillad aubergine och halloumi. Men livsmedelsverket rekommenderar… Har du något tips på var jag kan söka mer information om det inte är något du vill ta upp i bloggen, så är jag djupt tacksam. Bästa hälsningar och en önskan om en skön helg!
Det är ganska lika det jag äter, fast jag äter iofs bröd, fullkornsvarianterna… Pasta har jag dragit ner på rejält, äter det kanske 2 ggr/mån numera, jämfört mot 2-3 dagar/vecka… Läsk dricker jag väldigt sällan, och då blir det zero, och godis kan jag faktiskt numera låta bli efter enbart 1-2 bitar, som jag väljer med omsorg – salt lakrits… 😉 Jag mår så otroligt bra av att ha plockat bort de värsta sockerfällorna och blodsockerhöjande kolhydraterna. Kolhydraterna håller sig på förmiddagen/lunchen, för äter jag det till middag sover jag som en kratta – vaknar efter 2 timmar och ligger vaken i 2 timmar innan jag slutligen somnar om och sover i 2 timmar innan klockan ringer… Det är det inte värt! Och allt detta har jag kommit fram till genom att läsa din härliga blogg! Tack för att du är du, och att du delar allt detta med oss!
Kram och ha en skön helg!
ÅsaS
Vad skönt att höra att det bara är några få saker som du undviker, när du nått din idealvikt. Jag har funderat lite på hur jag ska äta när jag väl har gått ner mina extrakilo. Jag gillar verkligen LCHF och tänker inte längre så mycket på vad jag äter, det har blivit en livsstil med mandelmjöl, ägg och annat gott 🙂
Tack för inspiration! Synd att jag bor lite långt bort (Dalarna) för att lyssna på din föreläsning. Hade varit kul annars.
Trevlig helg!
Önskar dig en lovely helg ♥
Och jag vill bara berätta att jag testade din äppelkaka igår. Min man som kallar sig själv ”äppelkake-expert” tyckte att den var godare än en ”vanlig” så det var riktigt gott betyg 🙂
Trevlig helg !
Åh men vad kul!!! Tack för påminnelsen tror bestämt jag måste göra äpplekaka idag!! :))
Vad är spannmål för dig? Det du inte äter?
Spannmål är är vete, korn, havre, råg, majs och ris. Dessa undviker jag. Potatis äter jag kanske 1 gång varannan månad om jag är sugen på det och övriga rotfrukter äter jag kanske 1-2 ggr i månaden.
Så härligt att kunna jobba hemifrån soffan, det är få förunnat!
Jag här läst din blogg i nått år och tycker det är kul att se förändringen i din inställning till mat (jag upplever det i alla fall som att den ändrats). Jag testade LCHF under några månader och mådde bra av det..men jag blev så orkeslös, nu håller jag mig precis som du skriver ifrån socker, spannmål och halvfabrikat. Lite nyttiga kolhydrater gör att jag orkar mer och mår ännu bättre och maten blir ju så mycket mer varierande också 🙂
Tack för en bra blogg!
Hur får du dem så fina? Är det plättlagg förstås?
Finns det plättlagg till induktionshäll?
Goda är de även när de inte är så fina. De var min middag igår tillsammans med rostbiff och avokadoröra.
Tack för alla härliga recept du ger oss!
Nej det är en vanlig stekpanna! OBH Nordica. Jag bara klickar ut dem med sked och rundar till dem lite med skeden. Jag brukar ha lite vaniljproteinpulver i när jag serverar dem med bär och jag tror att de håller formen snyggare då. Rostbiff och avokadoröra till låter MUMS! =) Trevlig fredag!!
HÄRLIGT med fredag och jobb halv dag. I helgen bär det av till Göteborg, mysigt ; )
Önskar dig en skön helg med din fina familj, kramis
Fasen vad goda dom ser ut dom där himla plättarna och jag som är sjuk och inte orkar göra nått alls mer än att knappt gå och hämta vatten… Tröttsamt och inte går man ner ett endaste kilo heller! Suck och dubbelsuck.
Men men nya tag på måndag!
Trevlig helg
Åh men stackars dig! Fredag o allt!!! Krya på dig!!!