Grillad kycklingfilé med gräddig vitlökssås

av Åse

I dag blev det rester till lunch och majgadd så mätt jag är! Jag äter ju oftast bara två gånger per dag (frukost och middag) och klarar mig bra på det.
Det var en rätt från Airams och Annika Dahlqvists kokbok, så god!

4-6 portioner

6 kycklingfiléer
klyftor från en hel vitlök
3 dl grädde
1 dl creme fraiche
salt, peppar, rosmarin, soja

Stek kycklingfiléerna och vitlöksklyftorna i rikligt med smör , salta och peppra. Efterstek kycklingen i 200 grader en stund. Under tiden, ta upp hälften av vitlöken och vispa ur pannan med grädde och smör, rosmarin och en skvätt kinesisk soja. Mixa med stavmixer så vitlöken finfördelas i såsen. Servera kycklingen med såsen, valfritt tillbehör och vitlöksklyftorna. GOTT!!

Liten Vilde sussar sött bredvid mig i soffan

annonslänkar

56KILO24 ger 33% på DYRASTE varan inkl. över 500 VARUMÄRKEN + ytterligare 5% på kampanj- & reapriser
Gillar ni inlägget, klicka gärna på hjärtat under inlägget och dela gärna ♥ Tack! ︎

Du kanske också gillar

13 kommentarer

irene 16 januari, 2012 - 19:00

fasen va sugen man blir på allt du gör!!!!
vem behöver en kokbok när man har dig att tillgå!!!!

Svara
TECKNING & FOTO - N.H 8 januari, 2012 - 23:31

Låter och SER otroligt gott ut!!!!!!!!

Svara
Lucypath.com 6 januari, 2012 - 14:44

Så gott!

Svara
katrin, nanny på villovägar Örebro 6 januari, 2012 - 14:24

Det här bara måste jag prova; det låter ju yammie mammi =) Jättetrevlig blogg!

Svara
Johanna 5 januari, 2012 - 19:21

Idag åt jag en omelett med mozzarella på och två små skinkbitar till. Sen åt jag köttfärsås med strimlad zucchini och jag måste säga det att Lchf bröd i all ära men man står sig allra bäst på äggfrukostar (som du sa) Jag ska försöka hålla mig till ägg på vardagarna och lyxa till det på helgerna med en skiva bröd. Så här gillar jag att må! Blodsockret håller sig på en jämn nivå hela dagen och jag känner mig lagom mätt. Så jag förstår det där med att man kan stå sig på två mål om dagen (om man grundar med en äggfrukost hehe) Sen så måste jag säga det att jag verkligen gillar dina recept! Det här är den enda sidan jag håller mig till när jag ska ha recept, den är kanon! Har även tipsat min mamma om 56kg.se eftersom hon ska köra igång med lchf nu också. Du är guld värd för mig! <3

Svara
Åse 6 januari, 2012 - 13:18

Visst är det så!! Det är oslagbart med ägg! =))
Vad roligt att du gillar min sajt! Härligt att höra, tack!! =)

Svara
Ulrika 5 januari, 2012 - 19:18

Hallå!!
Denna ska jag ta och testa i helgen tror jag.
Kram kram

Svara
ellen 5 januari, 2012 - 17:48

Vilka fina bilder du knäpper :))) vad har du för kamera?XD

Svara
Åse 5 januari, 2012 - 17:49

Hej! Jag har en Canon 7D med en radda objektiv 😉

Svara
Eva P 5 januari, 2012 - 17:44

Måste prövas! Igår åt vi Seet Chili kycklingen och det var såååå gott, tack för det recepten. Jag blir alltid lite gladare när sonen gillar en ny rätt. Han är 15 år och hockeyspelare som behöver 2 middagar varje dag så det är kul att kunna variera middagarna.

Svara
Lilly 5 januari, 2012 - 15:43

Gillar dina recept, de är enkla, billiga och goda! Har skrivit av flera av dina recept i min recepthäfte:)

Svara
Danielas Lchf 5 januari, 2012 - 15:34

Men gud vad gott det lät! Måste absolut testas! 🙂

Svara
Erika - LCHF till vardag och fest 5 januari, 2012 - 15:22

Det ser jättegott ut och dessutom enkelt. Vilde är ju hur söt som helst. 🙂

Svara

Tack för att du lämnar en kommentar, det betyder så mycket!

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.