Gratinerad baconfylld kyckling

21 juni, 2012

Man tager vad man haver blev det i kväll och det blev riktigt bra!

4 kycklingfiléer
1/2 bit parmesan (sammanlagt)
1 paket bacon

1/2 vitkål
tamarisoja
salt, peppar

2 dl turkisk yoghurt, eller creme fraiche


2 msk pesto
ca 1 dl riven parmesan

Sätt ugnen på 200 grader. Rensa filéerna, salta och peppra och stek dem på båda sidorna så de får fin färg. Lägg över på skrbräda. Klipp baconen i bitar och stek knapriga. Snitta kycklingen på längden och fyll filéerna med baconet, lägg över i ugnsform. Riv parmesanen och ta en näve riven parmesan och fördela över varje kycklingfilé. Gratinera i ca 20 minuter,

Strimla under tiden vitkålen och stek i kokosfett eller i smör, häll en skvätt soja över, salta och peppra och låt vitkålen bli mjuk på medelstark värme.
Blanda ner resterande parmesan i turkisk yoghurt eller creme fraiche, krydda med pesto och salt och peppar.
Servera kycklingen skuren i skivor på en vitkålsbädd med pesto-parmesanröran! Yummie!

 

 

Annonslänkar via APPRL

Veckans tips!

 

Vill du ha mer inspiration och tips på goda 56kilo recept varje dag? Gilla då 56kilos sida på facebook så får du dagligen massor med mattips från mitt arkiv i ditt flöde.


7 kommentarer

A-K 24 juni, 2012 - 21:55

Tack för ännu ett gott recept har precis avnjutit det! Jag har följt din blogg nu i drygt en månad, lika länge som jag varit på LCHF-banan igen…:-) Vill tacka för en inspirerande blogg med många goda recept som jag testat. Du är en riktig inspirationskälla. Grattis på födelsedagen!
//A-K

Svara
Åse 25 juni, 2012 - 13:03

Tack!!! =))

Svara
Pornpimol 21 juni, 2012 - 22:44

Jag vill önska dig en riktigt härlig midsommar! Den senaste tiden har det varit rejält stressigt runt mig och jag har haft svårt att äta rätt pga många olika anledningar 🙁 Jag vill bara rikta ett stort TACK till dig och din inspirerande blogg där jag alltid ser hopp (om så i horisonten) om att hitta fokus igen.

Här ger jag dig ett middagstips som tack 😉

Kycklingfilé stoppad med en ”stav” halloumi och färsk basilika. Salta och peppra lite och vira runt Seranoskinka. Ugnsteks i lite olja. Servera kycklingen med Ajvarsås som består av 2dl creme fraiche, 1dl ajvar, 1 vitlöksklyfta+salt. Kall eller varm är lika gott. Jag gör även parmesandip till detta där jag finriver parmesan i creme fraiche + lite salt. Andra tillbehör är du ju expert på 🙂

Hoppas att du vill prova detta.
Ha det bäst!
Hejhej!

Svara
Åse 21 juni, 2012 - 23:22

Nomnom, jag har gjort varianter av allt de du nämner, mina favoritingredienser om man säger så ;))
Stor kram och hoppas att du får njuta dessa dagar och att du får varva ner och känna lugn!

Svara
Annika 21 juni, 2012 - 19:31

Min svärmor blandar parmesan i smör och har till grillat. Supergott!

Svara
Åse 21 juni, 2012 - 20:10

Gott tips!!!

Svara
Sara 21 juni, 2012 - 14:15

Åh så gott det såg ut =)

Svara

Älskar era kommentarer - TACK! ♥️

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.